Magické datum 30.4. - pálení čarodějnic,
Svatojakubská noc, ZÁVODY ! 

Ó jé, závody. Bude pršet, nebude, bude, nebude - odtrhávám lístky sedmikrásky. Copak mi vyjde ? Pršet bude. Ostatně – jak jinak ? Z 10 agility závodů, které jsme zorganizovali, nepršelo jen 2x. Poprvé bylo 30 °C ve stínu a podruhé – loni – pro změnu nachumelilo.
,, Takže musíme počítat se stavěním stanu, v případě velkého či vleklého deště budeme Daliborovi nosit výsledky do klubovny ke zpracování na PC. Velký stan bude k dispozici až v srpnu, " sděluji v pátek , kdy jsme se sešli, abychom připravili parkur, douklidili klubovnu, do tašek rozdělili granule FITMIN, domluvili čas zítřejšího srazu, zopakovali si, co kdo bude dělat.
V 8 večer jsme se rozejeli, abychom se v 7 ráno na cvičišti ZKO Podhorka zase sešli.
A JE TO TU ! Ráno krásné, nikde ani mráčku ( ó sedmikrásko, ty lhářko, víš jak jsem se bála deště ?!) , na cvičáku jsme v pohodě připravili vše k přejímce a veterinární kontrole a už to frčelo...
Nejprve minihra - měla za úkol pejsky rozběhat a trochu je seznámit s našimi překážkami.
Pro naši Ťapku – 9 měsíční štěně , to bylo první seznámení se závody. Páni, ta byla vykulená. Nevěděla, co dřív sledovat, koho přivítat ( takové množství pejsanů, pejsáčku a bafanů nemůže zvládnou...ach jo!)- my totiž máme pejska silně kamarádského a vítacího. Hru si také zaběhla. No – zaběhla- oběhala prakticky vše , co na parkuru stálo, ale nakonec si dala říct a překážky ( většinou) zvládla. Pak ji její panička raději odvezla domů, aby byl klid na práci.
Následovalo agility a už se připravoval jumping. Bohužel, nejen jumping. Sedmikráska nakonec přece jen nelhala. Na obzoru se mračilo o sto šest a bouřilo...Takže jsme přece jen zmokli. Naštěstí vše trvalo jen asi půl hodiny a i když se obloha mračila, vyhlašování vítězů proběhlo již za sucha. Velkou radost nám udělala paní Radka Provazníková s Evolet neboli Edulkou.
Jsou to holky velmi  šikovné a tak jsem je  nahlásila rovnou do 2.  výkonnostní skupiny-  do Pokročilých. A nezklamaly .
Vybojovaly 2. místo !  Skvělé !
 
Krásné 7. místo si vyběhal i Lumpík. Jeho panička- paní Krebsová se smála, že ji vlastně do cíle dovedl. No- pravda je, že Lumpík běhával s Žanetkou, dcerou paní Krebsové. Ta však přesedlala na stopu a obranu se svým druhým psem a Lumpík smutnil. Paní Krebsová si s ním tak asi 4x tréninkově zaběhla a nakonec se nechala umluvit na závody. Její šťastný úsměv jen napovídá, že určitě to nebyly závody poslední.
Hezky běžela i Tara paní Stolářové i ona doběhla na 7. místě, ovšem v kategorii ,,velkých" psů. Ze všech sil bojovala i Káťa Kocmanová se svou Francis. Náš skvělý fotograf Michal Klimeš to měl opravdu těžké. Do poslední chvíle mačkal spoušť, pak rychle na plac se svou Jinny a už zase fotil. Tak aby si to užil, povodila ho Jinny
po všech koutech parkuru a některé překážky se jí tak líbily, že je šla 2x. Ale to je u nováčků a velmi temperamentních psíků běžné.

Mám z našich agiliťáckých nováčků opravdu  radost. I když mimo Evolet na bedně  neskončili ( to jsme ostatně ani neočekávali ) , ukázali, jak je to baví a to je přece to  nejdůležitější, ne ? 
Jediný veterán na parkuru byla  naše Samantha.  Byla hodnocena  s ostatnímu, ale vzhledem k věku  měla snížené překážky.
I když ji zradila panička  – tedy já ( popletla jsem trať ) ,  přece její  výkon stačil na 1. místo.
Děkujeme moc našim věrným sponzorům firmy DIBAQ ( krmiva FITMIN) , paní PETROVÉ ze Třebovice, autoškole DRUMEL a  lanškrounské prodejničce FONTÁNA. Já pak děkuji všem našim členům za práci na parkuru i v kuchyni. Bez dobré kuchyně by to jaksi nebylo ono. Takový gulášek či kuřátko...Hmmm...