ČEŠTÍ A POLŠTÍ CYKLISTÉ SE SETKALI
V DOLNÍ ČERMNÉ  

 
Na české straně vyjely kmenové týmy cyklistů z 10 míst (Bačetín, Brandýs n.O., Česká Třebová, Choceň, Králíky, Lanškroun, Náchod, Ústí n.O., Vysoké Mýto, Žamberk), společným cílem je místo symbolicky ležící v blízkosti česko - polské hranice, které se každým rokem střídá na české nebo na polské straně. V roce 2011 byla cílem Dolní Čermná. Sem dojely také polské týmy z 8 startovních polských měst, jejichž jízda byla připravována paralelně polským mikroprojektem předloženým na stejném zasedání EŘS (tzv. společný mikroprojekt). Akce nazvaná CYKLO GLACENSIS se jela letos po desáté.
V Areálu zdraví v Dolní Čermné se sjelo kolem 500 cyklistů, pro které byly připraveny recesistické  sportovní hry a večerní společenský a kulturní program s prezentací činnosti zúčastněných českých a polských regionů. Účastníci v cíli přenocovali a následující den se na kolech navrátí do svých domovů. Projekt byl provázen rozsáhlou propagační kampaní, která nabídla propagační materiály, letáky, plakáty, transparenty, účastnická trička, propagační předměty, dokumentární film a tiskovou konferenci. Pořadatelem a organizátorem této akce byl Region Orlicko-Třebovsko. K dobré pohodě vyhrávala účastníkům swingová formace Barell Band z Ústí nad Orlicí.   MR.
Ze Třebové vyjelo kolem 20 cyklistů                                                                                            Fotografie Milana Richtera