Zprávy z hokejbalu 
Přeloučská mise ukončena, Lokomotiva v semifinále vyzve zálohu Letohradu                                       

Stav série 2:0 pro kohouty po zápasech v Benátkách dával jistý příslib, že je Lokomotiva k postupu blíže. Ale kdo obě utkání viděl, tak věděl, že to nebylo vůbec tak jednoznačné. Ale tým hrající okolo  trenérské dvojice Lukáše Demla a Petra Kvasničky odjížděl k utkání s jasným cílem.
 
Jestřábi Přelouč : Lokomotiva Česká Třebová 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

A výsledek v rozhodujícím utkání na sebe tentokráte opravdu vzala tandemová dvojka podporovaná zbytkem týmu. Již v druhé minutě musel lovit domácí brankář míček za svými zády po samostatné akci Lukáše Demla. A když při dalším střídání Kvasnička servíroval ideální přihrávku opět k mladšímu z dvojice Demlu v kohoutím dresu bylo to již 0:2. A hosté se neuspokojili a šlapali do svého soupeře co to dalo i dle slov domácího kapitána Komůrky „ Jak je vidno, zápas to byl o hře Kvasničky a Demla, kteří si z něj udělali galapředstavení.  Nám nelze za celé utkání upřít snahu, ale ta silně kontrastovala s lehkostí, s jakou hosté stříleli branky.“
Aby toho nebylo málo, tak si střelci z prvního útoku v závěru první části vyměnili role a branku do šatny střílel půl minuty před sirénou Kvasnička.
V druhé části domácí vyrovnali hru a snad i hostující tým byl trochu v klidu po svém tříbrankovém vedení. Ale hra neztrácela na rychlosti a byly vidět i pohledné akce. Další zápis do listiny střelců si v polovině dvacáté deváté minuty nepřipsal nikdo jiný než Lukáše Deml opět s asistencí zkušeného matadora Kvasničky.  Stav 4:0 pro českotřebovský tým, ale netrval dlouho. Hned v úvodní minutě poslední části se tentokráte o branku v síti domácích postaral druhý útok a na rozdíl pěti branek upravoval Tomeš. A jako by se druhá útočná řada chtěl srovnat s tou první ve 40 minutě střílí Lustyk šestý úspěch Lokomotivy. A nikdo se v tomto utkání nediví, že mu asistoval dvojice Kvasnička, Deml. Půl tucet branek v síti jestřábů se hostům zdál dostačující a tak si po vítězství v sérii 3:0 mohli večer užít rej čarodějnic. Na závěr ještě zbývá pochválit vynikající výkon hostujícího brankáře Šmída, který byl podtržený čistým kontem. A s očekávám se dívat do semifinále, kde se střetnou v okresním derby s Letohradskou zálohou, která v prvním kole nadstavbové části vyřadila vítězný tým Autoskla.
 
Tak pokud se chcete podívat na dramatický hokejbalu od začátku a do konce jste srdečně zváni v sobotu 7. května, kdy utkání začíná v Benátské kotlině v 16. hodin. A v neděli 8. května si budete muset na druhý díl tohoto dramatu trochu přivstat, protože úvodní vhazování bude již v 10.00.
Sestava: Šmíd (Procházka) - Dobrovský, Broulík, Šustek, Maků, Doubrava  Kvasnička, Deml L., Lustyk, Deml V., Tomeš, Šmolka, Tlapák

Semifinále extraligy s Plzní pod domácích utkáních je 1:1                                                                      

V sobotu a v neděli  byla rozehrána semifinálová série extraligy staršího dorostu mezi týmy České Třebové a Plzně. Každý kdo přišel do hokejbalové arény v Benátkách se mohl těšit na rychlý a moderní hokejbal té nejvyšší úrovně.
 
Sobota 30.4. 2011 TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Škoda Plzeň 3:7 (1:2, 2:4, 0:1)

Semifinálovou sérii začali lépe Kohouti, kteří hned z první šance vytěžili branku. Časomíra ukazovala 0:49 a po přihrávce Š.Švece se prosadil Jakub Vostrčil – 1:0. Hosté z Plzně se nenechali zahanbit a ukázali v čem je jejich síla. V čase 1:53 se nádherně uvolnil Lukáš Lisý a vyrovnal na 1:1. Hra byla na dlouhou dobu vyrovnaná, jenže štěstí se přiklonilo k hostím, když pálil Krch a domácí bek si srazil nohou míček do branky překvapeného Mazala – čas 12:59, 1:2.
Do druhé části vstoupili Třebovští s odhodláním otočit stav ve svůj prospěch. Přehnaná útočná snaha měla však opačný efekt, hosté se rychlým útokem dokázali prosadit a pro Strejčka nebyl problém skórovat do odkryté branky – čas 15:40, 1:3. Domácí se nevzdávali a snažili se stav zkorigovat, ale scénář se opakoval, rychlý útok hostí znamenal navýšení náskoku. Postaral se o to kapitán hostí Ondra – čas 20:32, 1:4. Kohouti vystřídali brankáře, ale ani to nestačilo. Ve vlastním oslabení dokázali hosté zasadit domácím pátý úder – čas 24:01, 1:5, branku zaznamenal Henrich. O vzkříšení Kohoutích nadějí se pokusil Štěpán Švec, který skóroval v čase 25:03 a 26:11, upravil tak na přijatelných 3:5. Euforii domácích zchladil opět hostující Lisý, který navýšil vedení hostí na 3:6, čas 29:25.
V poslední části vsadili třebováci vše na útok. Vytvořili si několik velkých šancí, ale náskok soupeře se nepodařilo stáhnout. Naopak hosté  navýšili své vedení na 3:7 díky Pauerovi – čas 34:28. Zápas se pak již jen dohrával v nervózní atmosféře protkané mnoha potyčkami a diskusemi s rozhodčími, ale na výsledku se již nic nezměnilo.
Čarodějnice tak přičarovali Plzni vedení v sérii 1:0.
 
Neděle 1.5. 2011 TJ Lokomotiva Česká Třebová – HBC Škoda Plzeň 6:5 (3:1, 1:3, 2:1)

Ve svátečním odpoledni se přišlo na extraligu podívat téměř 200 diváků a kdo přišel, neprohloupil. Diváci viděli podobný začátek jako v sobotu. Domácí se ujali vedení po střele Tomáše Ospalda, kterou tečoval Š.Švec – čas 2:34, 1:0. Plzeňští chtěli navázat na svůj sobotní výkon a kapitánem Ondrou vyrovnali na 1:1 – čas 5:24. Kohouti nechtěli připustit další domácí prohru. Pomohla jim  k tomu přesilová hra, kterou využil Vostrčil – čas 8:42, 2:1. Další přesilovou hru přetavil v branku přesnou střelou domácí Hejtmánek – čas 11:09, 3:1. Kohouti pevně drželi zápas v rukou a hosté se marně snížit náskok domácích.
Druhá třetina byla ve znaku snahy hostí o snížení, ale z přemíry snahy vycházeli jen nedovolené zákroky. Jeden z nich potrestal Š. Švec – čas 19:13, 4:1. Pikantní na této brance bylo to, že asistenci si připsal brankář domácích Radek Štarman. Ten byl smutným hrdinou následujících okamžiků, to když nahodil na zadní mantinel míček hostující Lisý a Štarman si srazil míček do vlastní branky – čas 23:09, 4:2. To byl pro hosty velký impuls k dalšímu náporu. 21 vteřin trvalo Plzni, než vstřelila další branku díky Hofmeistrovi – čas 23:30, 4:3. Kohouti byli zjevně nalomeni takovýmto vývojem a při vlastní přesilovce dovolili soupeři vyrovnat na 4:4 – čas 26:15, skóruje Špaček. Trenér domácích Jebousek si vybral oddechový čas, aby uklidnil svůj tým a to se mu povedlo do té míry, že do konce druhé části již neinkasovali. Třetí třetina začala velmi opatrně, neboť bylo jasné, že kdo první vstřelí branku, bude mít velkou výhodu. První šanci dostala Plzeň díky přesilové hře, jenže svojí nedisciplinovaností se o výhodu připravila a dala šanci domácím při stejné výhodě. Poličský střelec Pepa Hejtmánek se od modré nemýlil – čas 35:22, 5:4. Atmosféra v Kohoutí aréně zhoustla a lehce by se dala krájet. Domácí museli čelit dalšímu oslabení, ale v něm předvedli bratrskou souhru Štěpán a Matěj Švecovi. Posledně jmenovaný do poloprázdné branky zvyšoval na 6:4 – čas 41:48. Plzeňští pak měli dvojnásobnou početní převahu, kterou ještě navýšili odvoláním brankáře. Přesilovku 6 na 3 se jim nakonec podařilo využít a snížili na 6:5 – čas 43:30. Domácím se pak podařilo vystřelit na prázdnou branku hostí, ale Hynek trefil pouze tyč. Více se již k velké radosti většiny přítomných neudálo.

 

Série se tak stěhuje do Plzně za stavu 1:1 na zápasy a šance obou týmů jsou vyrovnané.