Semifinálové vyřazení přisoudilo Lokomotivě Česká Třebová bronzové medaile  

V sobotu 7.5. a v neděli 8.5.2011 pokračovala semifinálová série extraligy staršího dorostu mezi týmy České Třebové a Plzně. Tentokrát v hokejbalové hale v Plzni.
 
Sobota 7.5. 2011 HBC Škoda Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová 5:0 (3:0, 1:0, 1:0)
 
Že je hokejbalová hala pro domácí Plzeň opravdovou výhodou se ukázalo hned na začátku zápasu, kdy hráli domácí přesilovou hru a za necelou půl minutu ji dokázal využít Hofmeister - čas 2:40, 1:0. Hosté z České Třebové se opravdu snažili a několikrát byli k vyrovnání hodně blízko. V páté minutě se hrálo čtyři na čtyři a Kohoutům se díky Vostrčilovi podařilo skórovat. Rozhodčí, který byl celé situaci blíže, jasně ukázal do branky domácích. Jenže potom přiběhl jeho kolega, který vše sledoval od poloviny hřiště a verdikt svého kolegy zrušil. To byla pro hosty těžká rána, ze které se i přes velké úsilí, nedokázali vzpamatovat. Domácí navyšovali skóre na konci první třetiny. Nejprve se individuálně prosadil Peroutka – čas 13:17, 2:0. Proč Michal Průcha nastupuje pravidelně v extralize dospělých, ukázal v čase 14:09, kdy se perfektně trefil od modré čáry a bylo to již 3:0 a to i přes to, že poměr střel byl po první třetině vyrovnaný 11:11.
Česká Třebová nastoupila do druhé části s velkým odhodláním s utkáním něco udělat. Jenže jejich naděje zchladil hned po 16-ti vteřinách Strejček, který zvyšoval na 4:0. Dál už si Plzeň hrála co potřebovala a když už se hosté dostali do šance, tak neměli přesnou mušku a nebo je vychytal domácí Košňar.
Hosté nic nevzdávali ani ve třetí části, dřeli, bojovali, ale vytouženou branku se jim nepodařilo vstřelit. Definitivní klid na hole domácích přinesla povedená souhra trojice Krch, Henrich a Kolařík, který dal zápasu definitivní podobu – čas 40:18, 5:0. Závěr zápasu by ze strany domácích nesmyslně vyhrocený, ale to již na stavu nic nezměnilo.
 
Neděle 8.5. 2011 HBC Škoda Plzeň - TJ Lokomotiva Česká Třebová – 6:0 (0:0, 3:0, 3:0)
 
V neděli byla v hokejbalové hale opět výborná atmosféra, o kterou se staral kotel skvělých fanoušků z České Třebové. Ti věřili, že se jejich týmu povede vrátit sérii do České Třebové. Tuto naději mohli živit celou první třetinu, kdy nepadla ani jedna branka. Na obou týmech bylo vidět, že nechtějí první inkasovat.
Ve druhé třetině se jako první radovali domácí, když se přesně trefil Forejt – čas 18:27, 1:0. Hned v zápětí po inkasované brance měla Plzeň možnost hrát svoji druhou přesilovou hru v zápase a tu se jim podařilo využít Hofmeistrem – čas 19:51, 2:0. Třebová pak měla velkou šanci na snížení, ale kapitán Matěj Švec trefil pouze horní tyčku branky domácích. A znovu platilo nedáš – dostaneš, za domácí se trefil Lisý – čas 25:12, 3:0.
Do třetí části šli hosté z České Třebové s obrovským odhodláním zápas otočit, ale přemíra snahy způsobila, že jejich výkon byl svázaný a křečovitý. Souhra, která v celé sezoně perfektně fungovala se najednou kamsi vytratila, míčky odskakovali a odráželi se úplně jinak než jindy, zkrátka se nedařilo téměř nic. A domácí naopak znovu navýšili svůj náskok, v čase 34:57 se trefil Forejt – 4:0. Hosté pak hráli 5 minut oslabeni a tuto výhodu dokázal dvakrát využít Špaček (36:35 a 37:48) a udělal tak definitivní gólovou tečku za celou semifinálovou sérií. Konec zápasu opět domácí nesmyslně pokazili boxerský a rváčským extempore a dokonce na plochu naházeli lahve, ale tento incident jistě bude řešit disciplinární komise.
Plzni blahopřejeme a přejeme ať se jí ve finále daří co možná nejlépe.
Hráčům, realizačnímu týmu, rodičům, fanouškům a sponzorům hokejbalistů České Třebové patří dík za celou sezonu a za konečné třetí místo v extralize staršího dorostu, což je největší úspěch Českotřebovského hokejbalu v jeho historii.
 
Autor: Kamil Švec