Monika Simonová je amatérská vicemistryně světa v časovce

 
V sobotu 14.5.2011 vybojovala Monika Simonová 2. místo na světovém šampionátu amatérských cyklistů v časovce, a tím se stala amatérskou vicemistryní světa.
Tento šampionát pořádá každoročně v Itálii asociace UISP, nedaleko krásného a historického města Benátky.
Závodnice, která při svém civilním povolání (pěstební činnosti v lese), trénuje pod vedením Františka Trkala a také za jeho oddíl „Cyklotrenink Trkal“ závodí, se na tento závod velmi dobře připravila.  
Za velmi teplého počasí, kdy při závodě ukazoval teploměr až 31°C ve stínu, byla trasa závodu velmi náročná i když by se to podle výškového profilu nezdálo. Trať byla prakticky rovinatá, ale právě tím teplem rychle ubývaly síly a náročnost 21 km dlouhé trasy se zvyšovala.
Jak řekla Monika po závodě:  Mrzí mě že to nevyšlo na zlato, ale nechala jsem na trati všechno. Jela jsem průměr 41 km/h což se mi zatím ještě nikdy nepovedlo. Jsem samozřejmě spokojená  s druhým místem. Chtěla bych také poděkovat partnerům,bez kterých bych se vůbec nemohla tohoto šampionátu zúčastnit, Firmy Eko bi,s.r.o., Armat, Fit centrum Apollo, Rydo, Auto Eso, BB cut, Elektro Franc.
Dodejme, že celkovou vítězkou se stala Italka Alexia Bertocco a na třetím místě se umístila také domácí závodnice Lari Marina.
Výsledky :
 
CAMPIONATO MONDIALE CRONO INDIVIDUALE 2010
 
1.  Bertocco Alexia        Ita           29:41:150
2.  Simonová Monika    Cze         30:43:300
3.  Lari Marina               Ita           34:00:040