Středisko Javor hlásí                                                              


Mezinárodní pálení čarodějnic                                              
 
V pátek 6. 5. 2011 před 19 hod. zavítala do České Třebové skupina 18 harcerů z Olawy.
Po večeři se společně s českotřebovskými skauty vydali na prohlídku města, při které se hrály i seznamovací hry.
V sobotu byl na programu výlet. Navštívili jsme Okresní kolo Svojsíkova závodu, které se konalo v okolí Lanškrounských rybníků. Prošli jsme si celou trať, a když na stanovišti bylo volno, tak jsme si je vyzkoušeli. Rozdělávali jsme oheň, stavěli stan, vázali žebřík, třídili odpad, poznávali rostliny a živočichy. Na závodech startovaly i tři hlídky z našeho střediska, které se v konkurenci 22 hlídek neztratily. Sestry ze 4. dívčího oddílu skončily 3. a postoupily do krajského kola Svojsíkova závodu. V chlapecké kategorii se hlídka našeho 3. chlapeckého oddílu umístila na 4. místě a hlídka 7. chlapeckého oddílu na 6. místě.
Po závodech jsme se vydali přes zámeček na vlak do Rudoltic.  Večer bylo vlastní pálení čarodějnic, na kterém se sešlo na 60 skautů. Při vlastním ohni se zpívaly české i polské písničky, plnily různé soutěže a všichni se dobře bavili.
V neděli jsme navštívili bazén a po vykoupání jsme došli ke klubovně, kde jsme se rozloučili, popřáli si šťastnou cestu domů a krátce po poledni jsme se rozešli.
Již teď se těšíme na další setkání, které bude již za 14 dní, kdy skupina našich skautů pojede do Olawy na Zlot Hufca i Festiwal piosenki harcerskiej.  Největší akcí v letošním roce bude účast asi 20 skautů na táboře v Polsku, který se koná u obce Lubiatowo u Baltského moře.  Všechny akce mezinárodní spolupráce mezi českotřebovskými skauty a olavskými harcery jsou podpořeny městem Česká Třebová a Pardubickým krajem.                                                    3. chlapecký oddíl střediska Javor Česká Třebová

 

Více fotek z akce je na našich stránkách: http://trojka.e-skaut.cz/