Českotřebovský deník 162/2011  (14.6.)                                 
Otevření naučné stezky  


V úterý 14. 6. proběhlo na ZŠ praktické slavnostní otevření nové naučné stezky, kterou po celý školní rok budovali žáci a učitelé ZŠ praktické s pomocí dětí z MŠ a ZŠ Pramínek Semanín. Tato naučná stezka spojuje Českou Třebovou se Semanínem mimo dopravní komunikaci a navazuje na, již fungující, stezky semanínské. V úvodu pozdravila všechny přítomné paní starostka Semanína Marie Chalupová, po té promluvil zástupce pana senátora Ing. Petra Šilara a na konec došlo k přestřižení symbolické pásky. Tohoto úkolu se po krátké řeči zhostila paní místostarostka České Třebové Ing. Jaromíra Žáčková. Po slavnostním zahájení se všichni přítomní vydali na trasu naučné stezky. Pro žáky obou zúčastněných škol byly na trase připraveny úkoly, které se týkaly poznatků, jež mohli vyčíst z cedulí naučné stezky. V cíli trasy se opékali připravené párky, které všem zúčastněným zajistil Obecní úřad Semanín.  Vyvrcholení celoroční práce žáků ZŠ praktické se opravdu vydařilo a přejeme všem, jenž se na trasu vydají, šťastnou cestu.
Velký dík patří všem, kteří na tomto projektu více, či méně přiložili ruku k dílu a náš projekt podpořili.  Moc děkujeme.
                                                                                                                                                                                 ZŠ praktická

 
Oddíl jogy Lokomotiva Česká Třebová v  rámci Týdne sportu zve na otevřené cvičební hodiny. 


Pondělí 20.6. Tajči 17.30 - 19.00 hod. Úterý 21.6. Joga 18.00 - 19.30 hod. Čtvrtek 23.6. Joga 17.30 - 19.00 hod.
Přineste si podložku na cvičení a pití. Vstupné je zdarma.
Cvičíme v gymnastickém sále školy VDA Habrmanova. Těšíme se na Vás.  Cvičitelka Dáša Petrželková
Ukázka z naší poslední akce. S cestovní kanceláří Active Days jsme prožily letos na konci května krásný týden se cvičením jogy a koupáním v Chorvatské Omiši.  Přijďte si zacvičit !
 
Závěrečné vystoupení sportovních gymnastek  


V úterý 14. června 2011 proběhl v tělocvičně gymnázia poslední trénink a zároveň závěrečné vystoupení gymnastické přípravky a cvičení rodičů s dětmi v tomto školním roce. Rodiče se svými dětmi předvedli několik pohybových básniček a cvičení s padákem. Děvčata z gymnastické přípravky předvedla své dovednosti na kladině, trampolíně a při cvičení s lanem. Na závěr pro své rodiče a prarodiče předvedla děvčata pohybovou skladbu „Tři čuníci“. V příštím školním roce bude otevřena přípravka pro holky a kluky ve věku 4-6 let se zaměřením na všestranný rozvoj pohybových schopností a gymnastických dovedností. Tréninky budou probíhat v úterý od 16 do 17  a od 17 do 18 hodin. Začínáme v úterý 6. září 2011 v tělocvičně na gymnáziu. V případě zájmu kontaktujte trenérku Blanku Vomáčkovou tel.: 608 371 568, bvomackova@gmail.com.
Ve středu od 16 do 17 hodin bude probíhat cvičení pro rodiče s dětmi v tělocvičně na gymnáziu. Začínáme 7. září 2011.
Blanka Vomáčková, http://www.gymnastikact.estranky.cz/

 


Za likvidaci odpadu v chatových oblastech všichni neplatí

Kontrolní výbor se zabýval  stále žhavou problematikou  plateb poplatků za likvidaci odpadu  v chatových oblastech. bylo zjištěno, že v katastru města se nachází cca 960 evidovaných rekreačních objektů, kteří by měli podle platné vyhlášky platit poplatek ve výši určené pro 1 osobu, v našem případě tedy 480 Kč/ročně. V loňském roce poplatek nezaplatilo 147 majitelů, v letošním roce zatím tento poplatek nezaplatilo 251 majitelů uvedených nemovitostí.  To napovídá, že je v této oblasti je třeba  zavést pořádek, platbu poplatku vymáhat a především zlepšit evidenci rekreačních objektů, protože v některých chatových koloniích je evidenčními čísly označena třeba i menšina chat. Kontrolní výbor bude tuto oblast nadále sledovat, problém bude projednán také na jednání ZM.
 
Město Česká Třebová členem rady Svazu měst a obcí  

Na sněmu SMO bylo město Česká Třebová zvoleno zástupcem za Pardubický kraj a účastní se práce v sekci měst. vedle ní je ještě vytvořena další sekce statutárních měst a sekce obcí. Zástupci města se tak budou v dalším období podílet na vytváření stanovisek tohoto orgánů k připomínkování zákonů a dalších opatření, zejména ohledně daňové výtěžnosti a změn podmínek pro sdílení daní.
 
Poděkování do městské knihovny 

Chtěla bych touto cestou pochválit a poděkovat všem zaměstnancům městské knihovny v České Třebové ve Smetanově ulici za jejich ochotu a poradu při vypůjčování knih. Dovedou velmi dobře poradit a odhadnout, o co mají jejich klienti zájem.
Ještě jednou děkuji – Jaroslava Frimlová.
 
Poděkování do TEZY  

Děkuji panu Gustavu Dolečkovi, jednateli TEZY, za jeho vstřícný a ochotný přístup požadavkům nájemníků domu s pečovatelskou službou, tzv. „Červeňáku“ při rekonstrukci bytů. Bydlí zde lidé většinou tělesně postiženi. Právě jim  společnost TEZA velmi pomohla a upravila byty tak, aby obyvatelé rekonstruovaných bytů byli co nejvíce soběstační (WC madlo, sprchový kout + židlička atp.)  H. Baťková
 
Firma IMS-Drašnar s.r.o. přijme do hlavního pracovního poměru zaměstnance na posici:
Vedoucí údržby strojů a správy budov
Směnnost: Jednosměnný provoz
Pracovní úvazek: Plný
Pracovněprávní vztah: Pracovní poměr
Minimální stupeň vzdělání: ÚSO s maturitou (bez vyučení)
Nástup: Okamžitě
Mzdové rozpětí: od 18 000 Kč do 25 000 Kč 
Nabízené výhody: Podnikové stravování
Požadujeme:
Organizační a administrativní schopnosti. Pokročilá schopnost práce s PC! Nutné osvědčení dle §6 vyhl. 50/78 Sb. Znalost údržby nástrojařských strojů a vstřikových lisů. Znalost problematiky běžné údržby budov a areálu firmy. Znalost problematiky nakládání s odpady. Zkušenosti s řízením dle ISO 9001 a ISO 14001 (ISO/TS 16949 výhodou). Svářečský průkaz na obal. elektrodu výhodou.
Požadované dovednosti:
Činnost dle §6 vyhl. 50/78 Sb.   Práce s PC   Řidičský průkaz - řízení osobních automobilů - skupina B.
 
 
Oblastní přebor in-li hokeje v Lanškrouně 

Lanškroun – Dalšími pěti zápasy pokračovala 1. liga Oblastního přeboru v in-line hokeji a sedmi také druhá liga. V místní hale Boži Modrého si připsali dvě vítězství Čerti Lanškroun a usadili se na vedoucí příčce 1. ligy. Naopak Krajánci ve třech zápasech jen jednou remízovali a dvakrát prohráli a jsou již druzí, když je stíhá Choceň a Litomyšl. Ve 2. lize je na čele pevně zatím neporažený šumperský Nuget a na druhou příčku se už vyšplhali po remíze a dvou výhrách lanškrounští Junioři, když na třetí příčku odsunuli o skóre IHC Králíky.

Tabulka 1. ligy

1.Čerti Lanškroun

7

6

0

1

63

:

44

12 bodů

2.Krajánci Ústí nad Orlicí

7

4

1

2

52

:

43

9 bodů

3.IHC Adba Slavoj Choceň

6

4

1

1

50

:

44

9 bodů

4.IHC Litomyšl

6

3

1

2

63

:

55

7 bodů

5.Stilmat Žamberk

7

2

0

5

41

:

61

4 body

6.Gunners Lanškroun

6

1

1

4

37

:

43

3 body

7.Lukas hokej D. Třebová

5

0

0

5

29

:

45

0 bodů

Tabulka 2. ligy

1.Nuget Šumperk

5

5

0

41

:

24

10 bodů

2.Junioři Lanškroun

6

4

1

1

48

:

25

9 bodů

3.IHC Králíky

7

4

1

2

42

:

26

9 bodů

4.Flyers Česká Třebová

7

3

1

3

46

:

40

7 bodů

5.Kapři Dlouhoňovice

7

3

1

3

42

:

51

7 bodů

6.Strike Libchavy

6

2

1

3

37

:

38

5 bodů

7.Pardálové Lanškroun

8

2

1

5

37

:

47

5 bodů

8.IHC Horní Čermná

6

0

0

6

21

:

53

0 bodů