ČESKÁ TŘEBOVÁ BUDE MÍT SVŮJ VLAK
 
Pardubice – Pardubický kraj ve spolupráci s Českými drahami představil unikátní projekt, který má zatraktivnit cestování po železnici a zároveň podpořit rozvoj cestovního ruchu. Nově získané nízkopodlažní vlakové soupravy totiž dostanou moderní tvář – budou celoplošně polepeny motivy z regionu. Pardubický kraj je v České republice prvním regionem, který se rozhodl jít touto cestou propagace.
Po regionálních tratích v Pardubickém kraji budou jezdit barevné moderní vlakové soupravy polepené motivy inspirovanými historií a krásami Pardubického kraje. „Inspiroval jsem se v zahraničí, kde polepené vlaky jezdí v turistických regionech a jsou atrakcí, která láká nejenom turisty, ale i běžné cestující. Moderní a barevné vlaky zvyšují prestiž regionu a zcela určitě tak napomáhají i rozvoji cestovního ruchu,“ vysvětlil iniciátor projektu, hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. V Pardubickém kraji se cestující budou moci svézt vlakovými soupravami inspirovanými např. renesančními památkami v regionu, kladrubskými koňmi, krásnou přírodou Hlinecka, hudbou litomyšlského rodáka Bedřicha Smetany, loutkovou tradicí Chrudimska nebo vlakovou soupravou věnovanou věhlasné mumii princezny Hereret z moravskotřebovského muzea. „Na jedné ze souprav by neměl chybět motiv z našeho města. Tato jednotka bude nasazena na regionální spoje v okolí České Třebové,“ řekl poradce hejtmana a krajský zastupitel Martin Netolický.
Pardubický kraj s Českými drahami prozatím připravil motivy pro 9 motorových souprav. Téma pro poslední soupravu bude moci zvolit veřejnost. Na prázdninové měsíce je totiž plánována soutěž, ve které budou moci cestující vybírat z několika různých motivů a hlasovat o ten nejlepší. Dodávky nových motorových souprav jsou plánovány na roky 2012 a 2013.