Českotřebovský deník 193/2011 (19.7.)                                 
Oznámení – celoplošná deratizace v roce 2011

Oznamujeme všem vlastníkům, nájemcům, uživatelům objektů a pozemků, že ve dnech
1.8. – 31.8. 2011 proběhne v České Třebové celoplošná deratizace, jejímž cílem je redukce stavu obtížných hlodavců.
V termínu od 1.11. do 10.12.2011 bude pak probíhat 2. etapa zaměřená zejména na venkovní plochy. Deratizaci bude provádět na základě smluvního vztahu firma SERVIS 3xD spol. s r.o., která provádí deratizaci v objektech v majetku města včetně veškerých ploch města, dále u samostatných organizací a družstev, které se mohou s firmou dohodnout na jednotném postupu v rámci udělené prodloužené záruky na deratizaci.  
Provedení deratizace je nutné z důvodu prevence proti přenosným nemocem, a to pomocí ochranných opatření k hubení epidemiologicky významných nebo škodlivých myšovitých hlodavců. 
Žádáme tímto, aby se v uvedeném termínu k této akci připojili i společnosti a podniky umístěné v České Třebové, stejně jako jednotlivá bytová družstva se svými domy. Aby deratizace byla co nejúčinnější, je nutné, aby byla všemi subjekty provedena v jednotném termínu.  
Děkujeme za pochopení.                                                                                        Ing. Ivana Vrbická, odbor životního prostředí MěÚ Česká Třebová
 
Chystá se 25. ročník cyklistického závodu Regionem Orlicka 

SKP Duha - FORT Lanškroun připravuje na dny 12.8. až 14.8.2011 25. ročník cyklistického etapového závodu juniorů s mezinárodní účastí pod názvem „Regionem Orlicka“.  Startují: Závodníci kategorie Juniorů a nejlepší z kategorie Kadetů. Pořadatel pozval i závodníky ze sousedních států. Na startu se sejde asi 90 sportovců. Pro závodníky jsou připraveny soutěže: Soutěž jednotlivců, sprinterská soutěž, soutěž o nejlepšího vrchaře a soutěž o nejlepšího závodníka roč. narození 1994.  Závod je součástí Českého poháru juniorů a reprezentanti kteří zde potvrdí dobrou výkonnost budou vybráni pro start na Mistrovství světa, které se koná v letošním roce v Dánsku.
Program závodu:
Pátek   12.7.2011   16:00 zahájení závodu na náměstí M.Marků
17:00 start I. etapa "Rudoltická" 77 km Trať je vedena po okruhu: Start Náměstí M.Marků, dále  ul. Nádražní, Rudoltice, křiž. Ostrov, Lískový kopec, Lanškroun Dvořákova, Lanškroun. Okruh absolvují závodníci 7x a v cíli na náměstí M.Marků jsou očekáváni v 18:45 hodin.
Sobota  13.8.2011 9:00 start II. etapa "Nepomucká" časovka na 10 km - start a cíl: Lanškroun ul. Kralická u firmy DOTA.   
Sobota 13.8.2010 15:00 start III. etapa "Přes Křížové hory" 90 km: Start Jablonné n/Orlicí náměstí, dále Červenovodské sedlo, Červená Voda, Bušínov, Klášterec, Zborov, Horní Studénky, Svébohov, Václavov, Růžové Údolí, Drozdov, Jedlí, Crhov, Cotkytle, Chudoba, Lanškroun. Očekávaný cíl  Náměstí M.Marků v  17:30.
Neděle  14.8.2011    9:00 start IV. etapa "Regionem Orlicka" 96 km: Lanškroun Náměstí M.Marků, ulice Dvořákova, směr Ostrov, D.Dobrouč, Petrovice, Verměřovice, Letohrad, Šedivec, Žamberk, Hejnice, Č.Libchavy, Rozsocha, Rviště, D.Libchavy, Ústí n/O. Andlův Chlum, Řetůvka, Řetová, Přívrat, Kohout, Č.Třebová, Skuhrov, Lanškroun 11:30 cíl na Náměstí M.Marků.
Pořadatel má povolení k pořádání sportovní akce a ke zvláštnímu užívání silnic I. II. a III. třídy v uvedeném regionu. Závod bude probíhat za běžného silničního provozu, regulace dopravy bude prováděna příslušníky policie ČR. Další opatření pro bezpečnost a plynulost silničního provozu bude  řešena dle požadavků a situace pořadatelem závodu. Zveme všechny příznivce cyklistiky ke shlédnutí hodnotné sportovní podívané. Prosíme účastníky silničního provozu, kteří se potkají na silnici s konvojem závodu, aby uposlechli pokynů policie a pořadatelů.
Další zajímavé akce v Kozlově (v květnu t.r.) 

V měsíci květnu se v Kozlově uskutečnily kromě oslavy Dne matek a zahájení turistické sezóny v Chaloupce Maxe Švabinského ještě dvě další akce, které stojí za prezentaci. První událostí byla 21. května soutěž hasičských družstev v požárním útoku. Soutěže se zúčastnilo 12 družstev z  regionu. Na prvním místě se umístilo družstvo hasičů z České Třebové. Všem, kteří se na přípravě soutěže podíleli, zasloužili se o její zdárný průběh a věnovali jí svůj volný čas patří uznání a poděkování.
Druhá událost byla kulturní.  Až z Horních Moštěnic u Přerova k nám přijeli ochotníci zahrát hru B. Ahlforse "Iluzionisté". Představení, ve kterém účinkovali jen tři herci se opravdu povedlo. nikdo z přítomných diváků nelitoval, že opustil televizní obrazovky v teple domova a přišel v nevlídném počasí za kulturním zážitkem do hostince U Siťařů. kromě místních navštívili divadelní představení i Třebováci. také těm, kteří  se zasloužili o tuto zajímavou akci děkujeme, stejně jako účinkujícím hercům z Horních Moštrěnic.
                                                                                                                                                            Marie Rousková