Českotřebovský deník 198/2011 (25.7.)                                 

Z diskuze k chystaným změnám autobusové dopravy na sídliště Lhotka 

Zaznamenal jsem návrh nového autobusového jízdního řádu.

Bude se dotýkat převážně zrušení linky 700946 Česká Třebová sídliště Lhotka - Česká Třebová , žel.st.- Rybník. Lze pochopit zrušení linek přes den v případě, že bude linka do Ústí nad Orlicí a zpět zajíždět na sídliště Lhotka. Čas ukáže zda zvolené řešení je optimální. Připomínka se týká prvního spoje s odjezdem v 5.15. hod. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že je tento spoj plně naplněn a v období říjen - duben, převážně v zimních měsících, je již autobus na Lhotce obsazen tak, že cestující, kteří přistupují na zastávce škola Parník, stojí. V některých případech i ve výchozí zastávce . I následující spoj, který odjíždí v 5.25. hod a je zrychlený, je zcela naplněn. V tomto případě vidím jako problematické přistupování do linky od Ústí nad Orlicí. To by musel přijet autobus s dvojnásobnou kapacitou, nehledě na zpoždění, které vznikne při nástupu tak velkého množství cestujících. Tyto spoje jsou v ranních hodinách také naplněny. Dalším argumentem pro zachování tohoto ranního spoje je, že spoj využívají lidé k dopravě do podniků Korado, výrobního podniku p. B. Nejedlého, DKV a Zásobovacího skladu ČD. Zcela určitě je nutné ponechat nejvíce vytížené spoje i ty které dopravují děti směr Rybník a zpět. Zdenek Jindra

Hodně nedostatků a jen malý přínos 

Především bych chtěl vyjádřit obavu o bezpečnost cestujících při otáčení autobusů na velmi strmé otočce na zmíněném sídlišti. Dosud se zde vždy otáčely autobusy prázdné, bez cestujících. Obava je na místě především v zimě, kdy zde bývá často náledí nebo navátý sníh a otočka není včas protažená. Nedovedu si představit jak plně naložený autobus lidmi se v takových pod- mínkách šplhá do strmého a nakloněného kopce, aby po pár metrech opět sjížděl prudké klesání a to vše v prudké otočce. V nejhorším případě hrozí i převrácení autobusu.
Pokud jde o zlepšení dostupnosti nevidím žádný přínos. Spoje budou opět jezdit asi po hodině o víkendu nevím. Stále platí co jsem velmi kritizoval, že obec Dlouhá Třebová má komfortní spojení každou půlhodinu, což by jí kterákoliv vesnice mohla závidět. Stejné spojení má sídliště v Hylvátech, jehož dostupnost se vůbec nedá srovnat se sídlištěm Lhotka. Kde je slibovaná taktová městská doprava po 30 minutách a spoje o víkendu? Velkým mínusem je prodloužení doby jízdy z České Třebové do Ústí nad Orlicí a zpět. Proč musí autobusy tak často jezdit přes Dlouhou Třebovou? Proč nejedou přímo?
Sečteno, podtrženo: sídliště Lhotka získá v pracovních dnech možná jeden pár spojů po 17. hodině. To je velmi chabá útěcha při takovém množství nedostatků (jvo)
Prodám pozemek v rekreační oblasti Srnov.

Rovinatý terén je ideální pro stavbu chaty, nebo rekreačního domku. Snadný přístup.
Velmi vhodné pro srub, nebo roubenku s možností celoročního využívání. Tel. 777 773 816
STOMATOLOGICKÁ POHOTOVOST V REGIONU  

Pohotovostní služba je zajištěna v uvedené dny od 8 - 11 hodin
6. - 7. 8. MUDr. Špátová Marcela Ústí nad Orlicí, Smetanova 1390 465 524 128
13. - 14. 8. MUDr. Štancl Jiří Česká Třebová, F.V.Krejčího 405 465 530 247
20. - 21. 8. MUDr. Štanclová Irena Česká Třebová, F.V.Krejčího 405 465 534 555
27. - 28. 8. MUDr. Teplý Michal Vysoké Mýto, Gen. Závady 116 465 485 155
3. - 4. 9. MUDr. Vávrová Michaela Dolní Dobrouč 446 465 543 015