GameCon 2011 bude opět v České Třebové                          
Milovníci nepočítačových her se opět sejdou na internátě na Skalce 21. - 24. července                           


A už je to černé na bílém - i letos se bude pořádat GameCon, největší český con zaměřený na nepočítačové hry! Konat se bude stejně jako loni v České Třebové ma internátě na Skalce. Tato lokalita se loni velmi osvědčila. Termín akce byl stanoven na dny 21. do 24. července 2011! Hned si to raději zapište do diáře, protože o tuhle čtyřdenní akci určitě nechcete přijít.  Máte zajímavý námět na přednášku? Vymysleli jste s partou super hru, RPG či LARP? Nebo vám na minulých GameConech něco chybělo, ale určitě by bylo dobré to letos na GameConu mít? Nebojte se nám napsat na info@gamecon.cz - samotné nápady uvítáme stejně jako nové přednášející a vypravěče!
O přednáškách na GameConu 

Hlavní novinkou letošního Gameconu je vyslyšení vašich žádostí a ucelení přednášek do kompaktních tematických bloků, které pro vás budou více lákavé oproti ostatnímu programu než osamocené přednášky.
Hlavní událostí letošního Gameconu bude křest Dračího doupěte II, kterému samozřejmě kromě křtu samotného bude věnováno i nějaké povídání o tom, jak vypadá, o tom, jak vznikalo a co za ním stálo, a zbude prostor i pro diskusi s těmi z vás, kteří budou mít zájem o další nebo okrajové informace o tomto věříme že zásadním přelomu na české RPG scéně.
Ostatní bloky přednášek se však touto velkolepou událostí také nedají zahanbit, a proto vám přineseme blok věnovaný běžnému hraní i blok, jehož obsahem budou pokročilejší a více „odborné“ úvahy okolo RPG, samozřejmě pojaté tak, aby se v nich mohli obohatit i běžní hráči. Přineseme vám i blok o herním designu – ať už RPG nebo deskovek a blok, v němž vám představíme různé méně známé hry a z těch známějších přiblížíme některé zajímavější.
Nejsme však ve škole, abychom pouze naslouchali nebo vedli nezajímavé výklady, proto budou přednášky zajímavé a diskuse budou vítány. Nebojte se tedy kromě her a aktivit zavítat i na nějaké to povídání, které může učinit vaše hry ještě zajímavější.
O Mistrovství v DrD

Jste náruživými hráči Dračího doupěte, a chcete zjistit, jací jste ve srovnání s ostatními? Chcete vyzkoušet, zda dokážete postoupit do dalšího kola, či snad až do samotného finále? Nebo si chcete jen tak zahrát dračák? Neváhejte a přihlaste se do turnaje v Dračím doupěti!
Mistrovství v Dračím doupěti je kombinací zábavy ze samotného hraní a napětí a adrenalinu spojeného se soutěží. Zkuste to a uvidíte.
V tomto turnaji nezáleží na tom, komu padne nejvyšší číslo na kostce, nebo kdo zabije nejvíc skřetů. Na turnaji je a bude to hlavní zahrát si, pobavit sebe i ostatní a vžít se do role – i když čas někdy tlačí a je nutné brát ohled i na něj. Na náš turnaj může přijet změřit síly každý, kdo má chuť DrD hrát a alespoň trochu se vyzná v pravidlech. Nemusíte se bát přihlásit, je to jen hra a my jsme tu pro vás a bude-li třeba, pomůžeme vám.
Vítězi se sice nemohou stát všichni, ale zato si to všichni můžou pořádně užít. Jediné, co k tomu potřebujete a bez čeho nemáte šanci, je chuť si zahrát.
Nejdůležitějším kritériem pro postup do dalšího kola je, jak dobře se družinka dokáže vypořádat s překážkami, jak elegantně, efektivně a originálně překoná všechny problémy na své cestě. Důležité také je, jaké informace družina má a jak s nimi dokáže pracovat – jak si dokáže poskládat obrázek toho o co se vlastně jedná.
Mezi druhotná kritéria pak patří například počet postav zemřelých v průběhu hry (přeci jen dvoučlenná družinka toho obecně zvládne méně než osmičlenná), jak dlouho družině překonání překážek potrvá či jak dobře hráči budou hrát své postavy.
Na slavnostním zakončení GameConu se každý dozví pozadí celého příběhu, jak se které věci daly nejsnadněji vyřešit a jak na to šly ostatní družiny, což jsou cenné informace i pro další ročníky.
Turnaj v Dračím doupěti existuje už sedmnáct let a za tu dobu startovaly tisíce hráčů a o vítězství soupeřila najednou třeba pětistovka účastníků. Mnozí z nich jezdí na turnaj dodnes a tvrdí, že bez něj by na GameCon ani nejeli. Tak co, zkusíte to letos taky?
 
O RPG na GameConu

Letošní rok se ponese především v duchu ukázkových her mnohými očekávaného nástupce stávajícího Dračího doupěte a Dračího doupěte Plus, tedy v duchu Dračího doupěte II. DrD II bude na GameConu křtěno a představeno světu, a proto pro vás bude v každém herním bloku připraveno alespoň jedno jeho ukázkové hraní.
Aby nebylo ukázkové hraní příliš monotematické, tak bude DrD II proloženo větším množstvím ostatních her, přičemž i ty, které budou nabídnuty vícekrát, se budou co možná nejvíce lišit – pojetím, prostředím, tématem. Těšit se tedy můžete na Střepy snů v různých prostředích, na Dungeons & Dragons ve starém stylu, na Příběhy impéria, na perličky jako jsou InSpectres nebo My Life with Master, na klasické hry jako je GURPS nebo FATE, na staré Dračí doupě, Mágy ze Světa Temnoty nebo na moderní Dungeons & Dragons čtvrté edice.
Různé hry budou letos orientovány různě – některé z nich budou určeny k seznámení se systémem nebo nezvyklým herním stylem, jiné budou orientovány především na různá herní prostředí a další budou určeny hlavně pro odlehčující pobavení
 
Více na www.gamecon.cz
 
Informace o loňském ročníku Gamecon 2010  najdete ZDE