Na Lhotce tentokrát v kategorii dospělých: LHOTKA CUP 2011

 

V sobotu 16.7. se na sokolském hřišti na Lhotce uskutečnil již VII. ročník fotbalového turnaje v malé   kopané „ LHOTKA CUP 2011 ", organizovaný místním Sokolem a osadním výborem Lhotka. Již od rána bylo zřejmé, že sluníčko bude turnaji přát celý den a hráči si turnaj mohou užít. Letošního ročníku se zúčastnilo rekordních 9 družstev, což svědčí o vzrůstající popularitě tohoto turnaje.
Hrálo se 2 x 15 minut ve složení 4 + 1 s hokejovým střídáním.
Po registraci jednotlivých týmů, mnohdy se vskutku exotickými názvy, je připraveno rozlosování do dvou skupin , kde se hrálo systémem každý s každým. Jednotlivé zápasy určily pořadí ve skupinách a do druhé vyřazovací části byly týmy nasazeny systémem 1 – 4. Z dalších bojů po základní části vypadli BZUCI a černým koněm turnaje se stalo družstvo RUDOLTIC, které neprohrálo ani jeden ze čtyř zápasů. V prvním kole play off  je však nachytala romská sestava pod hlavičkou ÁDA TEAMU. Část play off byla divácky velmi atraktivní, s případnou prohrou končily ambice jednotlivých týmů a tak se i přes horko hrálo ve svižném tempu.
O třetí místo se utkaly týmy T.J. SOKOLA LHOTKA B a ÁDA TEAMU, domácí ve druhém poločase zabrali a vyrovnali na konečných 2:2 v řádném hracím čase. O 3. místě tak musely rozhodnout penalty, ve kterých domácí strhli vítězství na svojí stranu a uhájili místo na pomyslných stupních vítězů.
Do finále postoupilo družstvo KERHARTIC a JENSIE TEAM. Zápas se lépe odvíjel pro hosty, kteří se ujali ve druhé půli vedení 1:0 a výsledek si již do konce utkání zkušeně pohlídali. Nutno podotknout, že vítězný tým k nám zavítal až z Hradce Králové. Zklamáním letošního ročníku pro domácí příznivce bylo v 1. kole play off vyřazení domácího A týmu, který tak nedosáhl na vítězný hattrick a skončil letos v poli poražených.

 

Konečné pořadí turnaje:              

1. JENSIE TEAM            

2. KERHARTICE

3. T.J.SOKOL LHOTKA B   

4. ÁDA TEAM

5. - 9. T.J. SOKOL LHOTKA A, RUDOLTICE,  AJAX, WC KAMENÍK , BZUCI

Diváci, kteří se zastavili shlédnout alespoň některý ze zápasu turnaje, byli jistě spokojeni a to i díky příjemnému občerstvení, které po celou dobu připravoval provozovatel Občerstvení u cyklostezky.
Při závěru turnaje byly předány všem účastníkům drobné dárky a vyhlášen nejlepší hráč turnaje Jiří Jareš.           
Zbývá popřát všem fotbalovým nadšencům zdraví a herní elán a příští rok při VIII. ročníku LHOTKA CUPU nashledanou na sokolském hřišti na Lhotce.
Kdo se bude chtít podívat na sokolské hřiště dříve, může se zastavit při cestě po cyklostezce na malé občerstvení nebo je srdečně zván na některou z dalších akcí.
Poděkování patří také všem sponzorům turnaje
JP-PROLAK, spol. s r.o., Centrum svářecí techniky s.r.o., H-Stavex s.r.o., CZ LOKO a.s.,  LDM spol. s r.o.,
 
                                                                                                                    Ing. Rudolf Sýkora předseda osadního výboru Lhotka