Monice Simonové se v Itálii daří                                                           

Další úspěch si veze z Itálie Monika Simonová. Po květnovém druhém místě na mistrovství světa amatérů v časovce, se Monika zúčastnila také MS amatérů v silničním závodě a i zde uspěla a veze si opět stříbrnou medaili.
Závod se jel na předměstí Verony na 9 km dlouhém okruhu a ženy ho absolvovaly 6 x. Na startu představily i bývalé profesionální závodnice, takže bylo zřejmé, že to nebude jednoduchý závod. To se ukázalo již od úvodních kol, kdy se střídal nástup za nástupem. Rozhodující útok přišel 15 km před cílem, kdy se podařil únik Italce Barbaře Lanzioni, která si vypracovala náskok 40 vteřin a přivezla si ho až do cíle. Celý peloton se držel až do posledních kilometrů pohromadě a tak Monika využila posledního vhodného momentu a 1, 5 km před cílem šla také do úniku, který dotáhla až do medailového konce.
„Tušila jsem, že závod bude velmi rychlý a plný nástupů. Měla jsem celý týden problém s kolenem ale věřila jsem, že bych na tomto závodě mohla uspět a tak jsem ráda, že se to povedlo“.
Nyní Monika ještě zůstává v Itálii a připravuje se na další velký závod, kterým je, o tomto víkendu, Mistrovství Evropy v časovce. Poté by se měla ještě postavit na start závodu rakouského poháru v časovce.
Poděkování patří i partnerům podporujícím Moniku, bez nichž by se těchto závodů nemohla zúčastnit:  CZ Loko, Eko bi a.s., Armat, Fitcentrum Apollo, BB Cut, Rydo, Auto Eso, Elektro Franc.
 „A chtěla bych také speciálně poděkovat přátelům z partnerského města Agrate Brianza  a také na radnici v České Třebové, kteří mi pomohli s organizací pobytu v Itálii“ dodala Monika.

Fotografie Pavel Veit