Hudební odpoledne v Dlouhé Třebové                                 


Obecní úřad v Dlouhé Třebové připravil na neděli dne 17. července „Hudební odpoledne“, které se uskutečnilo na Starém hřišti nedaleko zdejšího hostince. Od 14.00 do 18.00 hodin zde ve čtyřech hodinových vstupech vždy dvakrát vystoupila dechová hudba Řetůvanka a známé a oblíbené pěvecké duo Eva a Vašek.
Počasí pořadatelům akce přálo a tak se areál zvolna plnil návštěvníky. Jak bylo na místě  zveřejněno, objevilo se zde více jak pět set platících diváků. O pohodlí návštěvníků bylo dobře postaráno v několika občerstvovacích stáncích, kde dlouhotřebovská děvčata nabízela vše možné k pití, dostalo se však i různými lákadly  na mlsné jazýčky. K ochutnání zde byly uzená klobása, grilované uzené či bramboráčky s zelím.
Dechová hudba Řetůvanka pod taktovkou kapelníka Jiřího Zemana předvedla řadu svých oblíbených a již tradičních skladeb, za doprovodu své zpěvačky Olinky Charvátové. Došlo i na předání květin a věcného daru, známému kapelníkovi z Dlouhé Třebové, panu Rybkovi, u něhož Jiří Zeman spolu s Olinkou kdysi začínali.
Písničky Evy a Vaška, ať s již jednalo o písně naše, chorvatské, zamilované či klasickou dechovku si našly své příznivce. Mezi přítomnými bylo možno spatřit převážně občany Dlouhé a České Třebové, nescházeli ani obyvatelé Řetové, Zhoře, Jablonného nad Orlicí a dalších obcí.
Akce se dle ohlasu přítomných všem líbila. Dva taneční parkety byly neustále zaplněny, fotoaparáty blikaly jako o závod a mnoho z návštěvníků akce si domů odnášelo kromě zajímavých zážitků, také hudební nosiče známé pěvecké dvojice, které bylo možno přímo na místě zakoupit.                                                                                                                                                   Martin Šebela