LETNÍ ČISTÍRNA CUP 25. 6. 2011
 
Výsledky 2.ročníku:
 
Turnaj družstev:
1. FK Becherovka Přívrat
2. B.U.L.D.O.C.I. Šumperk
3. Keňa
4. MIFU Živanice
 
Dovednostní soutěže týmů:
1. Střelba na přesnost: Čistírna Česká Třebová
2. Nejvíce hlaviček: B.U.L.D.O.C.I. Šumperk
 
Individuální ocenění:
1. Nejrychleji vypité pivo: Miloš Čikl – FK Becherovka Přívrat
2. Nejlepší střelec turnaje: Patrik Valenta – 10 branek – Vězni Letohrad
 
Fotbalové hřiště na Skalce bylo již po druhé dějištěm turnaje v malé kopané nesoucí název Letní Čistírna Cup, který se uskutečnil v sobotu 25.června. Po loňském prvním ročníku, kdy se turnaje zúčastnilo pouze šest týmů, se do České Třebové sjel hned dvojnásobný počet aktérů. Kromě České Třebové a okolí přijeli fotbalisté i z Letohradu, Pardubic, dokonce i ze Šumperka. Hrálo se ve dvou základních skupinách po šesti, ze kterých postupovaly čtyři nejlepší týmy do vyřazovací části. Hrací doba byla 2x10min.
Velkým kladem turnaje bylo ideální počasí, které se nakonec umoudřilo a umožnilo uskutečnit skvělou podívanou, kterou všichni hráči na hřišti předváděli. Zajisté tomu bylo i proto, že v průběhu dne si na turnaj našlo cestu velké množství diváků, kteří hnali své miláčky dopředu. Velice zajímavým zpestřením byly týmové dovednostní soutěže. V napínavém souboji vyhrála střelbu na přesnost domácí Čistírna, nejvíce hlaviček předvedli Buldoci ze Šumperka.
Ve vyřazovacích části probíhaly napínavé a vyrovnané souboje, ale nutno podotknout že v rámci fair-play. Do finále se nakonec podle očekávání dostal favorit Becherovka Přívrat, proti kterým se postavil neméně dobrý tým ze Šumperka. Buldoci kousali a ujali se vedení1:0, které nakonec neudrželi a Becherovka vyrovnala 1:1. Došlo tak na dramatický penaltový rozstřel, ve kterém byla šťastnější Becherovka a získala tak krásný pohár a hodnotné ceny.
Podle ohlasů hráčů a příchozích  se celý fotbalový den vydařil, za což bych chtěl za pořadatelský tým Čistírna Česká Třebová poděkovat nejen všem hráčům, ale hlavně všem partnerům a sponzorům turnaje, bez kterých by nešlo tento turnaj uskutečnit. Za rok nashledanou!                                                                                                                                                                        (mtr)