Přátelský turnaj fotbalových přípravek na Lhotce 

V sobotu 25.6. se na sokolském hřišti na Lhotce uskutečnil za účasti družstev FK Česká Třebová, TJ Baník Vamberk, TJ Lanškroun, Sokol Libchavy a Sokol Rybník přátelský turnaj fotbalových přípravek ročník 2000 a mladší. Také letos se celý turnaj konal  pod záštitou člena zastupitelstva  města Česká Třebová a pardubického kraje JUDr. Martina Netolického, který se osobně zúčastnil zahájení turnaje. Sobota se probudila do mokrého rána a když se po osmé hodině začínají sjíždět první účastníci turnaje spustil se intenzivní déšť. Chvíli to vypadalo, že se snad nebude ani hrát. Počasí se však naštěstí umoudřilo a tak na zahájení mohly předvést své vystoupení mažoretky ze skupiny Krokolky pod vedením Lenky Slavíkové. Vystoupení se líbilo a mažoretky sklidily zasloužený potlesk přítomných diváků.
Po upřesnění herních  pravidel turnaje s vedoucími jednotlivých družstev již nic nebrání slavnostnímu nástupu všech zúčastněných týmů. Direktoriát turnaje popřál hráčům dobrý výsledek a hru v duchu fair play a tradiční rozhodčí pan Karel Hovorka zahájil první zápas.
Na konci každého utkání se střílelo již tradičně po třech penaltách z každého družstva, aby si hráči procvičili střelbu na branku a brankáři mohli vyniknout při některých zákrocích. Po pravdě řečeno byly to nejnapínavější chvíle celého turnaje, neboť v této chvíli všichni nadšeně fandili a radovali se z každé střelené branky. Nejlépe se v celém turnaji dařilo mladým fotbalistům z Vamberka, kteří po třech vítězstvích a jedné remíze získali největší počet bodů a zaslouženě v turnaji vyhráli. Obhájce vítězství družstvo FK Č.Třebová letos přivezlo omlazený tým a skončilo až na čtvrtém místě.
 
Konečné pořadí turnaje: 

1. Baník Vamberk
2. Sokol Libchavy
3. TJ Lanškroun
4. FK Česká Třebová
5. Sokol Rybník
Zápasy sledovala početná řada diváků především z řad rodičů hráčů. Bohužel počasí velmi ovlivnilo diváckou účast letošního ročníku, ale diváci, kteří přišli, se jistě nenudili, nasazení malých fotbalistů bylo obdivuhodné a s příjemným občerstvením na grilu, které bylo připraveno v místním bufetu, to bylo jistě příjemně strávené dopoledne.   Při závěrečném nástupu, který začal zkrápět opět déšť, byly předány všem účastníkům drobné dárky, vyhlášeni nejlepší hráči jednotlivých týmů. Nejlepším střelcem se stal s 5 brankami Rostan Novák z Vamberka. Kapitán vítězného družstva Vamberka pak mohl zvednout nad hlavu pohár pro vítěze. Na závěr se všichni účastníci turnaje vyfotili na společné momentce před jednou z branek jako vzpomínku na tento turnaj. Zbývá popřát všem mladým nadějným fotbalistům zdraví a herní elán a příští rok zase nashledanou na sokolském hřišti na Lhotce.
Poděkování patří také všem sponzorům turnaje. Generální sponzor CZ LOKO a.s.,
hlavní sponzoři  OEZ s.r.o. Letohrad, SOR spol. s r.o. Libchavy a Mika a.s.

                                                                                                            Ing. Rudolf Sýkora předseda osadního výboru Lhotka