Českotřebovský deník 216/2011 (14.8.)                                  

  • S další  pohádkou přijelo do České Třebové ve středu podvečer divadlo Toy machine a opět byl velký zájem, i když bylo tradičně po dešti. Opět se potvrdilo, že pohádkový žánr má své místo i o prázdninách a naopak, že je po něm velká sháňka. Děti rádi spolupracovali s aktéry a dobře se bavily.  Do konce prázdnin se uskuteční ještě poslední pohádková středa, přijede divadlo tramtárie a uvede "Pohádky o mašinkách". Velký díky patří z iniciativu všem z MC ROSA a za podporu potom Městu Česká Třebová.
  •  
    Cyklistický závod Regionem Orlicka projel také Českou Třebovou

    Konkrétně se jednalo o IV.- etapu závodu pro mladí cyklisty, který získal již tradici. lanškrounští pořadatelé měli se zajištěním poměrně dost starostí, ale vše se zvládlo n a jedničku. Závodníci přijeli proti rozpisu o něco dříve, po projetí hlavního pole bylo na trati ještě několik opozdilců a skupin.V České Třebové byla rychlostní  prémie a na vrcholu stoupání nad Skuhrovem u tzv. "Horního hřiště" pak ještě poslední horská prémie závodu.  Odtud již závodníci sjížděli dolů prudkým klesáním na Ostrov a Lanškroun, cíl byl na náměstí.  Z průjezdu a trasy na Skuhrov jsou následující fotografie, výsledky budou později.  Příští týden v neděli 21. 8. se na okruhu Skuhrov - Knapovec - Dovrouč - Ostrov - Skuhrov uskuteční další cyklistický závod českomoravského poháru,  pojede se několik okruhů, bude to zajímavá podívaná!
     

    Začal fotbalový podzim

    "A" mužstvo FK vstoupilo v krajském přeboru úspěšně do nové sezóny. Celek Litomyšle, nováček soutěže,  odjel s porážkou 5:2. "B" mužstvo doma v neděli podlehlo Libchavám 1:3.

     
    Vážení rodiče, máte doma předškoláka nebo dítě s odkladem školní docházky narozené od 1.9.2004 do 31.8.2006 ?  Základní škola praktická nabízí ještě několik volných míst v přípravné třídě pro školní rok 2011/2012. 


    Děti v přípravné třídě jsou vedeny tak, aby lépe zvládly nástup do první třídy běžné základní školy nebo vyrovnaly svůj vývoj. S dětmi se pracuje formou didaktických her
    probíhat denně v délce 4 vyučovacích hodin, tj. od 8:15 – 11:55 hodin.
    V přípravné třídě se neznámkuje. Na konci školního roku dostane dítě pochvalný list.
    Přípravná třída se nezapočítává do povinné školní docházky.
    Přípravná třída je bezplatná.
    Do přípravné třídy mohou dojíždět i děti z okolních obcí.
    Výhodou je možnost pobytu ve školní družině.
    Přijďte si i pro nezávazné informace, přijďte se seznámit se školou.
    kontakt: 465 539 115, 605 154 989 Základní škola Praktická Česká Třebová
    www.zspr.ceskatrebova.webnode.cz Nám.17.listopadu 2060 (areál bývalých kasáren v Borku)