Českotřebovský deník 223/2011 (21.8.)                                  

Silniční závod amatérských cyklistů OKOLO LANŠKROUNA startoval a končil ve Skuhrově              

Byl to již 20. ročník závodu, zařazeného do seriálu Moravského poháru - Olimpex 2011 amatérských cyklistů a cyklistek.
Ředitel závodu Jan Ruščák poslal závodníky na trať ve třech vlnách  21. 8. po desáté hodině dopoledne. Zúčastnili se   závodníci Moravského poháru 2011 a další příchozí Trať vedla po zajímavém a náročném okruhu s délkou 19,7 km: Skuhrov - Knapovec - Dolní Houžovec - Horní Dobrouč - Ostrov - Skuhrov a závodníci ji absolvovali 4x nebo 3x podle kategorie. Na startu bylo více než 96 závodníků a závodnic rozdělených do šesti kategorií.  Závod se jel za plného silničního provozu. 
Mezi závodníky byla také úspěšná českotřebovská cyklistka Monika Simonová. Před závodem si připomněla, že na tomto závodu vlastně začínala, jela jej jako svůj první závod o body. Letošní sezóna Monice dobře vyšla, do konce sezóny již bude absolvovat jen několik amatérských závodu v ČR, největší  z nich by mělo být MČR v silničním závodě dvojic.  Závod "Okolo Lanškrouna" absolvovala Monika Simonová po čtvrté, konečně dočkala vítězství na této "domácí trati" a do hodnocení Moravského poháru získala dalších 40 bodů. Výsledky závodu najdete na tomto odkazu: 
http://www.sk-mp.cz/viewpage.php?page_id=16&cislo=79&nazev=Okolo%20Lanškrouna

Taneční škola Knířovi informuje – září 2011  

Pozor: první zápis do MINI tanečních pro děti (4 – 8 let)
Otvíráme taneční kroužek pro nejmenší kluky a holky ve věku 4 až 8 let. Vaše děti dostanou základní taneční průpravu a naučí se základy standardních a latinsko-amerických tanců. Přijďte se podívat a přihlásit v pondělí 5. 9. 2011 16 – 17 hodin do malé tělocvičny ZŠ Ústecké Česká Třebová. Kroužek bude probíhat jednou týdně tamtéž.
 
Základní taneční pro mládež podzim 2011
Začínáme tančit v pátek 2. 9. 2011 v 19:30 v sále Vyšší odborné a střední škole technické Česká Třebová (INTR). Cena 1 299 Kč na osobu na celý kurz.
 
Taneční kurz pro páry – začátečníci a mírně pokročilí
Přijďte se naučit základní kroky společenských tanců. Tančíme v soboty 24. 9., 1. 10., 8. 10., 15. 10. a 22. 10. 2011 v čase 18:30 – 20:30 v sále Vyšší odborné a střední škole technické Česká Třebová (INTR). Cena: 1 400 Kč na pár za celý kurz, vstupné na jednotlivé večery 350 Kč na pár. Uzávěrka přihlášek 22. 9. 2011.
 
Taneční kurz pro páry – pokročilí
Přijďte se naučit nové figury do vašich oblíbených společenských tanců. Tančíme v soboty 24. 9., 1. 10., 8. 10., 15. 10. a 22. 10. 2011 v čase 20:30 – 22:30 v sále Vyšší odborné a střední škole technické Česká Třebová (INTR). Cena: 1 400 Kč na pár za celý kurz, vstupné na jednotlivé večery 350 Kč na pár. Vyučuje taneční mistr Jindřich Vláčil s partnerkou. Uzávěrka přihlášek 22. 9. 2011.
 
ZUMBA
Úterní ZUMBA s Laďkou – každé úterý od 6. 9. 2011 19:00 – 20:00 ve velké tělocvičně ZŠ Ústecká Česká Třebová
Čtvrteční ZUMBA s Jiřinkou – každý čtvrtek od 8. 9. 2011 17:45 – 18:45 ve velké tělocvičně ZŠ Habrmanova.
Cena: Jednotlivé vstupné 70 Kč. Permanentka na 10 vstupů 600 Kč.
Aktuální informace a podrobnosti k akcím najdete na www.knirovi.cz nebo ba Facebooku (Taneční škola Knířovi).

 

Pochvala pro pěší zónu na Splavě

Využila jsem dnešního dopoledne a šla udělat pár fotek Na Splav. A musím opět chválit. Pro srovnání jsem dala i dvě staré fotky. Od té doby ale uteklo hodně vody. S Kociánkou v Ústí se to opravdu srovnat nedá. Ještě že nikoho nenapadlo pokácet krásné stromy a nedat místo nich betonové skruže. Bohužel nebyla puštěná voda, ještě se tam něco opravovalo a tak jsme se dozvěděli jak fontány fungují a že se starostou byla velmi dobrá spolupráce, protože věděl co chce a jak  chce a místo aby splňovalo funkčno, estetično a bezpečno a taky proč tam je tolik sloupků. To je proto, že tam zajíždějí zásobovací auta, tak aby nenarážela na rantly, které se musely kolem udělat, protože Splav není na rovině. Teď jen doufat, že nám to vydrží a nikdo nebude házet do fontány půllitry /už se bohužel stalo/. VV 
A ještě srovnání: tak vypadal Splav před 85ti lety

Křivolík opět ožije - chystá se Festival Živého Pravěku  

Zpátky do neklidných časů pravěku, letos již po čtvrté na Festivalu Živého pravěku 2011. V pravěké osadě Křivolík u České Třebové 17. – 18. září budete mít opět možnost spatřit svět našich předků, jejich život, pravěké technologie a řemesla.
Muzeum pod širým nebem v pravěké osadě Křivolík ožije prací kovotepců, kovářů, ale hlavně tkalcovskými dílnami a ukázkami výroby oděvů, neboť letošním tématem festivalu je pravěká móda a odívání. Na akci uvidíte, v čem naši předkové chodili, jak se oblékali a kolik úsilí stálo třeba takové stříhání ovcí. Během dne nebudou chybět prohlídky osady s výkladem, pravěká módní přehlídka nebo krvavá bojová střetnutí. Pro děti bude nachystán doprovodný program a soutěže. Pro všechny návštěvníky také možnost občerstvení po celý den. Přijďte se podívat do pravěku! Více informací na plakátech a na stránkách festivalu http://festival.bacrie.cz/                                                                                                                                       Bacrie o.s.
Program Mineralogického klubu na II. pololetí 2011          

Zveme členy Mineralogického klubu a všechny další zájemce o přírodu,  mineralogii,  geologii,  paleontologii na beseda
MINERALOGICKÉHO  KLUBU  Česká Třebová, o.s.   
Středa 14. září od 17 hodin -  beseda se uskuteční v učebně Základní školy HABRMANOVA v České Třebové
Program: přednáška   Miroslava Nepejchala  - Naleziště epidotu a dalších minerálů v Hrubém Jeseníku