Českotřebovský deník 227/2011 (25.8.)                                  

9.ročník nohejbalového turnaje ve Svinné

V sobotu 20.8.2011 se na hřištích ve Svinné konal již 9.ročník nohejbalového turnaje  o pohár obce Svinná. Pořadatelům i letos přálo počasí a turnaj proběhl za téměř tropického slunného dne. Turnaje se zůčastnilo 10 družstev, což se jeví pro hru  na dvou kurtech jako optimální počet. Mezi účastníky nechyběly ani dva týmy z partnerského města Svitu. Ve dvou skupinách hrálo po pěti družstvech každý s každým. Všechna družstva postoupila do vyřazovacích bojů, které už probíhaly pouze na dolním hřišti u potoka.
V celkem vyrovnaných bojích pohár obhájil loňský vítěz Svit. Turnaj měl kvalitní sportovní i společenskou úroveň.
Konečné pořadí: 1.   Svit 2  2. Lufťáci  3. Svinná  4.  Hasr  5.      – 8. Kujebáci,  Švagři,  Svit 1, Cirkus 9.   - 10. Lazaři,  Garda UO  Milan Dvořák.
 
Rozloučení s prázdninami - pásmo pro děti v Javorce

Loni se  obdobná akce musela z Javorky přestěhovat do Kulturního centra, letos to opravdu nebylo potřeba. Dětí přišlo  do Javorky poměrně dost, také s rodiči.V minulých dvou letech loni  program zjišťovala umělecká agentura Abel z Tachova, letos přijelo brněnské divadlo. Přivezli  pořad plný muziky, tance, soutěží o ceny.  Byla to tečka za prázdninami  Fotografie z úvodu dnešního pořadu pro děti v malém sále Kulturního centra

Prodám družstevní byt 4+1 (90 m2) u Primony v České Třebové. Byt je v zatepleném domě, má nová plastová okna, lodžie, 3. patro. Bližší informace na telefonu 604 515 845

Všem přátelům Třebovské stopy  

kdo rádi závodíte a hlavně máte rádi stopování.
Zveme Vás na tradiční stopařský závod Třebovská stopa, který pořádáme 1. října 2011.
Propozice najdete na našich stránkách: www.podhorka.org Zdraví Vás Hana Najmanová ze ZKO Podhorka Česká Třebová
 
Aktuálně: První postavené sloupy nové lanovky v Čenkovicích 

Fotografie z 25.8. poslal Jiří Zapletal. Každý den je něco nového....
 

Vehikl 2011 bude letos v nových prostorách - v Národním domě.

Listopadový termín výstavy a soutěže zůstává,  lze také očekávat velkou účast  plastikových modelářů z celé ČR.
 V Českotřebovském deníku a také zpravodaji  uvedeme článek o současné činnosti KPM Česká Třebová. Bude to menší rekapitulace činnosti za rok 2010 a 2011. Klub se má čím pochlubit,  jeho členové získali nejen mnoho cen na nejdůležitějších výstavách v Čechách a na Moravě, mají i ocenění  a medaile z výstav na Slovensku, Holandsku nebo z Německa. V termínu 30.9. - 2.10. 2011 jedou členoví našeho klubu na výstavu do Belgie Můžeme se těšit i na úspěchy z této výstavy. Plastikovíé modeláři s etaké věnují mládeži.  zajišťují činnost kroužku plastikových modelářů při DDM. Zajímvé je, že  získat ocenění na výstavě v Čechách je mnohdy obtížnější než na "západě", protože plastikové modelářství u nás je v rámci Evropy (a světa) na velmi vysoké úrovni.