Obyvatelé Pardubic mohou jako první nakupovat v obchodním domě Tesco City 

Tesco zavádí novou značku obchodního domu, sortiment bude rozšířen o zboží od lokálních dodavatelů
 
Pardubice, 9. srpna 2011 - Po více než dvouměsíční rekonstrukci mohou Pardubičané nakupovat v novém obchodním domě Tesco City. Od zítra je přivítají nové, moderní interiéry, které jsou přizpůsobené co největšímu pohodlí zákazníka. Široký výběr módních značek, kosmetiky, elektra, domácích potřeb i zboží pro děti doplňuje sortiment potravin rozšířený o nabídku lokálních dodavatelů.
Pardubice jsou prvním městem, kde Tesco nový obchodní dům Tesco City otevřelo. „Tesco City je značkou určenou pro menší města. Zákazníkům nabízí příjemné a moderní nákupní prostředí se širokým sortimentem značkového zboží výborné kvality za nízké ceny, na které jsou zvyklí ze všech našich obchodů. V obchodním domě Tesco City naleznou řadu potravin od lokálních dodavatelů, například od pekárny Český pekař nebo lahůdky od firmy Frencl. Pardubičané se tudíž mohou těšit na produkty přímo ze svého kraje,“ říká Jaroslav Šíma, ředitel obchodního domu Tesco City v Pardubicích.
Původní obchodní dům Tesco v Pardubicích prošel kompletní rekonstrukcí a prodejní plocha byla rozšířena o druhé patro o rozloze 500 m2. V přízemí obchodního domu Tesco City zákazníci najdou potraviny, oddělení minutka pro rychlý nákup menšího oběda či svačiny a kosmetiku. V oddělení minutka budou moci vybírat z nových druhů rozpeků a budou moci také zakoupit si i čerstvou kvalitní kávu. V oddělení cukrovinek byly zcela nově do sortimentu zařazeny vážené bonbóny Candy King.
První patro je věnované oblečení, obuvi a doplňkům, elektru a domácím potřebám. Ve druhém patře vzniklo oddělení určené pouze pro děti. Zákazníci, zejména pak maminky s dětmi, zde naleznou široký sortiment dětských oděvů, hraček a zboží pro volný čas. Novinkou pro pardubické zákazníky bude nabídka služeb, jako jsou optika, fotoslužby či finanční služby Tesco.
Zákazníci pardubického Tesco City mohou využít nový systém nakupování elektra a domácích potřeb. „Veškeré zboží je vystaveno na ploše k prohlédnutí, zákazník si vybere, vyplní objednávkový lístek, se kterým zboží zaplatí u přepážky Platba a výdej zboží, a poté si ho vyzvedne ve skladu,“ vysvětluje Jaroslav Šíma. Díky tomuto řešení bude moci obchodní dům nabídnout zákazníkům i více sortimentu než dříve.
Významnou rekonstrukcí prošla i pokladní zóna. Rychlé a pohodlné odbavení při nákupu nyní zajišťuje 18 nejmodernějších pokladen, z toho šest samoobslužných pro menší nákupy do deseti položek. Zákazníci si zboží jednoduše sami naskenují nebo si zvolí druh zboží na dotykové obrazovce. Zaplatit mohou snadno hotově i kartou. Při větším nákupu Tesco City nabízí možnost využít rozvážkovou službu zdarma, kterou mohou zákazníci využít při nákupu nad 3 000 Kč a vzdálenosti do 30 km. Plně k dispozici je zákazníkům 160 proškolených zaměstnanců obchodního domu.
Pardubické Tesco City připravilo v rámci svého otevření v zcela nové podobě pro zákazníky řadu lákavých akcí. Jedinečná je například nabídka na zvýhodněné nákupy pro držitele Clubcard v úterý 16. srpna od 17 hodin. Kromě slevy 100 Kč za každých utracených 450 Kč při nákupu oblečení, obuvi a doplňků je pouze pro držitele Clubcard připravena na vybrané značky další sleva minimálně 10 %. S 10% slevou mohou zákazníci v tento den nakoupit i jídelní servisy Maxwell Williams, nádobí Reiss, svítidla Massive, záclony a koberce, za skvělé ceny budou nabízeny i vybrané potřeby z elektra a domácích potřeb. Odpolední nakupování si zákazníci mohou zpříjemnit ochutnávkami od lokálních výrobců, Tesco City jim navíc připravilo pro každého zákazníka i malý dáreček. Další zajímavá nabídka je připravena pro zákazníky na pátek 18. srpna. Při nákupu potravin nad 300 Kč dostanou zdarma trojbalení pardubického piva Porter.

 

O společnosti Tesco Stores ČR 

Společnost Tesco Stores ČR a. s., člen Svazu obchodu a cestovního ruchu, vstoupila na tuzemský trh v roce 1996. V současné době provozuje v České republice více než 160 obchodů, osmnáct čerpacích stanic a šest obchodních center. V Praze jsou to Obchodní centrum Letňany a Nákupní centrum Eden, v Karlových Varech OC Fontána, v Ostravě OC Galerie, v Opavě OC Silesia a v Plzni OC Plzeň. Základem filosofie společnosti Tesco je snaha poskytnout zákazníkovi to nejlepší a stát se obchodem pro všechny. Toto úsilí bylo oceněno několika tituly – Hypermarket roku 2004, 2006, 2007, 2008 a 2009, Profesionál roku 2007, Obchodník roku 2004, 2006 a 2007, Nediskontní obchodní řetězec roku 2010, TOP Retailer 2008/2009 a TOP Retailer –  cena Nejvyšší maloobchodní obrat v roce 2010. Za svůj první energeticky úsporný obchod v Žatci obdrželo v roce 2008 první cenu Energy Globe Award v kategorii Země a v roce 2011 druhé místo za hypermarket Tesco s nulovou uhlíkovou stopou v Jaroměři. Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Za vytváření rovnocenných pracovních příležitostí získala společnost ocenění v soutěži Stejná šance – Zaměstnavatel roku 2008. V roce 2010 věnovalo Tesco společně s partnery přes 7,3 mil. korun na charitativní účely.  Hypermarket TESCO v České Třebové byl otevřen na podzim  roku 2005.