Podhorský skok a Fitmin Cup - Podhorka 2011                  

Ve dnech 20. a 21. 8. proběhl na cvičišti ZKO Podhorka tzv. Víkend s Fitminem. Název je odvozen od našeho hlavního sponzora – firmy DIBAQ , výrobce výživové řady Fitmin. A co se to dělo na Podhorce ? Většina pejskařů to již určitě ví – uspořádali jsme závody agility. Sice se tvářily jako dvoudenní, ale každý den byl zaměřen na jinou skupinu soutěžících. Zatímco sobota byla určena pro širokou veřejnost zabývající se na různých úrovních – ale spíš rekreačně - tímto sportem, v neděli zde předváděli své výkony již ostřílení závodníci . Mnozí z nich se účastnili Mistrovství republiky v minulých letech a opět se na ně chystají (např. Dana Vítková - Fitmin, Josef Žák – KK Šlapánka Havl. Brod...) někteří dokonce obhajovali či budou obhajovat barvy naší republiky na mezinárodních závodech (Radka Nováková – Žamberk....). Protože bylo vedro, sáhli jsme si na dno svých sil všichni- závodníci, pořadatelé i naši čtyřnozí parťáci. Ti se alespoň mohli vykoupat v Třebovce, zatímco my ostatní se koupali jen ve svém potu. Přes naše původní obavy o dostatečnou naplněnost závodů jsme nakonec museli na sobotu vyhlásit stop stav. Ve 4 výkonnostních kategoriích se utkalo 72 týmů ! Velkou radost nám udělal Michal Klimeš s Jinny – 2.místo Začátečníci i děvčata Katka Kocmanová s Fren – 3. místo Začátečníci a Hela Chrastilová 4. místo Začátečníci, Žaneta Krebsová -1. místo Pokročilí,ale i další ... V neděli jsme měli pouze 1 zástupce naší ZKO – Elišku Švihlovou, která za námi jezdí až z Poličky a obsadila krásné 2.místo ve zkoušce A1. Druhý náš zástupce – H. Chrastilová - musela ze závodů pro zranění odstoupit.
V neděli jsme mohli obdivovat běhy 64 týmů na tratích, které postavila mezinárodní rozhodčí paní Lenka Pánková a aspirant na rozhodčího Petr Pupík. Výsledky si můžete přečíst na našich webových stránkách www.podhorka.org a tamtéž najdete i veliké množství fotografií pod ODKAZEM - FOTO III. Velké poděkování patří všem, kteří pomáhali tuto velkou akci zvládnout, ale samozřejmě i sponzorům , protože bez jejích příspěvků bychom nemohli odměnit tak pěknými cenami závodníky.
Jedná se především o firmu DIBAQ, paní Petrovou, autoškolu Drumel, firmy RYDO a GEBESAN,
obchody Potraviny - Hejl, květinářství Kopretina, autosalon Hyundai , lékárnu Mellisa a Město Česká Třebová.
Děkujeme všem a doufáme, že nám zachováte svou přízeň i v příštím roce. To budeme chystat již 7. roč. Podhorského skoku a 4.roč. Fitmin Cupu. Zájem vzbudil i náš nováček – Podhorský čaroskok, konaný samozřejmě kolem čarodějnic.
Takže – snad – na některé naší akci Na viděnou !!                                                                      ZKO Podhorka Česká Třebová