HELL HILL počtvrté!!                                                           



Z
ačátkem dubna odstartuje již 4. ročník populárního seriálu běhů do českotřebovské sjezdovky Pekelný kilometr. Pro závodníky je opět připraveno 5 běhů a to vždy ve středu 6. dubna, 4. května, 1. června, 13. července a 24. srpna, kdy proběhne vyhlášení celého poháru. Celkový výsledek běžce bude započítán do Iscarex cupu 2011!

Na pekelnou trať měřící 1 km a ani o metr méně budou účastníci vypouštěni v půlminutových intervalech po jednom, a tak budou moci bojovat se soupeři pouze na dálku. I když je fakt, že na trati na soupeřův čas nikdo nemyslí, závodník bojuje nejvíce sám se sebou a s převýšením, které čítá na kilometrové trati téměř 150 m. Vítězství bude v absolutním pořadí mužů obhajovat Michal Horáček a v ženské kategorii Lenka Dušková (oba ISCAREX team). Traťový rekord mužů 5:06,5 ze 7. 7. 2010 drží již zmíněný Michal Horáček a v ženách Lea Johanidesová časem 6:38,5. Dočkáme se letos nových traťových rekordů nebo dokonce překonání pekelné hranice pěti minut?

V rámci tohoto seriálu pokračuje i soutěž družstev. Tříčlenné týmy (1 žena a 2 muži) si opět rozdělí trasu v poměru 300 m - 300 m - 400 m. Pro vítěze se již chladí sud plný píva! Za štafetu Plastic Cocks & Chick, která bude letos obhajovat vítězství, zvu všechny nadupané soupeře na startovní čáru.

A ani děti letos nepřijdou zkrátka. Jsou pro ně připraveny méně pekelné, ale přesto obtížné tratě v délce 100 m, 250 m a 500 m.

V srpnu se v tomto areálu poběží kvalifikace na Mistrovství světa v běhu do vrchu. Hlavní kategorie muži A a muži B si dají českotřebovský pekelný kopec rovnou 4x. Čekají je tedy 4 okruhy v celkové délce 12km a se součtem převýšení 720 m.

Pokud jste si všimli, že na sjezdovce ještě leží sníh, nezoufejte. První pekelná středa proběhne za jakýchkoli podmínek a sníh alespoň příjemně zchladí rozpálené podrážky.

Odvážní pekelníci! Ještě poslední týden pořádně potrénujte a ve středu 6. dubna - HELL YEAH!

Těší se na vás Peklák tým se svým luciferem Zdendou, Iscarex team se svým luciferem Jendou a Ája, Ta, co za tento článek skončí v pekle…