Českotřebovský zpravodaj 265/2012 (24.10.)                        


Plavci Lokomotivy Česká Třebová vítězili v Blansku!         


V sobotu se dvanáct plavců našeho oddílu zúčastnilo závodů v Blansku - Memoriálu Jaroslava Starého.

Celkem naši přivezli 27 medailových umístění, každý alespoň jedno a navíc výhry v hlavním závodě – trojboji na 50, 100 a 200 m volný způsob. Součtem bodů v těchto 3 disciplinách v mladších žákyních  zvítězila  Eliška Štichauerová, v mladších  žácích vybojoval 2. místo Vojtěch Novotný, ve starším žactvu zvítězil Ondřej Krňávek, 2. místo získal Lukáš Chovan.

Závodů se zúčastnilo pouze 10 pozvaných oddílů, ale to neznamená nižší úroveň. Časy  zaplavané dorostenci  ASK Blansko a Univerzity Brno byly na úrovni finále mistrovství ČR.

V našem družstvu panovala bojovná nálada a tomu odpovídaly zaplavané časy na úrovni osobních rekordů. R.Ei

 


Vyjednávací týmy ČSSD, Strany práv občanů ZEMANOVCŮ a Koalice pro Pardubický kraj se dnes v podvečerních hodinách dohodly na koaliční spolupráci v příštích čtyřech letech. Hejtmanem by se měl stát sociální demokrat. V devíti členné krajské radě zasedne pět sociálních demokratů, tři zástupci Koalice pro Pardubický kraj a jeden zástupce Strany práv Občanů ZEMANOVCŮ. Podrobnější informace zazní na zítřejší společné tiskové konferenci v 10.30 hodin v jednacím sále Rady Pardubického kraje. CELÝ TEXT MEMORANDA NAJDETE ZDE

 

Dnes ve středu 24.10. bude před polednem oznámeno  jmenné složení nové rady Pardubického kraje. Uveďme alespoň tři nejdůležitější krajské rezorty: žhavé křeslo radního pro zdravotnictví  obsadí Ing. Roman Linek, radní pro školství bude opět Ing. Jana Pernicová, která bude součastně náměstkem hejtmana a radním pro dopravu bude Ing. J. Dušek. Ustavující zasedání  se bude konat v pátek 2. listopadu od 13 hodin. Počítá se s tím, že  funkce předsedy kontrolního i finančního výboru bude opět uvolněná a připadne opozici.

 

Pietní akt ke dni válečných veteránů - pozvánka
Vážení občané České Třebové! Tak jako každý rok, tak i letos proběhne pietní akt ke dni válečných veteránů a to v sobotu dne 10.listopadu 2012. Letos to bude o to slavnostnější, neboť se čekají delegace z partnerských měst Itálie, Polska a Slovenska.Letošní slavnostní atmosféru doplní poprvé i dechová hudba Řetůvanka, která se bude chtít ukázat v plné své kráse.Mimo jiné zazní i státní hymny všech partnerských zemí. Začátek piety je stanoven na 9 hodinu ranní u pomníku válečných veteránů u VDA a ZŠ Habrmanova. DH Řetůvanka již v tomto prostoru bude vyhrávat od 8,40 hod. Vážení spoluobčané, přijďte zavzpomínat na ty, kteří již mezi námi nejsou a kteří obětovali své životy pro nás všechny.Zaslouží si to.               Město Česká Třebová a DH Řetůvanka.
Další funkce pro místopředsedu Florbalového klubu Orlicko-Třebovsko Jiřího Typla.

 V srpnu se Jiří Typl, místopředseda klubu,  stal členem Ligové komise, která má v rámci florbalového hnutí za úkol připravovat, řídit a kontrolovat soutěžní systémy, řešit přestupky a různá provinění a navrhovat směr florbalu v České republice. V říjnu Jiří Typl přijal další nabídku a to stát se členem Komise mládeže a metodiky, jejiž náplní je řídit mládežnické soutěže, připravovat herní systémy a dohlížet na rozvoj florbalu v řadách mládeže.
Jirkovi velice gratulujeme a doufáme, že se mu bude v těchto funkcích dařit!    Za FbK OT, Renáta Drvoštěpová

 

 
Ustavující zastupitelstvo Pardubického kraje svoláno na 2. listopadu

Ustavující jednání Zastupitelstva Pardubického kraje se bude konat v pátek 2. listopadu 2012 od 13 hodin v jednacím sále zastupitelstva v sídle Krajského úřadu Pardubického kraje v Pardubicích, Komenského náměstí 125.
Navržený program:
1. Zahájení
2. Složení slibu zastupitelů, předání osvědčení
3. Volba návrhové komise
4. Volba ověřovatelů
5. Projednání dalšího programu jednání
6. Stanovení počtu členů Rady Pardubického kraje uvolněných pro výkon funkce a stanovení počtu náměstků hejtmana
7. Volba hejtmana Pardubického kraje
8. Volba náměstků hejtmana Pardubického kraje
9. Volba dalších členů Rady Pardubického kraje
10. Vymezení oblastí svěřených zvoleným členům Rady Pardubického kraje
11. Zřízení výborů Zastupitelstva Pardubického kraje a stanovení počtu členů výborů
12. Stanovení uvolněných předsedů výborů Zastupitelstva Pardubického kraje a volba uvolněných předsedů výborů
13. Volba členů Výboru Regionální rady NUTS II Severovýchod za Pardubický kraj
14. Různé