Hokejbalové zpravodajství z víkendu 13 - 14. října             

Lokomotiva veze tři body ze severu Moravy a je pátá

V čase kdy se žáci radovali z dvou vysokých výher a B mužstvo dokončovalo přípravu na utkání se svitavským týmem, který dostal bůra,  vyjížděl první tým směr Třinec. Ten na domácí půdě prohrál pouze v prvním kole nečekaně historicky s Porubou a byl kolem toho v místním klubu docela poprask. Hořkost prohry okusili třinečtí ještě na výjezdu do Přelouče a jinak bez zaváhání.  Tak trenér Jebousek právem očekával náročný zápas, který měl hodně vyrovnaný průběh, ale nakonec vyzněl pro domácí Enviform. Na nedělní duel do Ostravy, letos s nečekaně úspěšným Sokolem dorazilo několik kohoutích posil a i díky nim se podařilo dobře rozehrané, vyrovnané utkání dotáhnout do vítězného konce.

Fotografie: Kvasnička v boji proti Sokolu Poruba
 
Endorfin Třinec Lokomotiva Česká Třebová 3:1 ( 0:0  2:1 1:0)    

Na třineckém stadionu se hrálo dlouho bez branek, ale i bez vylučování a zbytečného přerušování hry, míček tak putoval od jedné k druhé brance a čekalo se na chybu. První přesilovku nabídnuli hostům domácí v osmé minutě, ale skončila bez využití, stejně jako na oplátku ve 12. minutě při vyloučení Dobrovského za krosček. Úvodní třetina tedy skončila bez branek. Velké věci se však začali dít v druhé části, přesněji mezi 16 až 17 minutou, kdy se domácí díky slepeným brankám ujali dvoubrankového vedení. Českotřebovskému týmu se podařilo zásluhou spolupráce bratří Šveců ve 27. minutě snížit na rozdíl jediné branky. A tak bylo zase o co hrát, ale ani jednomu z týmů se nepodařilo využit několik brankových příležitostí při přesilových hrách až do závěrečných minut. Kdy trenér hostí při pokusu o vyrovnání odvolal brankáře a v šesti šel dobívat třineckou svatyni. Ale 31 vteřin před závěrečnou sirénou se domácím podařilo trefit prázdnou branku Lokomotivy a zpečetit tak výsledek na konečných 3:1.  
Branka 27.13 Švec M (Švec Š.)
Poměr střel :  31:20    Vyloučení  5:7
Sestava : Šmíd – Dobrovský, Doubrava, Švec Matěj a Štěpán, Váně, Hynek, Vostrčil, Tlapák, Mrštný M., Hruška, Jílek
 
Sokol Poruba : Lokomotiva Česká Třebová 1:2 ( 0:1  0:0 1:1)

Kohouti šli do zápasu s jednoznačným cílem uspět, ikdyž věděli, že porubský Sokol po dvou hubených sezonách na chvostu tabulky je zcela jiným týmem. Naštěstí se díky přihrávce Luxe a pohotovému zakončení  Voleského dostali již ve třetí minutě do vedení.  I přes několik dalších brankově zavánějících příležitostí na obou stranách toto jednobrankové vedení vydrželo až do čtyřicáté minuty. Ikdyž Poruba viděla hokejbalovou bitvu a každý metr, hrálo se velmi slušně o čem svědčí pouze dva vyloučení na straně domácího týmu a za Lokomotivu byl na lavici hanby pouze Váně. Pět minut před koncem zvýšil vedení českotřebovského týmu opět Voleský, ale dvoubrankové vedení vydrželo na časomíře pouhé dvě minuty. Sokolům se podařilo v čase 42:32 snížit na rozdíl jediné branky a poslední dvě minuty vrhnuly domácí všechny síly na útok. Ale nedělní strážce hostující branky Štrarman již do závěrečného hvizdu za svá záda míček nepustil. Lokomotiva si tak připsala další důležité vítězství a v tabulce druhé nejvyšší soutěže se opět posunula nahoru – přesněji na pátou příčku. V příštím kole přivítají v neděli po obědě českotřebovské Benátky východočeské derby se zálohou pardubického Autoskla, které je na příčce druhé, což slibuje zajímavý hokejbal.
Branky : 3  Voleský (Lux),  40 Voleský
Poměr střel : 17:39    Vyloučení 2:1   42
Sestava : Štarman – Dobrovský, Doubrava, Švec Matěj a Štěpán, Váně, Hynek, Vostrčil, Tlapák, Mrštný M., Hruška, Jílek, Kvasnička, Lux, Deml L., Rybka
 
SVITAVY DOSTALY OD BÉČKA "BŮRA"

ČESKÁ TŘEBOVÁ - K teprve druhému domácímu zápasu nastoupilo českotřebovské béčko v sobotu proti Svitavům, které měly před tímto zápasem jediný bod a byly na chvostu druholigové tabulky.
TJ Lokomotiva Česká Třebová "B" - 1.HBC Svitavy 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Úvodní třetina byla z naší strany dost vlažná. Byli jsme často vylučováni. Nepohybovali jsme se podle našich představ. Hrál se hokejbal bez výraznějšího nasazení a to muselo určitě více vyhovovat hostujícím hráčům, kteří se v malém počtu moc neunavili. Na konci třetiny se svitavští mohli dostat do vedení, ale vynikající zákrok Mazala tomu zabránil a za několik okamžiků využil přesilovou hru přesnou ranou od modré Macků. O přestávce bylo v domácí kabině trochu dusno, protože jsme si museli hlasitě vyříkat naši špatnou hru z první části. Do druhé třetiny jsme nastoupili daleko svižněji a důrazněji. Na předvedené hře to bylo znát a promítlo se to i ve skóre. Odskočili jsme na rozdíl tří branek po přesných trefách navrátilce do sestavy Jirmáska. Hostující hráči měli několik šancí na změnu stavu, ale dobře chytající Mazal ve spolupráci s obránci byli proti. Do konce zápasu se nám podařilo využít ještě dvě početní výhody. Obzvlášť branka na 4:0 byla prvotřídní.Rychlou souhrou jsme dokonale rozebrali bránící čteřici a zakončující Daniel Broulík měl spoustu času, aby přesně zamířil a skóroval. Postupem času se začalo na hřišti jiskřit, ale to se v derby stává. Nebylo to nic vyjímečného a tak jsme si v klidu mohli dojít pro tři body do tabulky.
Branky: 14:36 Macků (Tomeš), 18:18 Jirmásek (Tomeš, Broulík D.), 20:58 Jirmásek (Broulík D.), 35:21 Broulík D. (Jirmásek, Tomeš), 43:09 Němec (Mrštný D., Hudec)
Střely: 25 : 18
Vyloučení: 6 : 6 
Využití: 3 : 0 
Sestava: Mazal - Macků, Hyksa, Klimeš, Šustek, Tomeš, Jirmásek, Broulík D., Mrštný D., Hudec, Němec, Kalina, Šmolka, Dalecký
 
Žáci: Lokomotiva Česká Třebová : Autosklo HAK Pardubice B   10:0 a 11:1

Mladí kohouti poslední dobou víc než se soupeři, bojují především sami se sebou, aby k utkáním dorazilo pokud možno co nejvíc hráčů. Tentokráte tomu nebylo jinak, ale soupeř z Pardubic byl na tom hodně podobně. Trenér Tlapák dal v utkáních šanci všem hráčům i hráčce a šli společně za bodovým ziskem. Tým se postupně zahříval a rozehrával až z toho byly nakonec dvě vysoké vítězství, které nás prozatím vyhouply na druhou příčku regionální tabulky. V dalším kole čeká na kohkohouty okresní derby s Letohradem