Aktuálně z říjnového juda


Marek Švestka Mistrem České republiky !

 

Zlato a bronz z Mistrovství ČR dorostenců !


Marek Švestka Mistrem České republiky! V sobotu 27.10. se konalo Mistrovství ČR v Teplicích pro věkovou kategorii dorostenců. Za náš oddíl si možnost startu vybojovali Marek Švestka (teď trénuje v Olomouci), Vojta Typl a Karel Gregar. Marek Švestka dle předpokladů potvrdil roli favorita a ve váhové kategorii do 73kg zvítězil. Velkým překvapením byla bronzová medaile pro Karla Gregara (ještě patří do kategorie starších žáků) ve váze do 46kg. Jako poslední zasáhl do bojů Vojta Typl a po dvou vítězných zápasech obsadil dělené 9. místo. Všichni tři nám udělali velikou radost a přejeme jim hodně dalších medailí. V medailovém hodnocení oddílů získalo naše JUDO 8.místo ze 38 zúčastněných oddílů.

 

JUDO Česká Třebová vítězem Samurajské katany pro rok 2012!


27. říjen 2012 se skutečně zapíše zlatým písmem do historie našeho oddílu. Nejenže jsme slavili úspěchy na Mistrovství republiky dorostu, ale zároveň se nám poprvé v historii podařilo získat celkové vítězství v Samurajské kataně a z Mladé Boleslavi jsme si tak odvezli putovní pohár, který se zajisté pokusíme v roce 2013 nikomu nepředávat. Posledního 3.kola jsme se sice nezúčastnili v maximálním počtu možných medailistů, ale i tak jsme dokázali s 26 dětmi obsadit 2. místo ve 3.kole (jenom o půl bodu za Čáslaví) a celkově pak obsadit 1. příčku v soutěži družstev. Většina našich malých judistů předvedla kvalitní judo a op ět jsme dokázali, že s oddílem JUDO Česká Třebová je nutné i do budoucna vážně počítat. Fotografie jsou k vidění na: http://vlazem.rajce.idnes.cz/Samurajska_katana_27.10.2012 a pohár, ten si můžete přijít prohlédnout do našeho dojo Na Skále.

 

Úspěchy na ČP v Teplicích !


Ve dnech 20. – 21.10. se konalo poslední kolo Českého poháru tentokrát v Teplicích. Závodníci tam měli poslední možnost kvalifikovat se na Přebory ČR a také vyzkoušet si své soupeře, na které narazí právě na nejdůležitějším turnaji v sezóně. V sobotu nás reprezentovalo 10 judistů a vedli si velmi dobře. Přivezli jsme si 4 medaile (2 stříbrné a 2 bronzové), 2x 5. místo a 1x 7.místo.
Mladší žáci a žákyně
Ve váze do 38kg - Vít Škrkoň 2.místo, Dominik Štusák – bez umístění,
ve váze do 55kg - Tonda Kobza 2.místo,
ve váze do 46kg – Honza Růžička 5.místo,
ve váze do 40kg – Kíťa Klimešová 3.místo,
ve váze do 36kg – Magda Klimešová 5.místo
ve váze do 32kg – Magda Ryšavá bez umístění

Starší žáci
ve váze do 46kg - Karel gregar 3.místo
ve váze do 50kg – Filip Adamský bez umístění
ve váze do 55kg – Honza Formánek 7.místo

V neděli za nás v kategorii dorostenců bojovali Karel Gregar ve váze do 46kg, kde obsadil 5.místo a Vojta Typl ve váze do 66kg. Vojtovi se však moc nedařilo a skončil bez bodovaného umístění. Celkově z výsledků máme velikou radost, protože nejen medailisté nám ukázali, že na Přeborech ČR budeme mít hned několik adeptů na stupně vítězů a doufáme, že se máme na co těšit.

 

Třebovské judo v Agrate Brianza


JUDO Česká Třebová dostalo šanci zúčastnit se a reprezentovat město Česká Třebová při výměnném pobytu v italském partnerském městě Agrate Brianza ve dnech 4.-8.10.2012. Náš oddíl zastupovalo 9 dětí (Tomáš Kovář, Filip Adamský, Matouš Jirsa, Magda Klimešová, Kristýna Klimešová, Lucie Rybková, Zuzana Gregarová, Zora Zemánková a Matěj Řezníček) a 2 trenéři (Karel Gregar a Vlastimil Zemánek).
Dne 4.10.2012 jsme se v cca půl jedenácté večer nalodili na autobus směr Agrate a začalo naše víkendové dobrodružství. 5.10. v 5:32 ráno projíždíme kolem Mnichova a na krátký okamžik zahlédneme Alianz Arenu, domovský stánek Bayernu Mnichov. O 3 hodiny později vjíždíme přes Brennerský průsmyk do Itálie a okolo 11:30 zastavujeme ve Veroně, kde máme na programu prohlídku města. Naši svěřenci zvládají i výstup na Veronskou věž, kde si z výšky cca 80 metrů prohlížíme Veronu. Sestup dolů po schodech zvládne Lucka a Vlastik, ostatní dávají přednost výtahu. Okolo půl třetí opouštíme Veronu a vydáváme se směr Agrate Brianza, kam dorážíme okolo 18.hodiny. V Agrate náš ček á přivítání na radnici města a rozdělení do rodin.
6.10. nás čeká italské město Milano, kde vystupujeme na Corso Buenos Aires, nejdražší ulici v Milanu, a pokračujeme pěšky k Milánskému dómu. Ještě předtím však mají děti možnost usednout do cocpitu monopostu Ferrari z roku 2001 a nechat se vyfotit jako Michael Schumacher, kterému monopost patřil. Poté přicházíme k Milánskému dómu, který si prohlédneme zevnitř a následně pokračujeme přes Galerii Moda na náměstí La Scala. Kdo by to byl řekl, ale La Scala zvenku vypadá úplně obyčejně. Následně dojdeme k hradu Castello Sforzesco a do parku Sempione, kde dostávají naši svěřenci rozchod, při němž se určitě neztratí. Po návratu z Milána se rozjíždíme do rodin a večer nás čeká společná ; večeře v Ristoro del Moro – pizza.
V neděli 7.10. se po dohodě s italskými hostiteli vydáváme směr Autodromo Nazionale Monza a myslím si, že tento výlet je zážitkem jak pro děti, tak pro trenéry. Karel a já dostáváme možnost se postavit na místo, kde cílový prapor odmává konec závodu formule 1. Naneštěstí se na okruhu projíždějí pouze amatérské a poloprofesionální motorkářské týmy. Dle zaručených informací je hluk z F1 slyšet až v 6 km vzdáleném Agrate. V odpoledních hodinách nás čeká prezentace našeho judistického oddílu, které se prolíná s oddílem Judo Agratese. S jistotou se dá říci, že naši svěřenci nezklamali a ukázali obyvatelům města Agrate Brianza, že judo ve Třebové umíme. Ve večerních hodinách se náš autobus rozjíždí směr Česká Republika a domů do České Třebové přijíždíme přesně ve 12:00 dne 8.10.2012. Děkujeme Městu Česká Třebová - jmenovitě paní místostarostce Jaromíře Žáčkové, že jsme dostali možnost reprezentovat naše město v zahraničí a věříme, že podobnou šanci ještě někdy v budoucnu dostaneme. Fotografie a videa je možné zhlédnout zde: http://pankodl.rajce.idnes.cz/agrate/

 

Dorostenecká liga v Prachaticích


V sobotu 6.10.2012 se konalo v Prachaticích 1. kolo finálové skupiny dorostenské ligy. Mezi soutěžícími jsme měli 3 naše kluky – Marka Švestku, Vojtu Typla a Karla Gregara. 1. finálové kolo po velkém boji ovládlo družstvo Ostravy. Ke druhému místu družstvu Olomouce velmi významně pomohl také náš Marek Švestka. Třetí místo získal pořádající Tatran Prachatice. Bohužel až průběžně poslední šesté místo získalo družstvo z Nového Bydžova, za který odvedl velmi slušnou práci Vojta Typl, kde se mu mj. podařilo porazit reprezentanta Davida Hozáka z Litoměřic. Karel Gregar sbíral jako starší žák za družstvo Bydžova pouz e zkušenosti. Druhé finálové kolo se koná počátkem listopadu v Ostravě. Při doplnění družstva Bydžova o aktuální marody stále zůstává určitá šance na alespoň bronzovou medaili a Marek Švestka bude určitě s Olomoucí opakovaně bojovat minimálně o stříbro. Oficiální výsledky: http://www.czechjudo.org/ds-dorostenecka-liga-2012.htm

 

Judu zdar!