Trvalé úspěchy třebovského juda !!!                                      



Obhajoba krajského titulu družstev!

V sobotu 22.9.2012 se konalo poslední tj. 3.kolo Krajského přeboru družstev v kategorii mladší a starší žáci. Soutěž se konala opět jako společná soutěž krajů Libereckého, Královéhradeckého a Pardubického. 3.kolo se konalo v Turnově. Naše družstvo mladších žáků obhajovalo titul z loňského roku. Obhajoba 1.místa dopadla úspěšně! Pořadí po tomto závěrečném kole je 1.JUDO Česká Třebová, 2.Daytoriu Pardubice, 3.Judoklub Jablonec nad Nisou, celkově bylo zúčastněno 14 družstev. Také starší žáci dokázali předvést opakovaně dobré judo a získali celkově 2. místo v kategorii starších žáků, kde bylo zúčastněno 12 oddílů. Pořad í – 1.Sokol Hradec Králové, 2.JUDO Česká Třebová, 3.TSC Turnov. JUDO Česká Třebová tak opět dokázalo, že je třeba s naším judem v rámci kraje, ale i v rámci republiky vážně počítat. Přejme si, aby dorůstající ročníky v příštích letech navázaly na tyto krásné loňské a letošní úspěchy. Judu zdar!

 

Rudolf Rybka bronzový na mistrovství ČR veteránů !

V sobotu 22.9.2012 se konalo Mezinárodní mistrovství ČR veteránů, pořadatelem byl Sokol Vršovice. Soutěže se zúčastnili borci z 10 zemí celé Evropy. Vynikajícího výsledku dosáhl jediný náš závodník Rudolf Rybka v kategorii M3 ve váze do 90 kg, kde získal bronzovou medaili, a to v těžké zahraniční konkurenci – ostatní medailisté v jeho váze byli výhradně cizinci. Ruda prohrál pouze jediné utkání a ostatní zápasy rozhodl před časovým limitem. Patří mu veliká gratulace a poděkování za reprezentaci našeho oddílu i Města Česká Třebová. Tento výsledek je obrovským úspěchem a jasným důkazem, že třebovské judo má svou kvalitu bez ohledu na věk.

 

Marek Švestka zlatý na ČP v Brně !!!

Ve dnech 15.-16.9.2012 se konal v Brně 21.ročník mezinárodního judistického turnaje Brno Cup Open v rámci 4.kola letošního kvalifikačního Českého poháru, kterého se zúčastnilo více jak 1100 nejen domácích, ale i zahraničních závodníků (Polsko, Rakousko, Lotyšsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko ad.). V kategorii dorostenců jsme měli 3 zástupce. Marek Švestka ve váze do 73 kg dokázal v silné mezinárodní konkurenci získat zlatou medaili. Velká gratulace Markovi, který hostuje za Judoklub Olomouc, kde i trénuje a chodí na gymnázium. Marek je také člen reprezentačního výběru dorostenců. Karel Gregar jako starší žák druhým rokem, jel do Brna získat hlav ně zkušenosti, a to se mu podařilo a navíc získal 2.místo ve váze do 46 kg. Vojta Typl nastoupil ve váze do 66 kg, avšak Vojtu aktuálně trápí a omezují bolavá záda. I přes nespornou snahu to ve velké mezinárodní konkurenci nestačilo na více než dělené 13.-16. místo ze 32 účastníků ve váze. V neděli vybojoval v obrovské konkurenci mladších žáků (42 judistů) skvělou bronzovou medaili ve váze do 38kg Vít Škrkoň a stejně tak v kategorii starších žáků Tomáš Kovář ve váze do 42kg. Dále pak ve váze do 32kg po dvou vítězných zápasech obsadila Zuzana Gregarová pěkné 5.místo, Matouš Jirsa ve váze do 60kg 7.místo a ve váze do 73kg Tomáš Verner dělené 9.místo. Ostatní závodníci se neumístili na bodovaných místech. Umístěným gratulujeme! Judu zdar.

 

4. kolo Polabské ligy 

V pátek 28.9.2012 se v Novém Bydžově konalo 4. kolo Polabské ligy. Na soutěž jsme odjeli se 17 závodníky a dokázali jsme přivézt 10 medailí. Detailní informace a výsledky jsou na stránkách Oblastního svazu juda Kolín – http://www.osju.eu/vysledky/4-kolo-pl .

 

Dorostenecká liga v Prachaticích

V sobotu 6.10.2012 se konalo v Prachaticích 1. kolo finálové skupiny dorostenské ligy. Mezi soutěžícími jsme měli 3 naše kluky – Marka Švestku, Vojtu Typla a Karla Gregara. 1. finálové kolo po velkém boji ovládlo družstvo Ostravy. Ke druhému místu družstvu Olomouce velmi významně pomohl také náš Marek Švestka. Třetí místo získal pořádající Tatran Prachatice. Bohužel až průběžně poslední šesté místo získalo družstvo z Nového Bydžova, za který odvedl velmi slušnou práci Vojta Typl, kde se mu mj. podařilo porazit reprezentanta Davida Hozáka z Litoměřic. Karel Gregar sbíral jako starší žák za družstvo Bydžova pouz e zkušenosti. Druhé finálové kolo se koná počátekem listopadu v Ostravě. Při doplnění družstva Bydžova o aktuální marody stále zůstává určitá šance na alespoň bronzovou medaili a Marek Švestka bude určitě s Olomoucí opakovaně bojovat minimálně o stříbro. Judu zdar. Oficiální výsledky: http://www.czechjudo.org/ds-dorostenecka-liga-2012.htm