Zpravodajství z hokejbalu:

Počasí neumožnilo dohrát sobotní zápas v Benátkách    

Lokomotiva je po výhře nad Jestřábi už čtvrtá
Po sobotní sněhové vánici a nedohraném utkání béčka, vyrazili kohouti v neděli směr Přelouč k předposlednímu Východočeskému derby podzimní části. Nečekané sobotní zranění Hrušky trochu zkomplikovalo práci trenérovi Jebouskovi, který tak měl k dispozici tři nekompletní pětky. I přes tyto komplikace měli českotřebovští borci, dobrý vstup do utkání a dokázali ustát i závěrečný velký tlak domácích, kdy uhájili jednobrankové vedení. Díky výhře se bodově dotáhli na třetí tým Autosklářů.
 
Jestřábi - Česká Třebová  2:3 (0:2,0:1,2:0)
Lokomotiva vstoupila do utkání poněkud zmateně díky rychlému vyloučení Dobrovského již po úvodní půl minutě, ale domácí početní převahu nedokázali využít. Oba týmy se postupně dostávaly do obrátek, ale brankáři byli vždy na svých místech. Bezbrankový stav vydržel až do desáté minuty, kdy Macků našel Doubravu a ten se k překvapení všech trefil přesně. Časomíra neukousla ani další dvě minuty z utkání a na trestnou lavici putovali vzájemně dvě třináctky, tedy za Jestřábi Čapek a za hosty Voleský. A k tomu ještě na straně domácího týmu další hráč za držení, čímž nabídnul hostům přesilovou hru a tu za necelou minutu po přihrávce Demla využil Kvasnička. Do konce třetiny i přes další přesilové hry a několik šancí na obou stranách nedošlo ke změně skóre.
Domácí šli do druhé části za stavu 0:2, ale o to více nažhaveni, ale optimismus na zvrat v utkání jim vzala tentokráte trefa Michaela Mrštného, kterému přihrávku naservíroval Matěj Švec.
Po dvou třetinách se zdálo být o vývoji utkání rozhodnuto, přeloučtí hráči se snažili, ale nedokázali přesně zakončit svoje šance. Jiskřičku naděje pro domácí vykřesal deset minut před koncem Vorba, který překonal Šmída. Bitva pokračovala ve čtyřicáté minutě již počtvrté putoval na lavici hanby Dobrovský a domácím se podařilo v početní převaze snížit na rozdíl jediné branky. Do konce zápasu zbývaly tři minuty a domácí se v šesti pokusili vybojovat aspoň bod, ale málem z holí hostujících hráčů inkasovali další gól. Jednobrankový náskok Lokomotivy nakonec vydržel až do závěrečného hvizdu. Výhra českotřebovský tým posunula až na čtvrté místo, kde má stejně bodů jako třetí záložní tým Autoskla. Tři utkání po sobě s bodovým ziskem, jsou tou nejlepší pozvánkou na poslední dvě domácí utkání, která se o víkendu odehrají v Benátkách v sobotu od 14 hodin proti Sudoměřicím a v neděli přesně v 10 hodin bude vhozena úvodní bule v souboji s Hodonínem.
 
Přeloučský Komůrka k utkání řekl : „Po celý zápas byl vidět jeden velký kontrast mezi oběma mužstvy a tím byl klid v zakončení. Zatímco Třebováci řešili brankové situace s přehledem a mnohdy jen díky výbornému Sedmákovi a později Bryknerovi, skóre nenarostlo, my jsme se urputně snažili dobýt branku hostů. Nasazení a tempo bylo po celý zápas velké a duel se musel divákům líbit.“
střely: 28:22 , vyloučení 6:7, využití 1:1
branky: 11. Doubrava (Votsrčil), 14. Kvasnička(Deml, Vostrčil), 21. Mrštný(Švec M.,Kvasnička), 35. Vorba(Hejhal, Hutla), 42. Stoklasa(Šmíd)
Sestava Loko : Šmíd (Štarman) – Kvasnička, Štěpán a Matěj Švecovi, Mrštný M., Doubrava, Dobrovský, Hynek, Broulík D., Deml L., Hynek, Hausler, Macků,Vostrčil, Voleský
 
B tým hrál doma, ale nešlo to....  

ČESKÁ TŘEBOVÁ - V sobotu ráno se zdálo, že vše bude dobré a dokone, že se bude hrát bez deště. Ale opak byl pravdou. Hustý déšť se v průběhu zápasu změnil v husté sněžení a zápas musel být po druhé třetině ukončen, protože i přes snahu českotřebovských se nedalo na hrací ploše dál pokračovat.
TJ Lokomotiva Česká Třebová "B" - HBC Hradec Králové 1988 "B" 2:3, po druhé třetině zápas ukončen (1:3, 1:0, -:-)
Začátek zápasu byl jednoznačně v režii královehradeckých, kteří za dvě a půl minuty vedli o tři branky a vyhnali tak Štarmana z branky. V první třetině jsme zásluhou Matěje Švece snízili, abychom se jedenáct vteřin po začátku druhé části dostali k těsnému rozdílu o jednu branku, když se přesně trefil Hudec. Zbytek prostřední třetiny se hrál vyrovnaně na obě strany. S přibývajícím časem přešel déšť v husté sněžení, které hřiště změnilo k nepoznání. Hrál se hokejbal, jestli se to ještě hokejbalem vůbec dalo nazývat, protože to nemělo se sportem nic společného, na obě branky s několika brankovými šancemi. Konec druhé části vypadal spíš už jako boj jednotlivých hráčů z povrchem než se soupeřem. Kdo se udržel na nohou, tak byl vítěz. I přes naši snahu během přestávky hřiště odhrabat, aby se zápas dohrál, tak husté sněžení a vítr to překazili a tak byl zápas po druhé třetině ukončen s tím, že se zbývající třetina odehraje v jarní části před dalším vzájemným utkáním.
Branky: 9:39 Švec M. (Švec Š.), 15:11 Hudec (Švec M.)
Sestava: Štarman (od 2:38 Mazal) - Macků, Klimeš, Šustek, Doubrava, Hyksa, Kalina, Švec Matěj a Štěpán, Tomeš, Jílek, Hudec, Broulík D., Tlapák, Ruda