DISKUZNÍ ARÉNA TOUR ČSSD na Starém náměstí

 Řekněte dost Nečasově vládě!
 
Ve čtvrtek dopoledne dne 4. října 2012 proběhla tato akce ČSSD za účasti předsedy ČSSD Bohumila Sobotky, prezidentského kandidáta Jiřího Dienstbiera, člena Evropského parlamentu Libora Roučky, místopředsedy ČSSD Martina Starce, kandidáta na hejtmana Martina Netolického a několika kandidátů pro volby do Pardubického kraje.
Řečníci ve svých vystoupeních podrobili tvrdé kritice vládní koalici, " která dělá všechno proto, aby padla vlastní silou" .
Jiří Dienstbier:  "Snad se dočkáme předčasných voleb a nebudeme muset čekat rok a půl. Co se změní pokud zvítězíme? Chceme dostupnou zdravotní péči pro všechny. I stokorunový denní poplatek je pro někoho bariérou. Zrušili bychom 2 standardy zdravotní péče. Nemá být nějaká chudinská péče a péče pro ty, co na to mají. V každé lékové skupině bude aspoň jeden lék plně hrazený pojišťovnou (tato zásada už byla prolomena). Zdražování u důchodců chceme kompenzovat alespoň o inflaci.
V boji s korupcí, které čelíme i ve vlastních řadách, prosadíme povinná majetková přiznání finančnímu úřadu - pokud někdo užívá nějaký velký majetek, který neodpovídá jeho zdaněným příjmům. Zrušíme anonymní akcie. Prosadíme zákon o státní službě, tak, aby státní úředníci byli chráněni před tlakem svých politických nadřízených. Prosadíme regulaci financování politických stran."
Bohuslav Sobotka mj. Řekl: " My si velmi vážíme podpory občanů České Třebové, protože tady dostáváme ve všech volbách hodně hlasů a je to i závazek do budoucna a my vás nechceme zklamat."
Libor Rouček " V Evropském parlamentu vidím, že nejlépe fungujíci státy, kde se lidem dobře vede: Švédsko, Dánsko, Finsko, Německo, Rakousko. Jsou to státy, kde dlouhodobě vládne, nebo vládla sociální demokracie. Je to i náš program - co se vytvoří, to se rovnoměrně rozdělí mezi lidi. Je to má osobní zkušenost z Rakouska, kde jsem dlouhodobě žil."
Martin Netolický ve svém vystoupení m.j. vyvrátil mýtus o zadlužování Pardubického kraje za vedení ČSSD, slíbil v případě zvolení hejtmanem odstranění principiálních nedostatků ve veřejné dopravě i za cenu kádrových změn ve vedení kraje.
Po projevech vrcholní představitelé ČSSD potom ještě půl hodiny v kroužcích volně diskutovali s občany města, rozdávali autogramy. Někteří občané na místě podepisovali petici na podporu kandidatury Jiřího Dienstbiera na prezidenta.
                                                                                                                                                Volně zaznamenal Václav Polák