Florbal  Orlicko - Třebovsko hlásí:

Chlapecká mládežnická družstva otevřela minulý víkend své soutěže, další kolo odehrály ženy  

V sobotu 6. 10. 2012 započaly boje v Pardubické lize dorostenců.

První turnaj odehráli naši kluci na domácí půdě. Postavili se týmům FbK Svitavy a TJ Lubná. Naši dorostenci nastoupili do této soutěže jako nováčci, ale na hře to nebylo vidět. Kluci si domů přivezli 3 zasloužené body, když porazili družstvo ze Svitav 7:6.

 

V neděli 7. 10. 2012 si své první zápasy v letošní sezóně odehráli starší a mladší žáci.

Mladší žáci jsou také nováčci ve své lize. S nejmladšími se trenér Jan Ilgner vydal do Pardubic, kde se postavili družstvu z Pardubic a družstvu z Chrudimi. Cílem této soutěže je bavit se hrou, což je vidět i na systému hry 3+1 a 3+0, kdy se hraje na dvou malých hřištích. Na jednom hřišti je jedna malá branka bez gólmana a na druhém hřišti je velká branka s gólmanem. Výsledky v této hře nejsou důležité, jde o to, aby si družstva do sytosti zahrála. I přes vysoké prohry našeho družstva kluci přijeli spokojení a těší se na další boje.
 
Komentář trenéra mladších žáků Jana Ilgnera:
„Jsem rád, že si kluci zahráli. I když nejde o výsledek, musíme se naučit i prohrávat. Družstva z Chrudimi a z Pardubic byli lépe na hru připraveni, naše mladé družstvo se má ještě co učit. I přesto všechno kluci hráli co měli a jsou šikovní. „
Starší žáci jeli do Litomyšle. Zde se postavili favorizovanému týmu Orel Přelouč, v loňské tabulce se umístilo na druhém místě a družstvu FbK Česká Třebová, které loni skončilo na posledním místě v tabulce. Silný tým FbK OT předvedl skvělou hru!
Prvním soupeřem mu bylo družstvo Orel Přelouč. Od prvního hvizdu zápasu se hrála rychlá a kombinační hra, kdy otéčka tlačili soupeře před vlastní bránu a postupně přidávali gól za gólem až na hrozivý výsledek. Nikdo takový příděl nečekal, v loňském roce byla Přelouč vicemistrem Pardubického kraje. Přelouč po celou dobu bojovala a snažila se s výsledkem něco udělat. Na konci zápasu svítilo na tabuli skóre 14:1 pro OT.

 

V druhém zápase se kluci postavili týmu z České Třebové, který v letních měsících odpočíval a hlavně prošel několika změnami, když tým opustila část hráčů a připojila se k OT. Bohužel od začátku zápasu se kluci přizpůsobili tempu soupeře a místo gólů chodili, nestříleli a nebojovali. Ale i toto tempo stačilo, aby OT po první třetině vedlo. Do druhé a třetí třetiny vstoupil jiný tým, soupeř si už tolik nezahrál a jen naše slabší gólová potence a neproměňování šancí zabránilo hrozivému debaklu. Třetí třetina se již jen dohrávala, kluci drželi balon, kombinovali a snažili se hrát až do brány. Tento zápas skončil výsledkem 14:1 pro OT.
 
Komentář trenéra starších žáků Jirky Typla:
„Dvě zasloužené výhry. Letní příprava, poctivé trénování a chuť kluků se letos o výsledky poprat, rozhodla o přídělech pro soupeře. Škoda, že vlivem nemocí a zranění nastoupila jen část týmu a mnoho kvalitních hráčů zůstalo doma.  Teď jen neusnout na úspěchu a do těžkého zápasu jít se stejným nasazením.“
 
Kromě mládeže si tento víkend zahrály třetí a čtvrté kolo ženy

v Ostravě ¨se postavily družstvu 1. SC WOOW Vítkovice B a S. K. P.E.M.A. Opava. V ženské složce klubu došlo k několika změnám, jednak tým žen posílily loňské juniorky, takže se tým výrazně omladil, ale zároveň odešly dvě hráčky (Linda Hyksová, Renáta Drvoštěpová) zkusit extraligovou hru.

 

První zápas proti Vítkovicím byl vyrovnaný, ale body si nakonec připisují s výsledkem 6:2 Vítkovice. Kdyby naše ženy proměnily všechny šance, co si vytvořily, 3 body by se připsalo OT. „Výsledek neodpovídá hře, co jsme odehrály. Proti Vítkovicím se nám hraje dobře, holky jsou férové a je jen naše chyba, že jsme neproměnily to, co jsme měly. I tak si myslím, že diváci viděli hezký zápas.“ komentovala trenérka Renáta Drvoštěpová.
 
Druhý zápas Holky z Opavy jsou v lize nováček, letos postoupily. Hra byla na šance vyrovnaná, ale důraz u hráček z Opavy byl větší. Dvě chyby stály ženy OT prohru.
21. 10. se ženy chystají do Brna, kde se postaví domácím Bulldogs Brno a Lipníku.