Informace z hokejbalu                                                           
A tým: Nestárnoucí Mašík zařídil Autosklářům dva body v souboji s Lokomotivou 

V neděli v pravé poledne vyběhli mezi mantinely do východočeského derby domácí kohouti proti Autosklářské záloze, která v pozici nováčka zatím byla na druhém místě. Hokejbalově velmi pohledný a dramatický zápas plný šancí nakonec rozhodnul bývalý spoluhráč Petra Kvasničky z nedávného MS Master Jirka Mašík. Lokomotiva si po remíze i samostatných nájezdech připsala další bod. 
 
Lokomotiva Česká Třebová  :  Autosklo HAK Pardubice B 2:3 ss (1:0, 1:1,0:1)
Domácí zásluhou Vostrčila vstoupili do utkání lépe, již ve druhé minutě po přihrávce Švece otevřel účet zápasu. Ve čtvrté minutě při přesilové hře mohli hráči Lokomotivy navýšit své vedení, ale pardubičtí hráči dokázali početní převahu eliminovat. Za několik minut putoval na trestnou lavici i domácí Rybka, ale podobně jako „kohouti“ i Autoskláři přesilovku nevyužili a stav 1:0 zůstal i při vyloučení v poslední minutě úvodní části. Na stavu 1:0 pro domácí se tedy nic nezměnilo.  Druhou část začali lépe hosté, hned po skončené přesilovce se trefil přesně chlumecký Horák, který má v Pardubicích střídavý start společně s Kosinou, který svého dlouholetého spoluhráče našel s přesnou přihrávkou.  Naštěstí pro domácí tým přišla rychlá odpověď a podobně jako při vyrovnávací brance se do zápisu o utkání zapsal Lux, který je v dresu Lokomotivy na střídavém startu z extraligového Letohradu.  Jednobrankové vedení mohli domácí ještě navýšit, protože  v následujících minutách jim pardubičtí nabídli víc jak minutovou přesilovku 5:3, ale ta stejně jako ty předchozí na obou stranách zůstala bez využití. A tak drama mezi mantinely nadále pokračovalo pět na pět. Podobně jako v loňském roce ještě v dresu Ježků z Heřmanova Městce se o rozuzlení zápletky postaral nestárnoucí hrající trenér a reprezentant Jirka Mašík. Ve 34. minutě zařídil vyrovnání na 2:2 a když tento výsledek vydržel až do závěrečného hvizdu byl jedním z aktérů v samostatných nájezdech. Za Lokomotivu neuspěl ani jeden ze tří aktérů Lux, Hruška, Voleský a ve třetí sérii o zisku dalšího body pro Pardubice rozhodnul právě specialista na nájezdy.  
A jak utkání viděl asi nejlepší hostující hráč, který rozhodnul o dvou bodech pro zálohu Autoskla : „Proti Vám se mi daří (tradiční úsměv), byl to pěkný zápas, běhavý - hodně šancí. Rozhodčí měli super cit pro hru, krásné počasí a vezeme dva těžké body, takže jsme spokojeni…“
V dalším kole zajíždí českotřebovští hráči do Přelouče, kde v neděli uzavřou první polovinu soutěže. Do Benátek na další utkání se můžete podívat až 10 a 11. listopadu, kdy domácí čekají duely s týmy z jižní Moravy.
Střely  23:27  Vyloučení 4 : 4 Využití : bez
Branky : 1.49 Vostrčil (Š.Švec), 23 Lux (Dobrovský)
Sestava :Šmíd (Štarman)-Dobrovský, Váně, Rybka, Hynek, Tlapák, Macků, Kvasnička, Mrštný M.,Deml L.,Lux , Voleský, Švec M. a Š.,Hruška, Vostrčil, Doubrava
 
HOKEJBALOVÝ SOUBOJ BÉČKA O PRVNÍ MÍSTO PRO CHLUMEC

 

http://ballct.ic.cz/obrazky_clanky/sezona_2012_2013/muzi_b/cl1213_muzi_b_chlumec_nad_cidlinou_doma_rijen_velky.jpg

 

ČESKÁ TŘEBOVÁ - Velmi pikantní souboj o první místo v nejvyšší regionální soutěži mužů byl v sobotu od 14 hodin k vidění v hokejbalové aréně v Benátkách, kam dorazil Chlumec nad Cidlinou. Domácí se před zápasem nacházeli na druhém místě a v případě výhry se mohli posunout do čela.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová "B" - HbC Chlumec nad Cidlinou 3:5 (0:2, 3:1, 0:2)
Hodně brzy po začátku jsme inkasovali. Ještě nebyla ani odehraná první minuta a Mazal musel tahat míčet z branky. V prvním dějiství to nebylo ono. Jak bylo trefně poznamenáno, tak nám chyběl pohyb. Nejspíše se někteří místo na hřišti viděli v posteli. Do druhé části jsme vstoupili úplně jinak a za 15 sekund bylo sníženo Tomšem, aby ten samý hráč za další 2 minuty vyrovnal. Odpověď soupeře byla blesová a opět se dostal do vedení. Do konce prostřední části se nám zásluhou Daniela Broulíka podařilo vyrovnat. Ve třetí třetině díky několika nesmyslným vyloučením, kdy jsme byli opakovaně poslání do oslabení se nám už nepodařilo pomyslné misky vah převážit na naši stranu. Hosté dvěma brankami v poslední části uzavřeli střelecký účet zápasu a zvítězili.
Branky: 15:15 Tomeš (Lustyk), 17:53 Tomeš (Tlapák, Lustyk), 26:48 Broulík D.
Střely: 17 : 18
Vyloučení: 8 : 4 
Využití: 1 : 2 
Sestava: Mazal (Štarman) - Macků, Klimeš, Hynek, Doubrava, Hyksa, Šustek, Lustyk, Tomeš, Broulík D., Mrštný M., Hudec, Tlapák, Kalina, Ruda (bm)
 
DVĚ VÝHRY NAD LETOHRADEM POSUNULY MLADÉ KOHOUTY DO ČELA TABULKY

 

http://ballct.ic.cz/obrazky_clanky/sezona_2012_2013/mladsi_zaci/cl1213_mz_letohrad_doma_rijen_velky.jpg
 
ČESKÁ TŘEBOVÁ - Již od pondělka bědoval trenér Tlapák nad chřipkou brankáře Vostrčila a vedení klubu se snažilo dohodnout marně s letohradským klubem na přesunu utkání na neděli. Nakonec se trenér vstřícnosti dočkal domácí u hokejistů, kteří uvolnili Davida Břeně a jak se ukázalo i toto byla nakonec cesta k úspěchu. Je to už řadu let co tým Lokomotivy v mládežnických soutěžích porážel Letohrad a v sobotu se to i přes nekompletní sestavu mladým kohoutům podařilo. Dvě vybojované vítězství je tak prozatím posunuly do čela regionální soutěže mladších žáků

 

TJ Lokomotiva Česká Třebová - SK OEZ Testa Letohrad 5:2 (0:1, 3:0, 2:1)

Branky:
 11:36 Řehák (Páv, Hájek), 13:29 Orlich (Kříž), 13:46 Řehák (Zeman), 24:26 Řehák (Flírd), 27:39 Řehák (Hájek, Orlich)
Střely: 12 : 17 
Vyloučení: 1 : 1 
Využití: bez využití 

TJ Lokomotiva Česká Třebová - SK OEZ Testa Letohrad 4:1 (0:0, 2:0, 2:1)

Branky:
 13:49 Flídr (Páv), 17:02 Řehák (Hyksa), 24:41 Zeman, 25:51 Orlich (Kříž)
Střely: 12 : 13 
Vyloučení: 2 : 1 
Využití: bez využití 
Sestava:Břeň D. – Hyksa, Kříž, Zeman, Hájek, Řehák, Páv, Flídr, Orlich, Břeň M., Křížová, Čáslavka, Hledík (2. zápas), Paclík (2. Zápas)
 
Do okresního derby proti Letohradu jsme nevkročili zrovna nejlépe, hned na začátku jsme inkasovali branku a téměř celou první třetinu jsme se bránili. Postupem času jsme si začali vytvářet šance a podařilo se nám vyrovnat, když se prosadil Řehák, bylo srovnáno na 1:1. Hned v zápětí jsme přidali další dvě rychlé branky. Nejdříve se Orlichovi podařilo nachytat brankaře a našel skulinku u levé tyče a hned v zápětí po samostatném úniku se nemýlil Řehák a rázem jsme byli na koni my a hosté museli dotahovat. Ve třetí třetině se sice podařilo soupeři snížit na rozdíl jediné branky. To nás ovšem nesrazilo do kolen a dalšíma dvěma góly Řeháka jsme strhli vítězství ve svůj prospěch. Druhé utkání začalo v podobném duchu, jak to první Letohradští měli drtiví nápor, ale když už bylo nejhůř, tak jsme se mohli spolehnout na výtečně chytajícího Davida Břeně. Náš nástup do druhé třetiny byl podstatně lepší, podařilo se nám vstřelit brzkou branku, když se v chumlu před brankou nejlíp zorientoval Flídr a zakončoval do prázdné brány. Další branku po nahrávce od Hyksy přidal Řehák a druhou třetinu jsme vyhráli 2:0. Na začátku třetí třetiny Letohrad snížili na 2:1. My jsme dokázali záhy znovu poodskočit na rozdíl dvou branek. To se přízemní střelou prosadil Zeman 3:1. Poslední branku vstřelil Orlich. Když shrnu obě utkání, tak měli Letohradští výborné začátky utkání, vytvářely si spoustu šanci, ale bez gólového efektu, Za to my jsme měli horší začátky, za to nám patřila koncovka a z minima jsme vytěžili maximum!!!  (jt)

 

Rozpis domácích hokejbalových zápasů – listopad  


3.11 SOBOTA  14:00 Muži  II. NHbL Východ  Loko Č. Třebová B : Ježci Heřmanův Městec

10.11 SOBOTA  10.30 a 12:00 Žáci Loko Č. Třebová  : HBC Hradec Králové

                            14:00   Muži I. NHbL Východ  Loko Č. Třebová  : SK Sudoměřice

11.11 NEDĚLE  10:00   Muži  I. NHbL Východ  Loko Č. Třebová B : Rignum Hodonín

17.11 SOBOTA  13:30  II. NHbL Východ  Loko Č. Třebová B : Fire horses Živanice