LEO Express si v Pardubicích vyzkoušel i hejtman             

Pardubice - Jedinečnou možnost měli ve čtvrtek  dnes obyvatelé  východních Čech. Nový vlakový dopravce LEO Express reaguje na velký zájem veřejnosti a rozhodl se v rámci zkušebního provozu vůbec poprvé v Pardubicích otevřít svůj moderní vlak. Stovky zájemců tak ve čtvrtek 25.10.2012 obdivovaly nejen elegantní zlatočerný zevnějšek, ale také si důkladně prohlédly  a vyzkoušely  interiér těchto nových nízkopodlažních švýcarských souprav, které již zanedlouho svezou první cestující na trase mezi Prahou a Ostravou. LEO Express zároveň začal spolupracovat s Dopravním podnikem Pardubic při prodeji jízdenek.
Soupravu LEO Express si osobně přišel prohlédnout také hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. „Líbí se mi, je to pěkný a moderní vlak. Je vidět, že LEO Express na rozdíl od jiných jen nekritizuje, ale v klidu pilně pracuje a na výsledku je to vidět. Věřím, že tento nový dopravce se v budoucnu zapojí také do krajského dopravního systému,“ řekl Radko Martínek.
Na prezentaci nové soupravy přijel  také Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel společnosti LEO Express.      „Pardubice jsou významnou dopravní křižovatkou. Je proto logické, že v nich budeme s našimi soupravami zastavovat. Denně naši společnost kontaktuje mnoho  lidí, kteří chtějí náš vlak vidět. Tento mimořádný zájem lidí jsme proto vyslyšeli a nyní poprvé široké veřejnosti ve východních Čechách ukazujeme interiér naší zbrusu nové švýcarské soupravy. V našich třech třídách nabídneme rychlou dopravu s maximálním možným pohodlím v prostorném a snadno průchozím interiéru, polohovatelné sedačky designované speciálně pro dálkovou dopravu, dostatek místa pro nohy i zavazadla, elektrické zásuvky u každého místa, WiFi, speciální vnitřní zábavní a informační systém a spoustu dalších služeb. Dosud takovou možnost měli jen návštěvníci berlínského veletrhu dopravní techniky InnoTrans, kde jsme náš vlak s velkým ohlasem vystavovali v září,“ řekl Leoš Novotný, zakladatel a generální ředitel společnosti LEO Express. Leoš Novotný zároveň připomněl, že v současnosti finišují přípravy na spuštění řádného provozu na trase mezi Prahou a Ostravou. „Pokud projdeme všemi nezbytnými testy v rámci zkušebního provozu, chtěli bychom první cestující svézt již v listopadu, tedy dříve než od avizovaného 9. 12. V následujících týdnech také odhalíme náš rezervační systém, zveřejníme naši cenovou politiku a zahájíme prodej jízdenek. Otevřeme přitom také prodejní místa, pokladny budeme mít v Pardubicích, Ostravě hl. n., Ostravě-Svinov i Praze hl. n.,“ uzavřel Leoš Novotný.
Prvním krokem na této cestě je nově odstartovaná spolupráce LEO Express s Dopravním podnikem města Pardubic při prodeji jízdenek. „LEO Express je první železniční dopravce, se kterým jsme uzavřely podobnou dohodu. Cestující si tak budou moci na palubě těchto moderních souprav snadno pořídit jízdenky na městskou dopravu v naší východočeské metropoli a urychlit a usnadnit si tak dopravu ze stanice. Dopravní podnik zase začne prodávat jízdenky do spojů LEO Express ve svém zákaznickém centru. Bereme to jako příležitost ke zkvalitnění našich služeb pro lidi v Pardubicích a vůbec celém Pardubickém kraji,“ uvedl Tomáš Pelikán, ředitel dopravního podniku města Pardubice.
Soupravu si během dopoledne prohlédly řádově stovky zájemců.  „Jsem z tohohle vlaku nadšený, líbí se mi jak elegantní design, tak extrémní pohodlí interiéru. Například takový komfort jako v sedačce v třídě Premium nemám ani doma v křesle. Už se nemůžu dočkat, až se s LEO Express svezu,“ řekl Josef Horák ze Sezemic u Pardubic.
Nové soupravy společnosti LEO Express obdržely na začátku října od Drážního úřadu povolení ke zkušebnímu provozu. Během něj se testují soupravy na reálné trase, ověřuje se komunikace vlaku se zabezpečovacím zařízením na trati, dokončuje trénink vlakových posádek, dolaďují připravované služby, zkrátka vše se chystá tak, aby se se zahájením řádného provozu u LEO Expres cestující cítili maximálně spokojeně.
LEO Express by chtěl svézt první cestující v omezeném provozu již v listopadu, vše ale záleží na průběhu současného zkušebního provozu. Stále platí, že dopravu s cestujícími v plném provozu se šestnácti spoji denně zahájí LEO Express s novým jízdním řádem od 9. 12. 2012.
V Česku má LEO Express v současnosti již celkem čtyři vlakové jednotky FLIRT od švýcarského výrobce Stadler,  a to na zkušebním okruhu u Velimi a v bohumínském depu. Zbylá pátá jednotka dorazí do Česka v průběhu podzimu.
LEO Express poskytne cestujícím rychlou a maximálně pohodnou dopravu zbrusu novými soupravami a velmi moderní, inovativní a kvalitní služby.