Českotřebovský deník 291/2012 (20.11.)                               

Vítězkou v soutěži Zaměstnanec roku 2012 se stala zaměstnankyně firmy SOLEA CZ.

Tuto celorepublikovou soutěž pořádá Nadační fond pro podporu zaměstnávání osob se zdravotním postižením,  ve spolupráci s  Českým rozhlasem, vydavatelstvím Economia, Sdružením automobilového průmyslu, CZECH TOP 100, Tiskovou agenturou Mediafax, společností LMC a VZP. Soutěž každoročně probíhá ve dvou kategoriích, běžného trhu práce a chráněného trhu práce, do kterého jsme nominovali naši dlouholetou zaměstnankyni Marii Strnadovou.
Devítičlenná odborná porota, složená z významných subjektů jako T-mobile, VZP, Sdružení automobilového průmyslu a dalších, nakonec v tajném hlasování zvolila vítězkou chráněného trhu práce naší kolegyni! Úspěch je o to cennější, že jejími „soupeři“ byli i zaměstnanci ze Škoda Auto a dalších významných firem. 
SOLEA CZ zaměstnává zejména osoby se zdravotním postižením, kteří tvoří více než 70% všech jejích zaměstnanců. Firma vyrábí a kompletuje díly pro automobilový průmysl. Marie Strnadová ve firmě začala pracovat od jejího založení v roce 2000, na pozici montážní dělnice. Svou šikovností a pracovitostí se vypracovala až na pozici vedoucí divize a vede tým 17-ti lidí. Přes své zdravotní postižení bederní páteře je nejen obětavou manželkou, maminkou a babičkou, ale také výbornou pracovnicí a kolegyní. Zejména skrze otevřený a lidský přístup je v kolektivu velmi oblíbená. V letošním roce dosáhla její montážní divize nejvyšší produktivity v historii firmy. Z vítězství v soutěži se raduje společně s Maruškou celá firma a také touto cestou srdečně blahopřejeme.                                                                                                                                                           Kolektiv SOLEA CZ výrobní družstvo.

 

Postavme školu v Africe  

V pátek 9. 11. 2012 se v České Třebové konal sedmý ročník dobročinné sbírky s názvem Postavme školu v Africe.
V ulicích města skauti a skautky ze střediska Javor vybírali peníze do zapečetěných kasiček a večer proběhl v klubu Modrý Trpaslík Koncert pro Afriku. Na podporu sbírky přijela z Pardubic zahrát kapela Čellisti a dívčí skupina K2. Vystoupila také kapela Slepá idea z Chocně a českotřebovská formace Oversky Doe.  V letošním roce se podařilo vybrat 6 932 Kč. Z výtěžku sbírky bude v etiopské vesnici Mesincho dostavěna čtrnáctá škola. Děkujeme všem, kteří přispěli. Poděkování patří také klubu Modrý Trpaslík a všem účinkujícím.  8. oddíl  Junák - svaz skautů a skautek ČR Středisko “JAVOR” Česká Třebová Více na www.skolavafrice.cz

 

Nový stánek rychlé občerstvení najdete u křižovatky Litomyšlská - Habrmanova na místě pro kolotoče.
Zajdi k pštrosovi - ceny lidový!  (Párek v rohlíku 12 kč a pod.....)                       
 
Oznámení o ukončení prodeje vánočních ryb.

Děkuji všem dlouholetým zákazníkům, za přízeň a prosí za pochopení,
po loňské smutné  události, již s prodejem ryb pokračovat nebudu. Děkuji za pochopení, Váš  Roman Špička.
 
Autodoprava+odtahová služba
Ford Tranzit 1750 kg (2x Europaleta)  Vlek s plachtou 750 kg (2x europaleta) 
Vlek na přepravu vozidel 1800 kg  Odvezu přivezu cokoliv kamkoliv.
Stěhování, vyklízení,rozvoz zboží  expresní kurýrní služba 
Tel: 607  778  500   rikardo2@seznam,cz  Smluvní ceny
 
Základní škola a mateřská škola Rybník zve rodiče s dětmi  na ZÁPIS DĚTÍ  do 1. třídy  Základní  školy  Rybník, 

který se koná v budově školy v Rybníku  ve  čtvrtek   17.1.2013  v době od 13,30 do 17,00 hodin.
Zapsány budou všechny děti, kterým bude do 31.8.2013  šest let.
K zápisu přinesou rodiče rodný list dítěte, zápisový lístek a žádost o přijetí dítěte k základnímu vzdělávání (obdrží v MŠ).
K zápisu přijdou i ti rodiče, jejichž dítě nebylo přijato do prvního ročníku v roce 2012.
Těšíme se na vaši návštěvu naší školy!
Obec Rybník připravila zajímavé a výhodné podmínky pro rodiče dětí, zapsaných na ZŠ Rybník; mj. příspěvek na dopravu autobusem z České Třebové (pokrývající veškeré náklady), náborový a věrnostní příspěvek rodičům žáků a další pozoruhodná zvýhodnění pro všechny zapsané žáčky.
Bližší informace najdete na stránkách www.zsrybnik.cz
Základní a mateřská škola Rybník nabízí zájemcům z řad dospělých  možnost pracovat v kroužku keramiky (v prostorách ZŠ Rybník) pod odborným vedením. Podle zájmu účastníků bude kroužek zahájen v lednu 2013, termín středa od 17,00h, cena bude dohodnuta na úvodní  lekci (cca 120,-Kč/měs). Zájemci se mohou přihlásit na e mailu školy: zsrybnik@seznam.cz (uveďte, prosím i kontaktní telefon).
 
CÍRKEV ČS.HUSITSKÁ v České Třebové zve na VÁNOČNÍ ZPÍVÁNÍ  

do Žlutého domu s pečovatelskou službou a to v pátek 21.prosince v 18 h- doufáme ,že koledy a jiné vánoční písně Vás všechny potěší a že si se zpěváky také zazpíváte !Srdečně zveme, přejeme požehnané Vánoce.  Kuku
 
Gymnastky 2 krát úspěšné v závodech TeamGymu

Během čtrnácti listopadových dnů se osmičlenné družstvo třebovských gymnastek zúčastnilo 2 závodů v TeamGymu. Tato méně známá gymnastická disciplína zahrnuje cvičení na trampolíně, akrobacii a pódiovou skladbu. Tým ve složení Bicanová, Habrmanová, Kolářová A., Kolářová P., Lepšová, Lipavská, Štichauerová a Švábová si 3. 11. přivezl z Černopolního poháru v Brně krásné 2. místo. V kategorii Junior I jsme tak dokázaly porazit i mnohem zkušenější rivalky ze Svitav. O dva týdny později 17. 11. jsme se radovaly z dalšího stříbrného umístění a cenného poháru, který jsme získaly v TeamGym Open soutěži v Olomouci. Tuto soutěž děvčata absolvovala v kategorii Junior II, i když polovina členek týmu spadá do mladší věkové kategorie. Elišku Štichauerovou nahradila v týmu Bára Bumbálková, věkové kategorie byly uspořádané jiným způsobem a tým byl nucen závodit ve starší kategorii. I tak jsme mezi staršími a zkušenějšími týmy uspěly. Podrobné výsledky a foto na www.gymnastikact.estranky.cz.
Za SG Mgr. Martina Kršková a Mgr. Hana Fučíková.

 

Dětské centrum ve Veské má novu kotelnu

Pardubice (20. 11. 2012) – První a druhý muž Pardubického kraje, hejtman Martin Netolický a jeho náměstek Roman Línek, odpovědní za finance a zdravotnictví, symbolicky otevřeli rekonstruovanou kotelnu v Dětském centru Veská u Pardubic. Ta byla už v havarijním stavu a Pardubický kraj na vyřešení akutní situace uvolnil částku 1,3 milionu korun.
„Tím, že jsme do Dětského centra investovali nemalé peníze, dáváme najevo, že i při změně legislativy by mělo dál sloužit na pomoc potřebným a plnit svou odbornou funkci,“ řekl hejtman Martin Netolický. Havarijní stav kotelny bylo navíc nutné urychleně řešit. „Oprava kotelny byla o to složitější, že zvláště novorozenci potřebují teplo i teplou vodu neustále a nemohli jsme si dovolit žádnou letní odstávku,“ zdůraznil náměstek Línek. Proto byla kotelna opravena na přelomu srpna a září a samotná odstávka trvala jen několik hodin. V současné době využívá kotelna moderní technologie kondenzačních kotlů, čímž šetří náklady.
Ředitelka Dětského centra Drahomíra Peřinová poděkovala Pardubickému kraji za rychlou a účinnou pomoc.
 
Zámecké sklepení znovu propadne moci pekelné 

Nestihli jste navštívit Peklo v loňském roce? Anebo stihli, ale určitě si ho chcete užít znovu? Anebo jste o slávě zámeckého pekla slyšeli? Pak pro Vás máme skvělou zprávu! Zámecké sklepení se opět zaplní pekelnou pakáží! Prvních pět prosincových dní budou mít hříšníci z blízka i daleka možnost navštívit pekelné království. A budou-li mít velké štěstí, poznají také království nebeské, nepropadne-li jejich duše Luciferovi a jeho strašným služebníkům.
Návštěvníky čeká patnáctiminutová prohlídka pekelných slují plných čertů a zatracených duší. V pekle však čas utíká velmi pomalu. Pocítíte hrůzu a beznaděj. Pokud ale budete upřímně litovat svých hříchů, dojdete ke spáse a prožijete radost a štěstí, když dostanete druhou šanci, abyste na povrchu zemském své chyby napravili.
Program je vhodný pro statečné děti od sedmi let či pro trapiče jakéhokoli věku. Návštěvu pekelného království doporučujeme rezervovat předem.
Rezervace a všechny důležité informace naleznete na www.pekelnekralovstvi.cz, resp. na tel.: 461 612 575, 725 981 646
(Iva Voříšková)
sobota     1. 12. 10:00 - 18:00
neděle     2. 12. 10:00 - 18:00
pondělí    3. 12. 16:00 - 19:00
úterý       4. 12. 16:00 - 19:00
středa     5. 12. 16:00 - 19:00
 
V litomyšlském zámeckém sklepení vystavují vánoční ozdoby

V zámeckém sklepení v Litomyšli můžete o nadcházejících víkendech navštívit adventní výstavu. Stálá expozice soch Olbrama Zoubka je zahalena do závoje vánoční nostalgie a láká návštěvníky ke zhlédnutí originální výstavy skleněných ozdob produkovaných rodinnou firmou s téměř stoletou tradicí.  Václav Berger měl vrozený obchodní talent a začal prodávat skleněné perly. V roce 1918 založil vlastní podnik, najal zaměstnance a rozjel výrobu. Časem ke korálkům přidal i foukané ozdoby. Únor 1948  ovšem vše zhatil a firma násilně připadla státu. Její další fungování bylo obnoveno až po 47 letech pravnučkou Václava Bergera Martinou Juklovou.  Způsob výroby je i po sto letech stále stejný a velmi originální.
Ozdoba CZ (www.ozdobacz.cz) ze Dvora Králové si svůj věhlas získala nejen na českém a evropském trhu ale i daleko v zámoří.
Neváhejte a přijďte se potěšit skleněnou krásou a nesmrtelnou lidovou tvorbou. Výstava je prodejní, zámecké sklepení je pro vás otevřeno každou sobotu a neděli od 13.00 do 16.00 (ve všední den po telefonické domluvě na tel. čísle 461 612 575). V době konání akce „Zámecké sklepení v moci pekelné“ je výstava nepřístupná. (Detailní informace k této akci jsou k nalezení na www.pekelnekralovstvi.cz. )
 Ve dnech 15.12. a 16.12. (od 13:00 do 16:00) budete mít možnost si namalovat svoji vlastní vánoční ozdobu a společně s námi celou  výstavu uzavřít.   Těšíme se na vás!