Hokejbalová Lokomotiva je po víkendu už druhá…

Kohouti o víkendu v Benátkách odehráli dvě poslední podzimní utkání před domácím publikem Soupeři tentokráte přijeli z jihu Moravy, nejdříve v sobotu Sudoměřic a v neděli hráči Hodonína. První utkání bylo velmi atletické, hra nahoru dolů a to díky tomu, že branky začali padat až v poslední třetině. Nakonec museli po remíze od další bodu rozhodnout samostatné nájezdy. V neděli byla Lokomotiva již od úvodní třetiny o krůček lepší a nakonec slavila své historicky první vítězství nad hodonínským výběrem.
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová - SK Sudoměřice 2 : 1 ss

Moravané na východ Čech dorazili pouze na dvě pětky, ale se sestavou našlapanou hráči z nedávné extraligové minulosti. Jako jsou třeba Martin Hujsa, Kosík a brankář Komenda. Rozhodčí hru bez zákeřných faulů nechávali plynout a hráči od úvodního vhazování stupňovali tempo divácky pohledného zápasu. První vyloučení přišla až v prostřední části, ale na bezbrankovém stavu se nic nezměnilo. Oba brankáři udrželi čistá konta až do 37. minuty i přestože bylo na obou stranách šancí jako much. První trefu do černého přinesla přesilové hra hostí, kteří ale nakonec inkasovali. Protože se domácím povedl husarský kousek zakončený spoluprácí hráčů Lokomotivy Matěje Švece, který mezi kruhy našel agilního Vostrčila a tem mířil přesně 1:0. Radost na střídačce i mezi diváky na tribuně trvala však něco málo než pět minut, protože dvě minuty před koncem Moravané srovnali na 1:1. S tímto výsledkem také utkání nakonec skončilo v řádném hracím čase. Následovalo losování a samostatné nájezdy o další bodík do tabulky. Jako první vyrazil na souboj s domácím Ehrenbergerem hráč Sudoměřič. Ale brankář Lokomotivy zkušeně vystihl hokejkou záměr a míček vyrazil mimo branku. Za domácí se rozjel Štěpán Švec a přesnou střelou nad lapačku překonal Komendu. Domácí brankář kryl i druhý nájezd Sudoměřic a rozhodnout mohl nejlepší hráč kanadského bodování Vostrčil, ale ani ten nedal. Drama vrcholilo a vyznamenal se domácí brankář Radek Ehrenberger, kterého sice hráč Sudoměřič překonal mezi nohy, ale pohotovým zákrokem lapačkou za zády zastavil cestu míčku za brankovou čára. Tak si „kohouti“ připsali druhý bod se soupeřem, který byl před utkáním na druhé příčce tabulky druhé nejvyšší soutěže.
Střely: 16:32    Třetiny: 0:0, 0:0, 1:1 – 1:0
Vyloučení: 0:0, 1:2, 4:1 (celkem 5:3) – bez využití
Vyloučení hráči Boko: Mrštný Michael., Báně, Hynek, Doubrava, Švec Matěj
Branky: 37Vostrčil (Švec M., Dobrovský) - v oslabení (1:0), 43:01 Kosík (Kadlčík, Navrátil) - (1:1), rozhodující samostatné střílení Švec Štěpán)
Sestava ČT - Ehrenberger - Macků, Váně, Dobrovský, Rybka, Hynek, Kvasnička, Mrštný M., Deml L., Švec Š. a M., Vostrčil, Jílek, Tlapák, Tomeš, Doubrava
 
TJ Lokomotiva Česká Třebová -  HBC Rigum Hodonín 4 : 0
 
Do nedělního zápasu měli lepší výsledkové statistiky hosté, ale hodonínský tým čítal podobně jako v sobotu ten sudoměřicský pouze deset hráčů. Ale hned od začátku bylo jasné, že to bude hodně těžký zápas, protože hosté si nenechali nic líbit a pohodová herní atmosféra ze soboty byla hodně rychle zapomenuta. První vyloučení na sebe díky tomu nenechalo dlouho čekat. Naštěstí pro obě strany bylo až do dvanácté minuty vždy vzájemné. V čase 12.41 putoval na trestnou kapitán domácích Kvasnička a domácí měli hodně starostí ubránit toto oslabení. Ale jak už to bývá „nedáš, dostaneš“ Kvasnička bezprostředně po návratu na hrací plochu přesně nachází Lukáše Demla  a ten dvě vteřiny před první sirénou otvírá účet tohoto utkání.
Druhá třetina se té první hodně podobala a atmosféra s přibývajícím časem ještě více houstla. Po potyčce v polovině 20 minuty putovali dokonce na trestnou dva hráči s dvoujnásobnou minutovou nadílkou. Necelou minutu po návratu hry 5 na 5 našel přesně Lux střelce Lustyka a ten přesnou střelou zvýšil vedení domácích ve 22. minutě na 2:0. Do konce třetiny se již na mimo počtu vyloučených nic nezměnilo.
Poslední dějství začalo v relativním poklidu bez vyloučených i bez změny stavu a tak to vydrželo až do poloviny třetiny, kdy opět Lux vyzval ke spolupráci Tlapáka a ten trefil přesně.  Domácí brankář Šmíd i nadále odolával občasným nájezdům hodonínských hráčů a rozhodčí použili k vylučování až čtyři minuty před koncem. Kdy předčasně do šaten poslali hostujícího hráče, který si ke dvojminutovému tretu připsal ještě vyšší desetiminutový. Domácí sehráli přesilovou hru bezchybně, tak aby soupeři nedali prostor především k brejkovým situacím. A bezprostředně po jejím konci našel rozehrávkou z obrany Macků nahrávače Ondřeje Luxe, který počtvrté rozvlnil síťku za zády hodonínského brankáře.
Po zápase ocenili diváci výkon Lokomotivy i spokojeného trenéra Jebouska aniž by ještě tušili, že se tým českotřebovských kohoutů po pětibodovém víkendovém zisku vyhoupnul prozatím na historicky nejlepší umístění a to 2. místo. Do konce podzimní části zbývá odehrát ještě dvě utkání nejdříve příští neděli derby v Poličce a další víkend posledním duel ve Vsetíně.
Střely: 27:19
Třetiny: 1:0, 1:0, 2:0
Vyloučení: 6:9 bez využití
Vyloučení hráči Loko: Mrštný Michael., Váně, Hynek, Doubrava, Švec Matěj
Branky: 15 Deml L., (Kvasnička), 22 Lustyk (Lux), 37 Tlapák (Lux), 44 Lux (Vostrčil)
Sestava ČT - Šmíd - Macků, Váně, Dobrovský, Rybka, Hynek, Kvasnička, Mrštný M., Deml L., Švec Š. a M., Vostrčil, Jílek, Tlapák, Tomeš, Doubrava, Lux, Lustyk,