FbK Orlicko Třebovsko na podzimní vítězné vlně!!            


Starší žáci 10. 11. 2012

Víkend zahájilo družstvo starších žáků v sobotním dopoledni. Hned v prvním zápase museli kluci bojovat o první příčku s dotírajícím družstvem Svitav. V první třetině se Svitavským povedli tři rychlé útoky do naší rozespalé obrany, ale v tomto zápase to bylo vše, co jsme soupeři dovolili. Po jednoznačném průběhu druhé a třetí třetiny jsme zvítězili v poměru 8:3 a jen naše střelecká potence zachránila Svitavám větší debakl.
Druhý zápas proti mladému týmu z Chrudimi měl podobně rozespalý začátek z naší strany.  Rychlé vedení šikovného soupeře jsme ale rychle otočili a v poklidu dokráčeli pro jednoznačné vítězství 9:3. V tomto zápase dostali více prostoru mladší ročníky a začínající hráči předvedli, že góly dávat umějí. Tři góly dal nejmenší hráč týmu Šimon Tesař a svoji bojovností byl velkým příkladem i pro starší hráče. Nová tvář v našem dresu Filip Halas se také dokázal zapsat do tabulky střelců a krásnou trefou si připsat první gól v dresu OT!
Tým žáků je zatím neporažen a drží první příčku. Zdali tomu tak bude i nadále se dozvíme příští týden, kdy se utkáme s rivalem z Litomyšle.
Sestava:
Novotný, Fogl – Horák Pavel, Dryml Tomáš, Langer Vojta, Marek Jirka – Horák Jan, Tesař Šimon, Langer Tomáš, Moravec Jakub, Vondra Vojta, Halas Filip, Pavelka Dominik, Krátký Matěj.
Trenér: Typl Jiří
 
Mladší žáci 10. 11. 2012

V sobotu si také jelo zahrát družstvo mladších žáků. U mladších žáků se nevede žádná průběžná tabulka, hraje pouze pro zábavu a pro radost. Kluci se postavili družstvu z Litomyšle a družstvu z Přelouče. Litomyšlské porazili 4:3 a tým z Přelouče porazili stavem 4:1.
Tyto dvě výhry jsou první výhry týmu mladších žáků a jsme rádi, že předešlé prohry je neodradili a s chutí bojují dál.
Trenér: Jan Ilgner
 
Ženy 11. 11. 2012

V neděli nastoupily ženy ke své porci zápasů. Ženy hrají první ligu a po loňském úspěchu v podobě baráže o extraligu by měly patřit k favoritům soutěže. Bohužel několik odchodů hráček a zranění, změnilo tým k nepoznání. Z loňské sestavy zbylo pouze pár hráček. Tým doplnily velmi šikovné hráčky z juniorského týmu a i přes střídavé výkony dokazují, že na první ligu rozhodně mají!
V ranním zápase, se holky potkaly se soupeřkami ze Slavičína a i přes nepovedený začátek zápasu dokázali otočit nepříznivý stav a zvítězit v poměru 9:7.
Odpolední zápas proti obrozenému týmu ze Vsetína se od začátku nesl v naší režii a kromě drobného výpadku na začátku třetí třetiny měly holky po celou dobu jasnou herní převahu a nepřipouštěly soupeřky k výraznějším šancím.
Svoji premiéru si odbyla v týmu žen Pavla Vytlačilová a předvedla svoji bojovnost a nadšení do hry! 
Sestava:
Benešová Zdena, Diblíková Martina – Šedová Kristýna, Jirušková Alice, Hamplová Jitka, Zindulková Markéta- Bednářová Kristýna, Vacková Tereza, Hrudová Tereza, Raisová Dana, Špatenková Dita, Krátká Martina, Třísková Pavla, Bednářová Aneta, Vytlačilová Pavla.
Trenér: Typl Jiří
ŽÁKYNĚ I DOROSTENKY O VÍKENDU STOPROCENTNÍ

V sobotu 3. 11. 2012 družstvo žákyň odjelo do Jičína, kde se postavilo dvěma soupeřům, IBK DDM Hradec Králové a FBK Jičín. Soutěž žákyň není vedena tabulkou, kde by se zaznamenávaly statistiky družstev, pouze se vede počet odehraných utkání. Tato liga byla pro holky první ligou sezóny, a proto byla hra zpočátku opatrná. Nicméně se holky rozehrály a podaly velmi dobrý výkon.
 
FbK Orlicko Třebovsko - IBK DDM Hradec Králové 6:2
FbK Orlicko Třebovsko – FBK Jičín 4:1

 

Nedělní dorostenecká liga byla těžší. Čekal nás papírově vyrovnaný soupeř – Sokol Pardubice a papírově lepší FBK Jičín.
V prvním zápase proti Pardubicím jsme hrály opatrně, protože jsme chtěly bodovat a přivézt si 3 body. Ofenzíva s defenzivou šla ruku v ruce a i přes to, že první branku jsme obdržely my, zápas jsme otočily a vyhrály 3:1. Druhý zápas byl těžší. Jičín se prezentuje svou tvrdší hrou a technicky šikovnými hráčkami. Nicméně jsme si hráčky pohlídaly a donutily je k několika chybám, které jsme proměnily. První třetina byla vyrovnaná, ale do vedení jsme se dostaly my, druhá třetina po gólové stránce také patřila nám, ale třetí třetina patřila Jičínu, který díky přesilovkám stáhl náš gólový náskok. I tak jsme ale zápas zvládly a vyhrály 5:3. Nutno podotknout, že zápas byl ovlivněný rozhodčími, kteří byli zřejmě nováčci a ani jeden zápas nezvládli. Celkově se v této lize hodně fauluje a na hráčky, i na trenéry, je potřeba tvrdší ruka.

 

FbK Orlicko Třebovsko – Sokol Pardubice 3:1
FbK Orlicko Třebovsko – FBK Jičín 5:3

 

Starší žákyně i dorostenky svědomitě trénují a výsledky jsou vidět. Jen tak dál holky!