Haló, dovolal jsem se, prosím na Linku důvěry?

Tak i tímto způsobem někdy začíná hovor na naší lince…

My pracovníci Linky důvěry Ústí nad Orlicí jsme velmi vděční za to, že je možné se k nám dovolat. Telefonickou krizovou pomoc nabízíme lidem nejen z Pardubického kraje a to stále v non-stop provozu. Bohužel některé linky v České republice z finančních důvodů již své provozní hodiny omezily. Je to jistě škoda, neboť linky důvěry mohou představovat první pomoc lidem, kteří se ocitnou v problémech.  Je to také škoda pro ty, jež nemohou nebo se nechtějí se svým trápením obrátit na své blízké a potřebují se někomu svěřit…

Samozřejmě i my jako většina neziskových organizací poskytujících sociální služby vzhlížíme do budoucnosti s určitými obavami. Objem prostředků, které stát  poskytuje na tuto činnost  stagnuje  nebo se dokonce snižuje. Věříme, že pokud se nám podaří v nastávajícím období získat podporu i z jiných zdrojů – provoz zabezpečíme.

 

V roce 2012 Linka důvěry mohla poskytovat své služby díky zodpovědné práci jednotlivých pracovníků, vstřícnému přístupu a podpoře ze strany měst, organizací a médií.

 

Náš projekt byl financován především z prostředků  MPSV a Pardubického kraje.

Naši činnost podpořily dále:

·         Města a obce – Česká Třebová, Janov, Jevíčko, Chrudim, Lanškroun, Pardubice, Letohrad, Přelouč, Rybitví, Slatiňany,     Třemošnice, Ústí nad Orlicí, Vysoké Mýto, Žamberk

·         Partneři projektu JSME TU DOMA

·         HOSTALEK-WERBUNG spol. s r.o.

·         Odborné knihy nám darovalo knihkupectví Paseka  Česká Třebová.

·         Děkujeme za spolupráci firmě  MASOEKO s.r.o. Letohrad, Koalici nevládek Pardubicka a Krajské hospodářské komoře Pardubického kraje.

  

Bc. Lucie Šumberová – vedoucí Linky důvěry Ústí nad Orlicí