V pátek 9. listopadu byla v České Třebové slavnostně otevřena nově zrekonstruovaní policejní stanice. 
Moderní prostory symbolickým přestřižení slavnostní pásky osobně otevřel ředitel Krajského ředitelství policie Pardubického kraje pan plk. Mgr. Radek Malíř, hejtman Pardubického kraje pan JUDr. Martin Netolický PH.D. a starosta města Česká Třebová pan Jaroslav Zedník. Slavnostního aktu se mimo jiné dále zúčastnili náměstek ředitele pro vnější službu pan plk. Mgr. Petr Sehnoutka a vedoucí Územního odboru Ústí nad Orlicí pan plk. Mgr. Miloš Štěpán. Na slavnostní událost přijali pozvání další významní hosté. Otevření se osobně zúčastnili velitel městské policie pan Petr Vencl, starostové okolních obcí a zástupci složek integrovaného záchranného systému.
Rekonstrukce mohla být realizována díky finančním prostředkům ze strukturálních fondů Evropské unie. Nové prostory budou díky Evropskému fondu pro regionální rozvoj sloužit občanům města Česká Třebová, spádových obcí i ostatním osobám k řešení problematiky vykonávané v rámci Policie České republiky a zajistit odpovídající podmínky pro nepřetržitou pohotovost i pro řešení mimořádných událostí a kalamit Všichni přítomní hosté měli možnost si zrekonstruované prostory obvodního oddělení prohlédnout. 
Přestavba  budovy, postavené na začátku šedesátých let minulého století byla náročnější, než se zdálo kolemjdoucím, stála celkem včetně vybavení více než 2,6 mil. Kč.  Celý správný název nově otevřené investice je Kontaktní a koordinační centrum Policie a vzniklo rekonstrukcí Obvodního oddělení Policie ČR v České Třebové.  Podobný akt  se konal 1. listopadu také odehrál v Králíkách. Zde pozvání osobně přijala starostka města Králíky paní Jana Ponocná, starostové okolních obcí, zástupci celní správy a zástupci složek integrovaného záchranného systému. V rámci dlouhodobě rozvíjené mezinárodní spolupráce přijalo pozvání i vedení polské policie z Klodska. Nově rekonstruovaný sklužebna Policie ČR byla slavnsotně předána 8. listopadu také v Litomyšli (za účasti starosty Michala Kortyše) a v Moravské Třebové, kde pásku stříhal nově zvolený senátor Radko Martínek. Následovat bude ještě slavnostní předání rekonstruované policejní služebny v Letohradu. Fotografie Luboš Kozel