Ve Třebové proti 2 mezinárodním mistrům                         


4. listopadu hrajeme poprvé v domácím prostředí 2. ligu. Soupeřem je Slavia Hradec Králové. Dva mezinárodní mistry jež mají na soupisce jsou zde. Josef a Jiří Nun. Jan Šimek si zahrál se stříbrným medailistou mistrovství ČSSR v roce 1987 a Martin Petráž s účastníkem 6. mistrovství světa v korespondenčním šachu. Tyto dvě partie strhávaly pozornost hráčů ze souběžně hraného zápasu KPIIV mezi námi a Dolní Čermnou. Hlavně hráči Dolní Čermné  měli radost, že na vlastní oči vidí dva naše mezinárodní mistry. Bohužel mezinárodní titul našich soupeřů svazoval našim hráčům ruce (mysl) a partie prohráli. V ostatních partiích se už tuto ztrátu nepodařilo dohonit a zápas jsme prohráli 5:3. V zápase krajského přeboru se nám konečně podařilo Dolní Čermnou porazit. Zásluhu na vítězství má Lukáš Tomeš, Ivo Prax, Karel Jasanský, Karel Petrželka a Milan Pěkník, kteří své partie vyhráli. Utkání bylo opravdu urputné, protože končilo o hodně déle než zápas ve 2. lize. To se málokdy stává, aby nižší soutěž hrála své partie déle než ta vyšší.

           

            2. liga:             Lok. Česká Třebová – Slavia Hradec Králové B     3  :  5

            KPIIV:           Lok. Č. Třebová B – ŠK Dolní Čermná                   5,5 : 2,5

 

O 14 dní později nás čeká ve 2. lize soupeř ve Velkých Losinách. Je to souboj dvou nejmladších družstev v soutěži. Protože Losiny posílili svůj kádr několika titulovanými hráči, z nichž někteří jsou z Pardubic, nelze toto družstvo považovat za outsidera. O tom se přesvědčil opět Honza Šimek a David Výprachtický, hráči na 1. a 2. šachovnici. Za soupeře mají mistry FIDE, Petra Červeného a Aleše Jedličku. Další naši hráči mají za soupeře talentované dorostence. Zápas končí remizou a my máme radost z prvního bodu.

B-družstvo hraje zápas 3. kola v Moravské Třebové. Soupeř je v zápase favoritem a s tímto názorem nastupujeme k partiím. Začátek zápasu toto plně potvrdí a postupně ztrácíme body na jednotlivých šachovnicích. Nepomohla ani „vzpoura“ Karla Pelcla a Václava Kováře, kteří své silnější soupeře porazili.

 

            2. liga              Sokol Lázně Velké Losiny – Lok. Česká Třebová               4  :  4

            KPIIV:           Slovan Moravská Třebová – Lok. Česká Třebová B            4,5 : 3,5

 

            Něco jednoduchého k delší chvíli, na tahu je bílý.