Turnaj O pohár města Kroměříže                                        

V sobotu 24. 11. 2012 jsme se zúčastnili turnaje mladšího žactva O pohár města Kroměříže neomezené kategorie (kluci, holky, smíšené). Turnaj nebyl pro děti povinný, ale přesto mnozí hráči a hráčky pochopili, že je to jiný druh turnaje, než dlouhodobé soutěže, které hrají v Pardubickém a Olomouckém kraji. Takže v sobotu v 6.00 hod odjížděl autobus od Billy se 7 žáky a 6 žákyněmi, když dvě děvčata přistupovala cestou v Třebovicích. Po dvou hodinách jsme dorazili do místa turnaje, vyložily náklad na dvou místech. Holky hrály svoji skupinu na ZŠ Zachar a kluci na ZŠ Slovan. Družstva doprovázeli rodiče Ondry  a prarodiče Renčínovi a Kadlecovi.
Děvčata (Šplíchalová, Vašinová, Foldynová, Landová, Voleská, Klimková, Gremlicová a Dejdarová) měla ve skupině družstvo Uherský Brod dívky a Zlín kluci, kteří byli do turnaje nasazeni jako družstvo 1. Naše děvčata porazila oba soupeře 2:0 a postoupila do finálové skupiny.
Kluci (Hubáček, Smola, Renčín, Unzeitig, Dupenopulos, Kadlec, Pirkl) se utkali ve skupině s družstvy Zlín kluci B, Kroměříž dívky B a Uherské Hradiště dívky B. Kluci díky kvalitnímu bojovnému výkonu ve všech zápasech zvítězili 2:0 a postoupili tak jako dívky do finálové skupiny.
Finálová skupina byla odehrána systémem semifinálových dvojic a vítězové těchto zápasu se utkali o 1. místo, poražení o 3. místo. V semifinále došlo k souboji mezi našimi kluky a dívkami. Nutno konstatovat, že i když byl zápas poměrně vyrovnaný, tak holky neměly moc šancí na výhru. Kluci hráli disciplinovaně, bojovně, měli lepší hru a když mají důrazné smečaře (Smola a Kadlec), tak děvčata se svým kompaktním, bojovným a nadšeným výkonem na kluky nestačí. Byl to, ale koukatelný a pěkný zápas a hráči a hráčky se předháněli v nasazení. Ve finále kluci narazili na domácí tým dívek. Přestože kvalita obou družstev byla srovnatelná, tak kluci podlehli atmosféře, kterou domácímu družstvu vytvořili domácí diváci (bubny, trumpety), a finále prohráli. Přesto se kluci konečně prezentovali na turnaji soustředěným výkonem a bojovností, která jim leckdy chybí. Děvčata se o 3. místo utkala s družstvem Nového Města nad Váhom (ze Slovenska).  Soupeře převálcovala rozdílem třídy 2:0 (20:12 a 20:5). V souboji o třetí místo podala děvčata nejlepší výkon na turnaji. Družstvo svým výkonem „táhla“ Šplíchalová a Vašinová.
 
Celkové pořadí:
1. Kroměříž A
2. Česká Třebová kluci
3. Česká Třebová dívky
4. Nové Město nad Váhom dívky                                                           Za volejbal Česká Třebová Michal Kadlec