Českotřebovský deník 303/2012 (4.12.)                                   


V úterý 4. prosince odpoledne mělo na ZŠ Habrmanova ulice  neobvyklý průběh.  Od 15 hodin se zde konal Předvánoční jarmark, ve třídách se konaly ukázky školní práce pro přeškoláky, bylo možné navštívit znamenitou školní kuchyň a jídelnu. To vše využila opravdu velká sousta lidí, tolik, kolik pořádající škola snad ani nečekala. Já sám jsem měl možnost navštívit jarmark až kolem 17. hodiny, a podívat se jak  na předškolní motivační hodiny pro předškoláky, tak i  zajít na jarmark a něco si zakoupit.-  pěvecký soubor školy zde na širokých schodech  hlavního schodiště zpíval vánoční písně.... něco z toho je na dalších fotografiích:


Pozvánka na DISCOPLES  


pátek 15.února 2013 ve 20 hodin

Discoples - 1.FC Rejlov pořádá discoples - sál VOŠ a SŠT Skalka Č. Třebová

K tanci a poslechu hraje DJ Jarda Brejl Vstupné - 125Kč.

Předprodej: Restaurant Bohemia, tel.: 608 884 671 a Knihkupectví Paseka, tel.: 465 534 551

Losování velké tomboly - 1.cena : LCD televizor. Srdečně zvou pořadatelé.

Děti dětem“ 


Tak jako v předchozích letech si studenti druhého ročníku Gymnázia Česká Třebová v rámci volitelného předmětu Dramatická výchova nacvičili dramatizaci pohádky, tentokrát O dvanácti měsíčkách. Svou práci prezentovali během listopadu v několika místních mateřských školách a snažili se přinést sem radost a pohodu.  Studenti byli vždy přijati velmi vstřícně, zahráli pro děti s chutí a myslím, že i malí diváci byli s představením spokojeni.
Chtěla bych za studenty poděkovat za milé přijetí a příjemnou atmosféru ve všech mateřských školkách.  Kamila Pavlíková

Setkání v hotelu  Bravo
Tradiční předvánoční setkání s obchodními partnery a přáteli, kteří v letošním roce podpořili tenisové
mistrovství České republiky v Ústí nad Orlicí Rieter cup 2012 a Velkou cenu České Třebové v cyklomaratonu horských kol.  Setkání se uskuteční v pátek 7. prosince  večer v hotelu Bravo v České Třebové
 

 

Slavnostní rozsvícení stromečku ve Skuhrově 


1.12.2012 v 17 hod. jsme rozsvítili slavnostně vánoční strom letos u nás ve Skuhrově poprvé. Zazpívali jsme si vánoční písně a koledy za doprovodu kytary. Další program pokračoval na sále zdobením perníčků a přátelským popovídáním. Mladí hasiči se také pochlubily vánoční výzdobou a výrobky, které sami vyráběly v knihovně. Jsme velice rádi, že jste si v předvánočním shonu našli čas načerpat tu jedinečnou a kouzelnou vánoční atmosféru ve společnosti našich nejmenších, kteří se na Vánoce těší ze všech nejvíce. SDH Skuhrov ve spolupráci s knihovnou, osadním výborem a  místním pohostinstvím.

Značka Zámek Pardubice dostala svou grafickou podobu

Pardubice (4. 12. 2012) – Veřejnosti bylo dnes představeno nové logo Zámku Pardubice.  Vytvořil ho akademický malíř Vlastimil Beránek ze Žďáru nad Sázavou. Návštěvníci se s touto značkou setkají už o letošních vánočních svátcích, kdy se objeví na plakátech akcí, které se budou na zámku konat. V příštím roce se stane symbolem turisticky zaměřeného webu, směrovek i dárkových a upomínkových předmětů.
 
„Tímto dnem se začíná naplňovat snaha Pardubického kraje o zviditelnění značky Zámek Pardubice.  Ten se po celkové rekonstrukci stal opravdovou renesanční  perlou našeho regionu, která je navíc velmi ojedinělá svým opevněním.  To nakonec znázorňuje i nové logo. Zajímavou náplň zámku dávají zde sídlící instituce - Východočeské muzeum a Východočeská galerie a jsme rádi, že krajské  investice do zámku podpoří i  společný moderní marketing,“ uvedla náměstkyně hejtmana Jana Pernicová, zodpovědná za oblast školství, kultury a památkové péče.  
Důležitost mezinárodní propagace pardubického zámku zdůraznil radní pro cestovní ruch René Živný. „V propagaci našich památek do zahraničí máme určitě velké rezervy.  O tom, že tu máme takové skvosty, se musí turisté dozvídat zejména novými způsoby komunikace. Proto vítám, že v příštím roce vznikne i aktivní česká i cizojazyčná  webová stránka Zámek Pardubice Castle.“ 
Nové logo Zámku Pardubice vzniklo jako značka pro turistický cíl. „Pro ty, kdo nehledají prioritně pro svůj volný čas výstavy a expozice muzea či galerie, reprezentuje toto logo značku místa, které  může zaujmout řadou dalších zajímavostí.  Ať už jsou to zámecké valy lákající k procházkám přírodou uprostřed rušného města nebo nejrůznější programy pro volný čas, které byly zatím prezentovány jen jednotlivými pořadateli,“ vysvětluje ředitelka východočeského muzea Jitka Rychlíková.  V příštím roce se k těmto informacím dostanou návštěvníci pohodlněji,  na jednom místě a pod jednou značkou. 
Ředitelka Východočeské galerie Hana Řeháková připomenula  efektivitu společné propagace na příkladu Muzejní čtvrti ve Vídni (MQ – MuseumsQuartier Wien). Také značka Zámek Pardubice bude sdružovat jednotlivé instituce ze zámeckých prostor, ale i Domu u Jonáše. „Na letošní Vánoce i na příští rok jsme připravili několik společných akcí. Chceme návštěvníkům nabídnout možnost zvýhodněné společné vstupenky, budeme otvírat společnou pokladnu a také připravujeme ve vzájemné spolupráci několik projektů,“ dodala Řeháková. 
V průběhu příštího roku se po dokončení současné etapy rekonstrukce hospodářských budov  nádvoří na Zámku Pardubice zlepší také uživatelský komfort pro návštěvníky