Českotřebovský deník 322/2012 (28.12.)                               
Skiareál Přívrat bude v provozu od soboty 29.12. do neděle od 9 do 19 hodin. V pondělí Silvestrovská lyžovačka od 9 přes půlnoc do 1 hod. Na Nový rok potom od 10 do 19 hodin. V provozu bude Smrková a Dětská sjezdovka, Snowbar a Půjčovna.

CZ LOKO končí dobrý rok se třemi cenami  

Česká Třebová. Dobrý rok 2012 zakončila akciová společnost CZ LOKO získáním tří cen, kterými se ve městě či v kraji nemůže jiný podnik pochlubit. Asociace podniků železničního průmyslu ji za vývoj, konstrukci a výrobu čtyřnápravové lokomotivy řady 744.0 udělila Výroční cenu ACRI 2012 v kategorie Kolejová vozidla pro železnici – nákladní doprava. Pražská společnost Comenius pak v rámci soutěže Českých 100 nejlepších přidala cenu za prvenství v kategorii Dynamický růst & stabilita. V celkovém žebříčku soutěže pak firmě patří 45. místo, potvrzující její příslušnost k předním českým podnikatelským subjektům. Úspěšný rok pak CZ LOKO završilo vítězstvím v soutěži Fair Sourcing Awards (ceny čestného nákupu) v kategorii Start.
Všechny poroty ocenily vytrvalost, odhodlání a úspěšné zavádění novinek, které díky tvrdé práci všech zaměstnanců českotřebovskou firmu v posledních letech řadí mezi lídry českého železničního průmyslu.
Přejme si, aby rok 2013 byl podobný, i když se v Česku, ve střední Evropě a rovněž v eurozóně začíná v odvětví projevovat stagnace.
 
Péče v nemocnicích je od ledna zajištěna

Pardubice (28. 12. 2012) – Vyvrcholením  snah o jednotný postup nemocnic akutní péče Pardubického kraje se dnes stal společný podpis rámcových smluv nemocnic se zdravotními pojišťovnami. Na pozvání hejtmana Martina Netolického a 1.náměstka Romana Línka se dostavili všichni ředitelé pěti nemocnic akutní péče a zástupci Všeobecné zdravotní pojišťovny. Podepsány byly ovšem i smlouvy s dalšími velkými zdravotními pojišťovnami. Smlouvy jsou uzavřeny na 5 let, u vyjmenovaných odborností pak na jeden až dva roky.
„Všechny tyto smlouvy budou mít datum 28. prosince 2012 a tím pádem máme jistotu, že proplácení péče v nemocnicích je od Nového roku pro naše občany zajištěno,“ uvedl hejtman Netolický. Pardubický kraj čekal s podpisem až na konec roku v rámci solidarity s dalšími kraji, kde nebyla jednání tak daleko. „Mám zprávy, že některé kraje se nechaly inspirovat naším memorandem s pojišťovnami, které bylo jakýmsi pilotním projektem zdravého kompromisního řešení, a také k němu chtějí přistoupit,“ dodal náměstek Línek.
 
Mimořádná rada Pardubického kraje: Jmenování  vedoucího odboru zdravotnictví

Radní Pardubického kraje dnes na základě výsledku výběrového řízení schválili návrh na jmenování nového vedoucího odboru zdravotnictví Krajského úřadu Pardubického kraje. S účinností od 1. ledna 2013 se jím stane Miroslav Gregor. „Po novém vedoucím odboru budeme požadovat, aby naplno řídil tuto oblast v souladu s programovými tezemi naší koalice a dokázal řešit i krizové situace, pokud nastanou,“ uvedl 1.náměstek  hejtmana Roman Línek.
Ing.Miroslav Gregor je absolventem ČVUT , v 90. letech byl vedoucím finančního odboru a tajemníkem pardubického magistrátu a poté působil jako manažer lidských zdrojů u různých firem. V posledních letech se věnoval zejména oblastem personalistiky, řízení firem s důrazem na ekonomiku, nábor a výběr zaměstnanců.