Českotřebovský deník  323/2012 (31.12.)                               
Vánoční orientální večer

V podvečer 15.12. se v kavárničce U Tygra po třech letech opět konal orientální večírek. Kromě třebovských tanečnic se divákům představili i hosté ze Svitav. Pozvání přijaly tanečnice Pavlína Skalská, Iva Bártová, Pella a Karolína, z České Třebové to pak bylo taneční duo Amapola tribe a skupina Al Amar. Diváci mohli vidět přehlídku většiny orientálních stylů ve čtrnácti po sobě jdoucích vystoupeních, od egyptské klasiky, přes několik stylů folklórních a moderních, až po indický či tribal styl.
Touto formou bych chtěla jako organizátor poděkovat všem hostům, kteří dorazili i přes nepříjemné počasí, dále pak majitelům kavárničky za velmi vstřícné jednání při zařizování všeho potřebného, taktéž patří velký dík obsluze kavárny za trpělivost a ochotu a všem, kteří mi nějak méně či více s večerem pomáhali. Poděkování si však zaslouží hlavně diváci, kteří vytvořili výbornou atmosféru, díky které se nám tak dobře tančilo. Eva Provazníková (Nareen) www.nareen.webnode.cz
Fotografie najdete ve zvláštním článku ZDE

 

LINGVIA GROUP DO NOVÉHO ROKU 2013

Cari amici,
dovolte mi, abych Vám všem popřála do roku 2013 jen to nejlepší, především zdraví, spokojenost, pohodu a dostatek příjemných a milých lidí ve vašem okolí. Nám všem společně přeji, atˇse nám činnost daří a máme vždy dostatek nadšení, dobré nálady a chutě do společné práce. Zároveň bych ráda poděkovala těm, kteří se podíleli na našem vánočním odpoledni dne 21.12. a věřím, že se nám podařilo vytvořit příjemnou atmosféru v čase předvánočního shonu.
Těším se na naše další setkání a přeji krásný vstup do nového roku.  TANTI AUGURI DI UN FELICE

Romana Ježková  LINGVIA Group, o. s. Lhotka 187  560 02 Česká Třebová
 
Skupina MADAM  má nový klip  

O předvánočním víkendu byl natočen slavnostní klip k písničce Nečekej víc skupiny MADAM. Článek o podrobnostech vzuniku a natáčení  mám přislíben, zatím alespoň odkaz, kde klip najdete
 
KONOPNÁ KOSMETICKÁ PORADNA  TÁNI HEJLOVÉ

Konopí vzhledem ke svým energetickým schopnostem, antibakteriálním vlastnostem a regenerační síle je nenahraditelné především při prevenci proti kožním chorobám. V případě poškození kůže dokáže podpořit její přirozenou regeneraci.

 

ATOPICKÝ EKZÉM A LUPÉNKA
Typickými lokalitami výskytu atopického ekzému jsou oční víčka, obličej a ruce. Tato místa nelze totiž ničím zakrýt, jsou tak vystavena  zevním vlivům a nechráněná pokožka je daleko více otevřená  ,,spouštěči “  Ekzém tak na těchto místech ve valné většině případů nevzniká na základě alergie, ale v důsledku těchto zevních vlivů .  Některé z nich lze ovlivnit použitím vhodných ochranných přípravků, péčí o kůži rukou preventivně. Konopná kosmetika Cannaderm nabízí celou řadu výrobků pro ochranu jak dětské pokožky, pokožky pro extrémně citlivou pleť, ale i řady pro již vzniklý ekzém z řady ATOPOS.
 V případě žen je v akutní fázi ekzému potřeba zcela vynechat používání jakékoliv, byť sebešetrnější, dekorativní kosmetiky. Velmi často dochází k tomu, že kvůli dlouhodobému ekzému na očních víčkách se ekzematik stává alergickým na některé látky ze zevního prostředí. Mohou to být konzervační látky, parfemace, barviva, obsažená v kosmetice, ale i konzervační látky v pastách na zuby, mýdlech, krémech a jinde. Existuje i skupina ekzematiků s postižením víček, u nichž dochází ke zhoršení stavu v závislosti na sezoně či na nějakém alergenu. Alergeny se k nám dostávají vzduchem, proto má mnoho osob paralelně se sennou rýmou i zhoršení ekzému v oblasti očních víček. V těchto případech pak může alergologická léčba postiženému pomoci i v léčbě ekzému.
 Průvodní svědění způsobuje látka histamin, Antihistaminika nepokrývají celé spektrum mechanismů, spouštějících svědění, proto kromě léčby je důležité kůži promazávat, zvláčňovat, chladivými krémy s lehce kyselým pH. Účinným krémem je Exema zklidňujicí krém s pH 4,7 pro lokální ošetřování citlivých, svědivých míst na pokožce a Robátko CK Bio s pH 4,7. Mezi úlevové manévry patří i chladivá sprcha, kde teplota opět utlumí nervová zakončení. Pokud je svědění veliké, je vhodné i místnost, v níž se člověk pohybuje, udržovat chladnější. U malých dětí lze před spaním dát povlečení na chvíli do mrazáku. Tím se zlikvidují roztoči a chlad může přinést určitý stupeň úlevy. U malých dětí se někdy na noc nasazují bavlněné rukavičky, aby se děti neškrábaly, tím se zmenší riziko podráždění a riziko zanesení infekce .
Při profesionálním ošetření ekzematické pokožky léčivou kosmetikou Cannaderm jsou použita séra a přípravky v kombinaci s bioaktivním zářením s hlubokým působením na zakončení nervových vláken. Pokožka je cíleně regenerována a zklidňována přípravky určenými na ekzematickou pokožku. Produkty konopné profesionální kosmetiky Cannaderm neobsahují žádná barviva, minerální oleje, vůně ani parabeny a ošetření je  100% přírodní s vysokým účinkem. Ošetření léčivou kosmetikou Cannaderm je vždy provedeno certifikovanou kosmetičkou a v mém případě v Kosmetickém studiu Táňa s nástavbovým vzděláním s diplomovou prací ,, Psoriasis vulgaris - lupénka “.

 

V novém roce přeji hodně zdraví a radosti.                                                                                           Táňa  Hejlová