Růžová prasátka vítěz XXVII. Vánočního  turnaje v bendy

Krásně zamrzlá plocha hokejbalového hřiště v Benátkách přivítala brzo ráno na Boží hod hráče sedmi týmů, kteří se sešli na tradičním turnaji. Hlavní pořadatel Petr Kvasnička za přítomnosti zástupců týmů rozdělil při veřejném losování týmy do dvou skupin. Týmy  se nejdříve utkaly ve skupinách o pořadí, které rozhodlo o jejich dalším osudu. Kdo se umístil na prvním a druhém místě šel do semifinálových bojů, tým na třetí příčce bojoval o páté a šesté místu. Čtvrtý tým ze skupiny A automaticky skončil na posledním místě. Jak již bývá v posledních letech, je nedostatek brankářů na netradiční chytání v brankách 1x1m. Protože ani zkušení hokejbalové hokejoví brankáři nejsou v tomto turnaji jistotou úspěchu.

Skupina A
Růžová prasátka, Nuly, Parník, Hc Nám se nechce

Skupina B Florián, Papos, 209

Rejlov se podruhé za sebou v roce svého dvacetiletého účinkování nedostavil, což je asi konec velmi úspěšného týmu.
Vedle pořadatele Petra Kvasničky byly na hřišti i další velké ikony, nejen tohoto turnaje např. Václav Hanuš, ale i z různých dalších sportů vedle domovského hokejbalu třeba i fotbalisti - Abt, Novotný atd. a jak je v posledních letech zvykem i odvážná florbalistka Linda Hiksová, která v letošní sezoně hájí barvy extraligového Brna.
Zpět k turnaji ve skupině A si nejlépe vedl dle očekávání tým Růžových prasátek, ikdyž s Hc Nám se nechce, remizoval 2:2 následován na poslední chvíli postupujícím Parníkem o jeden gól na skóre, před třetím HC Nám se nechce a nečekaně posledním týmem našlapaným hokejbalovým mládím Nulama. B skupinu ovládly skokan roku Florián, který opustil asi definitivně poslední místa v turnaji v závěsu s 209 a třetím loňským finalistou Papopsem.
Následovalo předání sedmého místa hodně zklamaným Nulám a souboj o pátou příčku mezi Paposem a Hc Nám se nechce, které skončilo ve prospěch Paposu až po samostatných nájezdech 1:0. Paka.
Ze semifinálových bojů postoupila Růžová prasátka stejně jako v loňském roce přes  po výhře 4:0 nad 209. A nečekaně i Florián, který otočil nepříznivý vývoj zápasu a na nájezdy udolal 3:2 Parník. V bitvě o třetí příčku uspěla  209 nad Parníkem 3:1
Finálové utkání rozhodly  úvodní minuty, kdy Růžová prasátka šla do vedení 4:0 nad Floriánem. Do závěrečného hvizdu inkasoval skokan roku v nových červených dresech ještě dvě branky.
Růžová prasátka se stávají tímto třetím vítězstvím v řadě pravděpodobně nejúspěšnějším týmem v historii (ikdyž já pamatuji pouze jen 20. Ročníků.

Konečné pořadí   :
1. Růžová prasátka
(na fotce hokejbalisti Broulík, Hruška,Tomeš, Lux, Janďourek a další)
2. Florián
3. 209
4. Parník
5. Papos
6. HC Nám se nechce
7. Nuly

Věřme, že za rok zase ...