Každý den není posvícení… ale aspoň jeden den ano...       

V sobotu 1. 12. vyběhly na florbalová hřiště v Jičíně dorostenky.  V Přelouči hráli dorostenci.  V neděli 2. 12. pak starší žáci a přípravka - naše nejmladší naděje pod taktovkou trenérů Ludvíčka a Kulhavého poprvé okusili chuť zápasů.
 
Dorostenky, které jely do Jičína, odjeli kvůli zdravotním absencím nekompletní. Bohužel to bylo kole, kde jsme potřebovaly  kompletní být, protože holky čekaly dva těžcí soupeři. Během hry se ukázalo, jak chybělo nasazení chybějících hráček. Ale i tak byly oba zápasy napínavé a pro diváky určitě pohledné.
První zápas proti Jičínu byl vyrovnaný. Družstva se tahala o každou vstřelenou branku. Závěr zápasu ale patřil Jičínu, kdy jsme zápas zejména po psychickém tlaku nezvládly. Konečné skóre 8:5 pro Jičín.
V druhém zápase se holky postavily Hradci Králové. I když výsledek 4:0 pro Hradec vypadá jednoznačně, nebylo tomu tak. Vytvořily jsme si mnoho šancí, které jsme ale neproměnily. Fyzická kondice ale na konci odeznívala a tentokrát nejistá obrana udělala taky své.
Nicméně holky podaly dobrý výkon. Ne vždy je potřeba vyhrát. Důležitou roli také hraje, jak se hráčky k zápasu postavily a také co odvedly.
Sestava: Tomšová – Cejnarová, Horáčková, Köhlerová (C) – Bezdíčková, Manová, Machačová, Fárníková, Hekrlová, Foffová, Kubištová.  Trenér: Drvoštěpová R.
 
Dorostenci jsou velkým nováčkem v soutěži, ani jeden z hráčů v loňské sezoně neokusil rychlost a důraz této soutěže a na zkušenostech a hře je absence tahounů týmu velmi znát. V prvním zápase proti Chrudimi nám utekl začátek zápasu a o výsledku bylo rozhodnuto po první třetině. I když jsme dokázali hru vyrovnat, a vypracovali si řadu šancí, góly nepřicházely. Jediný čestný zásah zaznamenal Honza Horák v našem oslabení. Konečné skóre OT – Chrudim 1:5
V druhém zápasu jsme se postavili týmu z Vysokého Mýta a opět zkušenosti Mýtských hráčů a naše naivní a nedůrazná hra znamenala brzké dva góly v naší síti. Kluci ale do druhé třetiny nastoupili s chutí se poprat o výsledek a na hře to bylo znát. Bohužel i přes herní převahu se nám nepodařilo zápas dovést do vítězného konce. Soupeř hrozil z nebezpečných proti útoků, a když v poslední části jeden takoví proměnili, visela nad OT další prohra. Z velkého tlaku se ujala krásná střela Patrika Jurca, která znamenala vyrovnání na 4:4 a jeden bod do tabulky. OT – Vysoké Mýto 4:4
Sestava: Novotný – Kulhavý, Blaho, Jukl, Fiala, Langer V. – Jurco, Horák, Tesař M., Langer T., Petraš, Provazník, John, Ezr
Trenér: J. Typl

 

 
V neděli na hřiště nastoupili starší žáci a tentokrát dostali prostor hlavně mladí hráči a nováčci.

Starší žáci v prvním zápase vyzvali městského rivala z České Třebové. Mladí hráči hned od začátku přesvědčovali o svých kvalitách a od prvních okamžiků tlačili soupeře a sázeli jeden gól za druhým. K svému prvnímu letošnímu zápasu nastoupil v bráně Matouš Gorun a hned napoprvé byl stoprocentní. Skóre postupně rostlo, až s posledním hvizdem svítila na tabuli čísla 17:0 v prospěch OT.
Druhý zápas s Vysokým Mýtem se od začátku nesl v podobném duchu a hlavně třetí část, kdy do hry výrazněji zasáhli starší a zkušenější hráči, znamenala debakl pro domácí tým. Matouš Gorun tentokrát neudržel čisté konto a obdržel dvě branky.  Za zmínku stojí posledních pět vteřin zápasu, kdy kluci dali gól a po následném timeoutu a buly zahráli rychlý útok dopředu a naposledy v zápase skórovali přesně jednu desetinu sekundy před koncem zápasu. Konečné skóre zápasu pro OT 18:2.
Kluci opět obsadili první místo v tabulce a vévodí poměrně jednoznačně v Pardubické lize.  Největší rival z Litomyšle dvakrát zaváhal a dovolil tak náš návrat na první místo tabulky.
Sestava: Gorun, Novotný – Halas, Pavelka, Tesař Š., Dalecký, Krátký, Dryml, Moravec, Horák, Langer T., Langer V., Marek, Januška, Vondra, Ezr, Skala. Trenér: J. Typl

 

 
Naši nejmenší zahájili tuto neděli svoji florbalovou kariéru prvním turnajem soutěže "Liga přípravek".

V prvním utkání proti "Kupflorbalku" po úvodním rozkoukávání výborně dotáhli na konečných 3:3. V druhém utkání proti týmu "Sion" přinesla týmová hra jednoznačný výsledek 5:0. Třetí výsledek 4:2 proti družstvu "Pardubice II" zajistil vítězství ve skupině. Následné finále proti Dvoru Králové bylo opravdu vyrovnané. Soupeř stále dotahoval náš jednogólový náskok až do konečného skóre 5:5. Celkové vítězství bylo vybojováno v následných rozstřelech. Takovýto úspěch klukům určitě pomůže v dalším nasazení a dodá motivaci do dalšího trénování.
Sestava: Tomáš Jadrný, Richard Janouch, Robin Langer, Kuba a Jonáš Ludvíčkovi, Kuba Kleisl a Vojta Štantejský.
Trenéři: J. Ludvíček, P. Kulhavý