V sobotu 15. 12. 2012 se v Němčicích konal poslední sportovní podnik letošního Iscarex poháru - běh okolo Zlatého pásku, který se ovšem již do celkových výsledků letošního ročníku Iscarex cupu nezapočítával. Své zázemí našli sportovci a jejich doprovod v kulturním domě v Němčicích, kde se v posledních letech konají závěrečné rozlučky se sportovní sezónu roku. PO ukončení sportovního závodu se v sále Kulturního domu vše připravilo na uspořádání slavnostního zakončení Iscarex cupu 2012, tedy vyhlášení výsledků včetně kategorií mládeže, které na některých závodech Iscarex cupu doprovází sportování dospělých sportovců. Slavnostního předávání diplomů, odměn a pohárů se aktivně zúčastnil i hejtman Pardubického kraje Martin Netolický. Vítězové jednotlivých kategorií obdrželi poháry, které opět zhotovil českotřebovský výtvarník pan Ladislav Šich. V rámci slavnostního vyhlášení proběhla také autogramiáda knihy Běhání je droga od Miroslava Havrana, kterou bylo možno také na místě zakoupit. Vyhlášení  výsledků bylo v programu prostřídáno s vystoupením taneční skupiny Scarlet a dalších zajímavých vystoupení artistů (žonglérská skupina Polygon)

Výsledky závodu Okolo Zlatého pásku najdete ZDE.  1. místo v hlavní kategorii mužů obsadil Tomáš Cink (Iscarex), kategorii žen vyhrála Lenka Dušková (Iscarex). Závod měl vypsány tradičně i kategorie pro mládež.  celkem se běhu zúčastnilo 110 závodníků.

Celkové výsledky Iscarex poháru 2012 najdete ZDE. V hlavní kategorii mužů byl jako nejlepší oceněn  běžec Iscarex poháru 2012 oceněn Michal Horáček (roč. 1975 -  Iscarex), v kategorii žen pak Lenka Dušková (roč. 1980 - Iscarex).

Na závodech Iscarex cupu 2012 byl registrován celkový počet závodníků 2940. někteří však startovali vícekrát, takže celkový počet startujících dosáhl čísla  6825. Největší počet startů měli Sejkorová Lenka a Jiří Zachař  -  startovali 37 x !! Největší počet startujících měl závod Kolem poličských hradeb - 353, dále byl tradičně velmi dobře obsazen náročný závod Cena firmy Iscarex Dolní Morava - Králický Sněžník, kde běželo celkem 294 závodníků.  Přímo v České Třebové  organizuje Iscarex Běh na Kozlovský kopec, kterého se  v r. 2012 zúčastnilo 120 závodníků a seriál Pekelný kilometr. Mezi jeho závody byl nejúspěšnější ten třetí, kterého se zúčastnilo 149 závodníků.  Dalším velmi úspěšným závodem v České Třebové je dubnový Běh Javorkou, který má také tradičně vysokou účast a také známý tím, že se jej účastní i handicapovaní sportovci. V r. 20112 běželo v Javorce 263 závodníků. Zářijového bějhu v lyžařském areálu na Horách "kros po lyžařských tratích" se zúčastnilo 178 sportovců. Celá činnost ČTBK Isacrex by nebyla možná bez přímé podpory mateřské firmy Iscarex - Jan Šimůnek. Slouží jak k velké popularizaci běhů mimo dráhu, běhů do vrchu, ale také k propagaci našeho města celého východočeského regionu, kde se běhy organizují.  Organizátorům je třeba za jejich práci poděkovat, udržet tratici je daleko těžší než ji budovat. (mm)

Fotografie ze slavnostního zakončení Iscarexpoháru poslal Luboš Kozel.