V šachové 2. lize nadále neúspěšně                                         


Ve 4. a 5. kole jsme se setkali s velice silnými soupeři, kteří bojují o přední umístění a postup do 1. ligy. V jejich sestavách jsou mistři FIDE a někteří hráči mají zkušenosti i z naší Extraligy.

Ve čtvrtém kole proti Vysokému Mýtu hraje se zajímavým soupeřem David Výprachtický na první šachovnici. Pokud by jsme ještě posuzovali „okresy“, Marián Sabol by byl prvním hráčem okresního žebříčku. I Lukáš Hurt bojuje s Tadeášem Baláčkem, který se může pyšnit jedním titulem mistra republiky v žákovských kategoriích. Převaha více než 100 ELO bodů a pověst soupeře nám svazuje ruce. I když se Michalovi Hrabalovi a i přes infarktový závěr Ivovi Praxovi partie povedou a vyhrají, soupeř nasbírá bodů více a vyhrává pro nás už „tradičním“ výsledkem 5:3. V podzimní části V. Mýto ztratilo body jen remizou s Olomoucí a je na 3. místě.

V pátém kole máme vylosovaného ještě silnějšího soupeře – Chrudim, se 4 mistry FIDE na soupisce. Ještě, že proti nám nastupují jen dva. My však jsme oslabeni ještě více. Výsledek tak bude spíše otázkou, jak vysoko prohrajeme? Vítězství Lukáše Hurta s jedním z mistrů FIDE, na náš úspěšný výsledek nestačí. Ze zajímavých soupeřů vyberu Michala Novotného, který v současné době trénuje našeho odchovance Petra Čižinského a v zápase porazil Michala Hrabala. Také Martin Petráž si zahrál s trenérem ŠSČR pro mládež Pavlem Němcem a také neúspěšně. Chrudim vede tabulku 2. ligy bez ztráty bodu.

 

            Lok Česká Třebová  -  ŠK Vysoké Mýto         3 : 5

            TJ ŠO Chrudim        -  Lok Česká Třebová      6 : 2

 

V Krajském přeboru by se dal nazvat zápas 4. kola Č. Třebová B proti Ústí nad Orlicí C nazvat soubojem generací. Členy družstva Ústí byli převážně hráči, kteří ještě nedávno hrávali v první lize dorostu, nebo ještě nyní hrají žákovské turnaje. Soupeř Pavla Borka Jan Mareš nám loni pomáhal s postupem do druhé ligy. Zajímavá byla i partie Milana Pěkníka s Vojtěchem Holáskem. Na ostatních šachovnicích chybí do časové kontroly dobrá hodina a na 8. šachovnici vám podávají hodiny k časové kontrole a přenastavení.  Vojta, který začínal s časem 1,30 hod má na hodinách spotřebu 1,36 a Milanovi vypršel čas. Ústecký žáček, hrál partii skoro jako bleskovku. Postupně se naši hráči prosazují a tak starší generace v tomto zápase vyhrála.  Na 5. kolo do Poličky jede kdo může. Výpadky v áčku mají za následek ještě větší průvan v sestavě družstva B a soupeřem je jeden z favoritů naší skupiny. Body pro nás získávají jen Milan Pail a Milan Pěkník.

 

            Lok. Česká Třebová B    -   ŠK Ústí nad Orlicí C       5,5  :  2,5

            TJ Štefanydes Polička B -  Lok. Česká Třebová B      6,5  :  1,5

 

Na závěr několik pozic, kde si můžete vyzkoušet  představivost na šachovnici. Výsledek vám rádi zkontrolujeme na emailu: ctsachy@seznam.cz. Ještě prozradíme, na tahu je bílý.