Zajímavý koncert se konal v neděli 16.12. podvečer v autosalonu Charouz v České Třebové - Lhotce. Organizátorem  akce byl osadní výbor Česká Třebová - Lhotka. Prostory autosalonu byly připraveny pro koncertní vystoupení , pro posluchače koncertu  byla téměř stovka sedadel, ale i to se ukázalo jako málo, zájem o koncert byl velký.  Svou českotřebovskou veřejnou premiéru zde absolvoval studentský pěvecký soubor českotřebovského gymnázia pod vedením Mgr. Kamily Pavlíkové. Je to nové pěvecké těleso, které se hned na poprvé uvedlo velmi dobře. Je složené ze studentů nižšího i vyššího gymnázia, má široký repertoár, který není jen zaměřena na vánoční písně, spolupracuje s instrumentální skupinou a opírá se i o vynikající sólové pěvecké výkony.  Jejich výkon umocnila u překvapivě dobrá akustika této halové stavby. Ač se koncert odehrával uprostřed zimy, byly prostory dobře temperovány a  to také přispělo k příjemnému vnímání  předloženého hudebního programu.  Sbor zatím vystupoval na školních akademií a jiných školních akcích,  teprve v neděli 16. prosince na veřejnosti.  Úplnou premiérou byl odpolední adventní koncert v kostele sv. Prokopa v Dlouhé Třebové. Přímo odtud se pak studenti přesunuli na Lhotku, aby tak absolvovali první "šňůru" svých představení.  Čtyřicetičlenný soubor svým výkonem překvapil,  je jasné, že se nyní budeme s koncertováním sboru setkávat častěji.  Sbor se může  spolehnout na vynikající kvality a velké nasazení sbormistryně Kamily Pavlíkové, které získala pro svou zájmovou činnost na gymnáziu dobré podmínky.  Studentskému souboru  přejme další úspěšná vystoupení i to, aby se mu dařilo překovávat postupné generační výměny svých členů. 
Koncert byl pojatý jako hudební pásmo, ve kterém byly  dva bloky sborových vystoupení střídaných také recitací a sólovým vystoupením. V druhé části programu vystoupila Schola od sv. Prokopa v Dlouhé Třebové vedena sbormistrem Františkem Mikešem.  Šestnáctičlenný sbor předvedl devět českých a anglických spirituálů také postavených na vynikajících sólových výkonech, Sbor, zpívající čtyřhlasně se již v České Třebové několikrát představil, navazuje na tradici pěveckého sporu, který v Dlouhé Třebové založil sbormistr J. Heinz.  V tomto sboru  zpívá také několik zpěváků z České Třebové, které známe z koncertů sboru Bendl.
Bendlovci se na koncert nemohli přijít ani podívat, neboť v tuto domu vystupovali v kostele sv. Vavřince ve Vysokém Mýtě spolu s dalšími sbory a orchestrem přednesli Českou mši vánoční  Jana Jakuba Ryby.  Na tuto mši si můžeme přijít  poslechnout do kostela sv. Jakuba v úterý 18. prosince večer. Spolu se sborem Bendl vystoupí Komorní orchestr Jaroslava Kociana. (mm)