Velmi vydařená vánoční besídka se v českotřebovském stacionáři na Lhotce konala ve středu 19. prosince 2013.  Ústředním tématem besídky byl populární český film "Ať žijí duchové".  jak je vidět na fotografiích tak mezi postavami účinkujícími  v této dramatizaci byla nejen Leontýnka, ale řada dalších postav, které by se do zmíněného filmu  jistě dobře hodily. Dominantní byla stránka hudební, zaměřená na velmi známé písničky z filmu. Pohádkové postavy byly nejdříve ve dvojicích představeny, uvedeny do děje, aby společně zazpívaly  ty nejznámější písničky. je třeba smeknout před trpělivou prací pracovníků stacionáře, kteří na pohádku připravili také jednotnou výzdobu, doplněnou jen vánočními motivy. V druhé části besídky  se zpívaly koledy a vánoční písně, velmi dobře na sebe navazovaly a s chutí si zazpívali i návštěvníci besídky,.rodiče zdejších klientů, i další pozvaní hosté, zástupce Města. Po krátké přestávce a připraveném občerstvení  přišel na besídku kouzelník. Pan Miloš Bednář z Letohradu nebyl ve stacionáři poprvé, má zde velké renomé a proto zde byl jako doma mezi svými.  Předvedl zajímavé triky ať již sám, nebo ve spolupráci s návštěvníky besídky nad řadou předvedených triků zůstával rozum stát. 
Na besídku rád přijal pozvání také bývalý hejtman a nynější senátor Radko Martínek, který se během svého poslaneckého mandátu i mandátu krajského hejtmana  hodně přičinil o rozvoj tohoto  neziskového nestátního zařízení. Připomeňme jeho pomoc při realizaci nástavby na budově, umožňující zřídit týdenní stacionář, rozšířit služby. Kdyby se tehdy od tohoto záměru ustoupilo,  nebylo by dnes možné po ekonomické stránce pouze denní stacionář provozovat. 
Na závěr besídky se rozdávaly dárky, potom  přišlo na řadu také jejich rozbalování a radost. Radost a vděčnost a poděkování projevili také rodiče. Myslím, že oprávněně, a to nejen za vlastní přípravu a provedení pohádkové besídky, ale i za celoroční a každodenní  vstřícný a individuální přístup ke svěřeným klientům. Celý kolektiv pracovníků stacionáře si zaslouží opravdu velké oceněnění.   (mm)