Vylepšené nízkoprahové centrum Naděje                

V pondělí 17. prosince naděloval Ježíšek v nízkoprahovém centru na sídlišti Borek v České Třebové. Členové sdružení Za jeden provaz totiž zrekonstruovali a vybavili část prostoru, kde tráví děti ze sídliště svůj volný čas. Občanské sdružení Za jeden provaz na tuto opravu věnovalo 30 000 Kč – tolik činil výtěžek podzimního benefičního plesu, který proběhl 9. listopadu v sále Na Horách.
Po konzultacích s pracovníky Naděje a výběru té nejlepší varianty bylo objednáno vše potřebné, a tak se v sobotu před slavnostním předáváním mohli sejít členové sdružení a pustit se do práce. Bylo potřeba odstěhovat starý nábytek, sestavit nový, vymalovat na fialovo, položit koberec a instalovat největší překvapení celé rekonstrukce – velkoplošnou televizi a zařízení XBOX Kinect. V neděli se pak  došívaly a umisťovaly barevné potahy na nábytek, které celý prostor rozveselily, stejně jako nástěnky, které však zůstaly prázdné – děti z Naděje si je nazdobí samy podle svých představ.
V pondělí 17. 12. dorazilo do centra 15 studentů Gymnázia a více než 25 dětí z Borku. S některými z nich dorazili také rodiče, centrum se postupně zaplňovalo, účastníci workshopu společně tvořili vánoční dekorace a děti z tanečního kroužku, který vedou pracovnice Naděje, zatancovaly sestavu tanců. Poté bylo nové vybavení centra slavnostně předáno a od té doby už nikdo neměl oči pro nic jiného než televizi s hracím zařízením umístěným ve skříňce v opravené části centra, která vyvolala mezi dětmi navštěvujícími nízkoprahové centrum obrovský potlesk jásot.
Přejeme dětem z Naděje, ať jim centrum dělá radost. A všem, kdo v roce 2012 jakkoliv podpořili sdružení Za jeden provaz, moc děkujeme, přejeme krásné Vánoce, mnoho zdraví, štěstí a dobrých skutků v novém roce.
Zuzana Vondrová
¨              Nahoře po úpravě, dole před úpravou prostor nízkoprahového centra v Borku.

Foto Zuzana Vondrová