Českotřebovský deník 19/2011 (21.1.)                                    

Taneční škola Knířovi informuje – únor 2012 


Dne 6.2.2012 začíná kurz SALSY (10 lekcí – vždy v pondělí). Pokračuje ZUMBA – v úterý s Laďkou.

Připravujeme taneční kurz pro dospělé a argentinské tango.

Aktuální informace a podrobnosti k akcím najdete na www.knirovi.cz nebo na Facebooku (Taneční škola Knířovi).

 

Společnost ARMAT spol. s r .o. 561 41  Řetová 82 
přijme pro nově budovaný minipivovar s restaurací
-      KUCHAŘ (KA)
-      ČÍSNÍK – SERVÍRKA
-      UKLÍZEČKA
požadavky: vyučení v oboru, praxe v oboru vítána. Nástup cca duben 2012  Místo výkonu práce: Česká Třebová
Informace poskytneme na e-mail adrese: armat@armat.cz
Přihlášky na jednu z výše uvedených pozic  a  životopisy zasílejte na výše uvedenou adresu nebo na armat@armat.cz k rukám Ing. Miloty Blažková Faltusové. Děkujeme.

 

FC LOKÁLKA si Vás dovoluje pozvat na tradiční DISCOPLES dne 17. 3. 2012 od 20.00 hod na sále SOŠ a SOU Technických oborů na Skalce 1692 Česká Třebová.

K tanci a poslechu hraje p. Horálek, pro hosty je připravena bohatá tombola a občerstvení.
Předprodej vstupenek od 20.2.2012 v prodejně HARMONIE, Staré náměstí 47.
Vstupné a místenka 120 Kč. Ve společenském oblečení zvou pořadatelé.
 
Kraj podporuje zřízení stanoviště ve Skutči  v prostorách města

Dlouhodobě plánované zřízení výjezdového stanoviště ve Skutči nabírá konkrétní obrysy. Uvedl to po čtvrtečním jednání s ředitelem ZZS Pardubického kraje a starosty Skutče a Luže radní zodpovědný za zdravotnictví Martin Netolický.  Konečné rozhodnutí však závisí na tom, zda zastupitelé pro návrh, který zatíží rozpočet záchranky,  zvednou ruku.
„Uvědomujeme si zákonné povinnosti, proto se zřízením stanoviště výhledově počítáme. Před problémy nechceme strkat hlavu do písku, na druhé straně je třeba zvážit všechny okolnosti jako příkadně investiční a provozní náklady, vytíženost výjezdové skupiny,“ sdělil radní Netolický. Dosud dojíždějí do  Skutče a okolních obcí  posádky záchranné služby  z Chrudimi nebo Hlinska, přičemž dojezdový čas se v některých místech pohybuje až okolo 25 minut, což je o pět minut déle, než stanoví novela zákona účinná od počátku dubna. 
Kraj se rozhodl najít kompromisní řešení. „Požádali jsme zástupce Skutče o vytipování vhodných prostor, nejlépe ve  vlastnictví města, protože kraj nemá peníze na výstavbu objektu pro záchrannou službu s tím, že v upravených prostorách budeme zpočátku sloužit denní dvanáctihodinové směny. Předpokládáme postupné zavedení 24hodinového provozu“ nastínil radní Netolický novou variantu, jak zajistit prostor a provoz pro stanoviště záchranné služby ve Skutči.   
Na území Pardubického kraje je v nepřetržitém 24hodinovém provozu celkem 25 výjezdových skupin. Mimo pracovní dobu a v noci je pohotovosti 11 skupin.  
 
Pronajmu velkou dvougaráž, možno i jako skladové prostory. Cena dle dohody, tel. 605 510 517.   Prodám byt 3+kk, 74m2, 6let starý, včetně vybavení a kuch.spotřebičů, v klidném místě blízko centra ČT. Volný ihned, volejte 736 444 964.
 
Krajská liga ledního hokeje: ČESKÁ TŘEBOVÁ - LANŠKROUN 4:8 (1:2, 3:3, 0:3) 

Branky: 1. Rak (Pavlák), 30. Černý (Brukner), 36. Černý (Pavlák), 40. T. Řehák (Rak) – 12. Patsch (Vejchoda, Boruch), 16. Vejchoda (Opoles, Patsch), 29. Boruch, 35. Šula, 37. Šula (Fischer, Vejchoda), 45. Šula (Patsch, Fischer), 47. Vejchoda (Fischer), 53. Pachl (Fischer, Vejchoda).
Rozhodčí: Čížek – Holeček, Kolář. Vyloučení: 6:9. Využití: 1:2. Diváků: 382.
Česká Třebová: Kaplan – Novotný, T. Řehák, Chadima, Rybka, Čejka, Kiac, Vyskočil – Doha, Rak, Pavlák – Černý, Kvasnička, Brukner – Teplý, Bačík. Lanškroun: Nimmerrichter – Patsch, Pachl, Güttler, Boruch – Fischer, Šula, Kilčický – Poles, Bednář, Vejchoda – Pražák, Kollert, Piterka.
Někteří diváci ještě nestačili usednout na svá místa, když po pravém křídle ujel Pavlák, gólman Nimmerrichter jeho střelu pouze vyrazil a dojíždějící Rak jej pohotově poslal za jeho záda – 1:0. Začátek patřil Lokomotivě, soupeř se do první střelecké příležitosti dostal až v 11. minutě, Fischerovu střelu však brankář Kaplan vyrazil. Lanškroun vzápětí vyrovnal a postaral se o to obránce Patsch, který projel až před Kaplana a zavěsil pod víko – 1:1. Hosté se poprvé ujali vedení v 16. minutě, domácí nechali před vlastní brankou volného Vejchodu a bylo zle – 1:2. V závěru první třetiny nejprve nezvládli domácí přesilovou hru, vzápětí slibnou šanci zahodil Bačík. V předposlední minutě čaroval Kaplan, který zmařil gólovou příležitost Vejchody.
Druhé dějství začalo další přesilovkou Lokomotivy, která však hru v početní převaze nezvládala. Domácí si nedokázali přesně přihrát, natož vystřelit. Hosté měli navrch a svoji převahu vyjádřili třetí brankou, kterou ve 29. minutě po krásné individuální akci vstřelil obránce Boruch – 1:3. Přesně v polovině střetnutí nic nevymýšlel Černý, vystřelil a vrátil týmu naději - 2:3.
Obě mužstva si s bráněním příliš velké starosti nedělala, a tak se s brankami v této fázi utkání doslova roztrhl pytel. Ve 35. minutě zahájil svůj střelecký koncert lanškrounský útočník Šula, kličkou se zbavil obránce Novotného a blafákem zvýšil na rozdíl dvou branek – 2:4. Za pouhých 22 vteřin se skóre opět měnilo, když z levé strany napálil puk pod horní tyčku Černý – 3:4.
Jedenáct vteřin po třetí českotřebovské gólové radosti byl vyloučen obránce Kiac a hosté domácím předvedli, jak se hrají přesilové hry. Po rychlých přihrávkách Fischera s Patschem se pohotově trefil Šula – 3:5. Domácí hokejisté bojovali, ale hráli hodně nepřesně a dělali chyby. Přesto se v závěru druhé třetiny opět vzchopili. Přesilovou hru čtyř proti třem využil přesnou ranou od modré T. Řehák – 4:5. O další porážce Lokomotivy rozhodl začátek třetí dvacetiminutovky. V čase 43:35 nedokázal Novotný ubránit Vejchodu, pomohl si nedovoleným zákrokem a Lanškroun v čase 44:28 využil druhou přesilovku, když se potřetí zapsal mezi střelce Šula – 4:6.
Hra domácího týmu se úplně rozsypala, za další dvě minuty inkasoval z hole Vejchody – 4:7. Od vyšší porážky uchránil Českou Třebovou brankář Kaplan, který pochytal nebezpečené střely Polese, Pachla a zejména nájezd Güttlera. O definitivní podobu skóre se postaral v 53. minutě Pachl – 4:8. Králem večera byl útočník Šula (3 góly), kterému zdárně sekundovali obránce Patsch (1+3) a útočníci Vejchoda (2+2) a Fischer (0+4). V českotřebovském dresu se poprvé představil dvacetiletý obránce Vyskočil (Choceň).
Další utkání odehraje Česká Třebová v neděli 22. ledna ve Skutči
 
Na Skiinterkriterium 2012 je přihlášeno už 15 reprezentačních výběrů 

20. ledna 2012 - Týden před zahájením jubilejního 50.ročníku Skiinterkriteria mají organizátoři přihlášeno už 15 reprezentačních výběrů. "Je citelně znát, že jsme se propagaci jubilejního ročníku v létě věnovali. Přes mírný nedostatek sněhu jsme zatím s průběhem podávání přihlášek velmi spokojeni," říká šéf organizátorů Luboš Bäuchel.
Účast doposud potvrdily tradiční reprezentační výběry. Zatím se po Česku jeví nejsilnější tým Slovenska, který běžně jezdí v počtu 20 závodníků a letos jich bude ještě o 10 víc. "Nyní máme přihlášených přes 160 závodníků a 50 členů doprovodu," doplňuje mezinárodní sekretář závodů Zdeněk Kubásek. Poslední dny před závodem přitom většinou bývají na přihlášky nejštědřejší. Organizátoři stále věří, že by mohli překonat historický rekord. Na černé sjezdovce je sněhu dost a to především v horních úseku trati, kde leží mezi 50 a 80 cm sněhu. "Veškerou zasněžovací techniku jsme umístili do dolní části sjezdovky, kde je potřeba doplnit ještě zhruba 20 cm technického sněhu. Už nyní je jasné, že se závody odjedou na slalomové trati," říká ředitel závodů Jaroslav Křístek. Předpověď počasí příliš optimistická není. Do Říček míří v nejbližších dnech mírné oteplení. Přesto je sněhu tolik, že problém s kvalitou trati organizátoři neočekávají. Na divokou kartu budou startovat i závodníci ústeckoorlického skiklubu. Největší šance místní vkládají do Jana Hlaváčka a Vojty Slavíčka. "Ukazuje se, že Skiiinterkriterium si stále drží dobrou úroveň. Na právě probíhajících Zimních olympijských hrách mládeže (YOG) v Innsbrucku a Seefeldu triumfoval v obřím slalomu například Švéd Frederik Bauer, který na Skiinterkriteriu zvítězil před dvěma lety. Letošní ročník bude mít řadu novinek.  Ve středu 18.1. proběhla v Malé scéně v Ústí nad Orlicí vernisáž výstavy "Skiinterkriterium - moderní závod s dlouholetou tradicí", závod se bude vysílat živě na internetu, na slavnostní vyhlášení se připravuje ohňová show za víření bubnů s ohňostrojem, nové jsou medaile, diplomy a také logo závodu. Při samotném závodě se očekává i účast českého prezidenta Václava Klause. "Prezidentská kancelář si vyžádala podrobný program závodů včetně počtu zúčastněných zemí," doplňuje šéf organizátorů Luboš Bäuchel. Slavnostního zahájení závodů se zúčastní jak hejtman Královehradeckého kraje Lubomír Franc, tak hejtman Pardubického kraje Radko Martínek. Technickým delegátem závodů byla letos jmenována bývalá slovenská reprezentantka Jana Palovičová.
Seznam přihlášených zemí: Belgie, Bělorusko, Bulharsko, Estonsko, Litva, Lotyšsko, Německo, Nizozemí, Rumunsko, Rusko, Slovensko, Slovinsko, Španělsko, Velká Británie, Česko, Polsko
Záštitu nad závody převzali: hejtmani Pardubického a Královehradeckého kraje Radko Martínek a Lubomír Franc, prezident Svazu lyžařů ČR Lukáš Sobotka, starosta obce Říčky v Orlických horách Jaroslav Kuchta, starosta města Ústí nad Orlicí Petr Hájek, starosta města Rychnov nad Kněžnou Jan Skořepa
 
Program 50.ročníku Skiinterkriteria:
čtvrtek 26.01.2012
do 15:00 hod. - příjezd účastníků a prezence
19:00 hod. - porada vedoucích a losovaní
20:00 hod. - slavnostní zahájení
pátek 27.01.2012
09:15 hod. - slalom, 1. kolo kat. II. a I.
12:00 hod. - slalom, 2. kolo kat. II. a I.
19:00 hod. - vyhlášeni výsledků prvního dne
sobota 28.01.2012
09:15 hod. - obři slalom, 1. kolo kat. I.
11:45 hod. - obři slalom, 1. kolo kat II.
14:00 hod. - obři slalom, 2. kolo kat II.
ihned po ukončeni závodů - vyhlášení výsledků druhého dne
18:30 hod. - večer na rozloučenou 
neděle 29.01.2012
08:00 hod. - odjezd účastníků