Českotřebovský deník 22/2012  (25.1.)                                  

Lyžařská škola zahájila svůj provoz celá v novém! 

Letošní velkou změnou je nové nafukovací ohrazení školičky kvůli bezpečnosti malých lyžařů.
Instruktory poznáte podle nových bund s logem lyžařské školy, děti dostanou na výuku nové barevné rozlišovací vestičky a to hlavní je rozšíření týmu o nové kvalifikované instruktory lyžování. Při lyžování na Pekláku jste si mohli všimnout skupinek instruktorů v červených bundách, kteří procházeli 5denním kurzem APUL „D“ se zaměřením na výuku dětí. Kurz vedli 3 zkušení lektoři z asociace profesionálních učitelů lyžování APUL, kteří nové instruktory školili 40 hodin na svahu a večer jim předávali své zkušenosti v odborných seminářích. Celý kurz se uzavřel závěrečnou zkouškou a udělením licence novým lyžařským instruktorům.
Lyžařská škola Vás zve do své školičky, kde se děti zábavnou formou naučí základům lyžování nebo snowboardingu. Dětem i dospělým pomůžeme zdokonalit lyžařskou nebo snowboardovou techniku.  Těšíme se na Vás!  Lyžařská škola Peklák  
 
VÍTĚZNÝ PRAPOR SOKOLSKÝCH VOLEJBALISTŮ DRŽELI KADETI A KADETKY V I.LIZE 

O tomto víkendu se rozjela českotřebovská volejbalová družstva hrát o své body po celé republice. Víkendová bilance jsou 4 výhry a 6 porážek
 
KRAJSKÝ PŘEBOR I.TŘÍDY – KADETI
Kadeti  - hráli svoje předposlední kolo v regionálním derby s Chocní. Dvě vítězství 3:0 , tak posouvá naše družstvo k letošnímu vytouženému cíly a to hrát kvalifikaci do extraligy kadetů.
VK Choceň  - TJ. Sokol Česká Třebová II.         0:3     ( - 16,-21,-19 )
VK Choceň  - TJ. Sokol Česká Třebová II.         0:3     ( - 15,-10,-20 )
TJ Sokol Česká Třebová II. reprezentovali:  Kubíček Pavel, Řehák Jakub, Král Adam, Chudý Jindřich,            
                                                                            Vašina Lukáš, Král Tomáš, Macho Lukáš                    
I.   LIGA  – KADETKY
 Kadetky  - hráli svoje poslední kolo v základní části soutěže. V posledních utkáních dokázala naše děvčata zvítězit obě utkání nad vysoce favorizovaným družstvem z UP Olomouc.
TJ. Sokol Česká Třebová II.   -   UP Olomouc       3:1     ( 21,19,-17,14 )
TJ. Sokol Česká Třebová II.   -   UP Olomouc       3:0     ( 16,19,12 )
                 
  I. LIGA ČR - JUNIOŘI
 Junioři -  odjížděli k dalšímu těžkému utkání do Nového Jičína, bez asi nejůdernější útočné síly Jakuba Řeháka. V letošní sezoně našim juniorům je každý soupeř těžkou překážkou a snad v příští sezoně budou hrát vyrovnanější partii v I.lize.
TJ Nový Jičín  -  T.J. Sokol Česká Třebová II.        3:0    (20,15,15)
TJ Nový Jičín  -   T.J. Sokol Česká Třebová II.       3:0    (16,-21,14,17)
 
II. LIGA ČR – MUŽI „A“
Muži „A“  -  situace v tabulce je více jak alarmující, ale hráči se snaží o záchranu bojovat do posledního zápasu. U lídra soutěže to dokonce vypadalo na vítězství a hlavně výrazně lepší výkon jako v posledních utkáních dává určitou naději a šanci na nějakou tu výhru.
TJ Sokol Bonver Střelice  -  T.J. Sokol Česká Třebová II.        3:2    (-23,29,20,-21,9)
TJ Sokol Bonver Střelice  -   T.J. Sokol Česká Třebová II.       3:1    (-16,12,13,24)
 
KRAJSKÝ PŘEBOR I.TŘÍDY – MUŽI „B“
Muži „B“ -  družstvo odjíždělo k prvnímu celku tabulky do Litomyšle, ale tak jako v prvním kole na toto družstvo herně nestačilo a prohrálo oba zápasy. I přesto je družstvo v poklidném středu tabulky a okupuje čtvrtou příčku.
VK Litomyšl    -  T.J. Sokol Česká Třebová II.        3:1    (23,16,-23,25)
VK Litomyšl    -   T.J. Sokol Česká Třebová II.       3:0    (11,12,12)     Lubomír Vašina  T.J.Sokol Česká Třebová II.
              
Ad prostora pro knihovnu 

Vážený pane Mikolecký,  rád bych reagoval na Váš článek Českotřebovském deníku 17/2012, ve kterém se zabýváte problematikou českotřebovské knihovny a zmiňujete se i o parnické škole. Počet žáků za posledních deset let skutečně stejně jako na jiných školách v našem městě klesl. Čísla, která uvádíte jsou přesná. Co ovšem přesné není, že by se tu vytápěla řada učeben zbytečně. Zřejmě Vám uniklo, že už mnoho let nevyužíváme učebny ve škole na staré Lhotce.  Tady je pobočka městské knihovny a učebny si pronajímají různé zájmové organizace. Skutečnost, že nám ubylo dětí, nám naopak umožnila zřídit samostatné učebny pro školní družinu, vybudovat multimediální učebnu,  hudebnu a gymnastický sál. V současnosti máme jednu volnou třídu, kterou v současnosti využíváme pro dělené předměty, a kam  příští rok přejdou letošní prvňáčci z tzv. školičky.

Moc Vás prosím, než zase něco příště o naší škole napíšete, ověřte si to předem. Rád Vám veškeré informace poskytnu.

                                                                                                                                                        Stanislav Beneš, ředitel školy